Девојки имате ли искуство со Сатва кремите на Алкалоид ? Сакам да купам ноќна и дневна крема некоја што е за подобрување на тенот некако кожата на луцето ми е друга боја за разлика од вратот ко без сјај ми е.
Jas imam suva koza, i koristam NovAge kozmetika od Oriflame. Da bidam iskrena odamna nemam probano nesto podobro na moevo lice. Topla preporaka....
Предлог крема за почетни брчки??? Имам нормалена кожа, некогаш ја чувствувам дехидрирана, но почнав да ја користам на веледа скин фуд лајт и ми е супер. Приметувам веќе на челото и кај очите ситни брчкички, не се видливи баш ама јас си ги гледам и сакам веќе да почнам со нешто и за таа намена, освен за хидратација. Да напоменам дека еуцерин козметика ми одговара, ја имам користено аква порин и ми е супер, а биодерма ја купив онаа хидра био како тубиче со пумпа ама ми се нафрла ситни бубучилки. Ми ја пофалија еуцерин хијалурон филер како за почетна опција за превенција на брчки, има некој искуство со таа?? Поздрав
Q10 Active од Eucerin е баш за почетнички брчки. Ноќната ја пробав и ми се допадна. Планирам да ја купам. Инаку има и дневна крема за нормална до комбинирана кожа ама таа има мал СПФ. А Hyaluron filler се препорачува да се користи од 30 години па натаму.
Јас би ти препорачала крема или серум кој содржи ретинол, бидејќи таа состојка е докажана дека помага за успорување на процесот на стареење на кожата и појава на брчки. Јас ја користам кремата на Веледа а под неа навечер ретинол 0.5 на Ординери. Но има и кај нас креми на True Alchemy кои содржат ретинол. Исто и на Лореал имаше.
Јас заборавив да напишам имам 30 години Знам прашав за ретинолот трудница не смее да го користи, а јас сум трудна.. Здравје понатака
Девојки ве молам за помош Веќе 3 години користам само масло од јојоба за нега на лице, и од пред некој месец вит Ц серум на Др Витон. Генерално сум задоволна од двете ствари. Состојбата на лицето ми варира, од пречисто до преисфрлено на периоди.. Препорака за крема за лице до 1000 денари што одговара на ваков тип кожа? Моментално кожата ми е комбинирана т.е ми се масти само Т зоната, и имам неколку големи акни на образите и челото. Некој со слично искуство/препорака/совет? Благодарам
Веледа скин фуд лајт можеш да земеш, органска е и не би требало да те исфрла, само ако ти е ептен мрсna кожата незнам дали ќе ти одговара. Исто од тоа што сум користела задоволна сум и од виши и еуцерин за хидратација ама тие ти се поскапи од 1000 денари. За до 1000 денари исто и хидра пач на афродита ти е ок, солидна за таа цена околу 600, 700 ден е. Се надевам помогнав ☺️
Која цена е веледа скин фуд лајт бидејќи гледам во доста аптеки е на 20% попуст? И дали некој друг има искуство со оваа крема? Конкретно за проблематична и комбинирана кожа
@koritsaki која цена се овие? Дали ги имаш пробано? Не очекувам чуда за акните, но барем да не ми се влоши дополнително состојбата.. П.с ти благодарам за предлозите
Не знам како би влијаеле овие креми на акни зошто немам таков проблем, ама ми одговараат на типот на кожа и ги имам пробано сите, да. Таа на Хаушка е околу 1000, другите околу 600 денари
@angel4444 која крема и да ја одбереш, јас би ти препорачала да нема алкохол и парфем во неа. Според мене овие состојки доста ми го иритираа лицето. Исто, тука можеш да ги провериш состојките и да видиш дали кремата е со добар состав. Ќе ја ставам како предлог таа јас што ја користам, ја има во Зегин, цената варира искрено, некогаш ја начекувам за 800, 900 денари а некогаш е 1100, 1200.
da prasam da neste videle kaj nas vakvi ili znaete od kade da si poracam .. uste malku mi ostana a mene super mi e ..5 imam potroseno no veke snemuvam bi akala pak vakva ..ili nekoja druga slicna ko ovaa preporacajte
Имам проблематична, нормална ми е некогаш помрсна, некогаш посува, зависи периодот. Иако пишува за екстра сува кожа, сепак би рекла дека повеќе одговара за нормална, комбинирана кожа, со оглед дека е многу лесна текстурата. Јас ја нанесувам на влажна кожа, подобар ми се покажал тој начин. Не ме нафрлува дополнително, ниту ми ја измастува кожата.
Ја користам оваа крема неколку дена после миење навечер, сега гледам на страната препорачана за 25-35 години, јас имам 23 и сега почнав рутина да си правам, дали да продолжам да ја користам или да ја менувам или не е добро за лицево често да менувам продукти? Не се разбирам многу во состојки, така да ако некоја знае нека ми одговори. Фала многу!!!