Ако ти одговара и немаш некој проблем со неа не мора да ја менуваш не мора да значи дека нешто ако има добар состав дека ќе ти биде добро , се си зависи од кожа на кожа..
Почнав со Сона, и лицето ми стана осетливо, посебно кај краевите на очите, иако не нанесувам таму од кремата. Се мислам каква добра хидратантна крема да земам, па денес видов неколку во Зегин. Ако имате било какво искуство со некоја од кремиве, или пак да ми препорачате друга, please do. Ќе ја тагнам @pdb123 затоа што ја читам многу во последно време на темиве. Хелп Спојлер
Фала ти што ме тагна, но за жал не сум пробала ниедна од кремите, а не би знаела ни да ти препорачам некоја смирувачка, бидејќи обично користам само обични хидратантни креми . Еднаш многу ми се изиритира кожата баш околу очите, беше многу црвена и ме печеше и тогаш ја користев (минералната) СПФ кремата од Purito и драстично ми ја намали иритацијата. Претпоставувам дека се должи на нијацинамидот во неа или на Centella Asiatica бидејќи нели имаат такво смирувачко дејство. Мене вака ми фаќа око последната крема, ама види рецензии онлајн . Жалам што не можам да ти помогнам повеќе .
Девојки кажете ми некои креми за лице за против анти акни што се корисни, до сега користев сона крем во комбинација со акне фуг но резултати нема
А вака од овие корејскиве што може да се порачаат од бебехоум, олпео, итн имаш ли некој фаворит? Некако толку многу избор има во последно време што не знам за што да се одлучам. Пример ја гледам и таа CosRX Snail, некоја од Пурито (во различни бои што се тие), оние на Pyunkang yul, nourishing/moisturising и стварно главава мислам дека ќе ми експлодира кај и да е
Немој таа со уреа. Наменета е за екстремно сува кожа и воопшто нема да одговара со твојот тип на кожа. Претешка ќе ти биде. Смирувачката крема од Dermopure линијата од Еуцерин е супер во комбинација со Сона. https://int.eucerin.com/products/dermo-pure/adjunctive-soothing-cream A можеби ќе ти одговара и Sebium sensitive од Биодерма. https://www.bioderma.co.rs/nasi-proizvodi/sebium/sensitive
Јас сум многу задоволна од таа на Ла рош, ја смирува кожата и ја хидрира. Како доста поевтина варијанта ти ја препорачувам Mivolis Panthenol, ја има во ДМ и е околу 100 ден.
Колку што сакам да учам главни работи за нега на кожа, толку се чувствувам overwhelmed кога се работи за производи. Џабе слушам рецензии, кога не можам да ги запаметам производите, а и бавно ги трошам оние кои веќе ги имам, плус моментално барам некои што се финансиски поисплатливи . Од корејски производи скоро и да не сум пробала ништо освен витаминот Ц и двете СПФ креми на Purito. АМА, сум читала/слушнала убави работи за двете нивни креми - зелената и сината, особено сината.
Девојки, фала многу за брзите одговори Ќе прочитам уште малку утре/задутре па ќе одлучам. Вака што читав рецензии насекаде, од сите креми има задоволни и незадоволни, па на крај останува среќа и да си погодиш тоа што ти одговара на твојата кожа. Помислив и јас да не ми е многу тешка, а бев на раб да ја земам плус сега има добра цена од 405 денари во Зегин. Комбинирана а дехидрирана кожа, плус акни е ноќна мора за одржување Исто, изумив и на Cicabio, и тоа е добра алтернатива. Фала уште еднаш, патем ти ги отворив мислењата, и ми даде добра идеја за Uriage флуидот со спф 50+, се надевам дека нема да има мрсен финиш
Добро е што не си ја земала таа со уреа. Најчесто со зелена боја се пакувањата на производите за масна и проблематична кожа, па можеш да се водиш по тоа. Сеуште не сум го пробала флуидот од Uriage. Пиши мислење ако го купиш.
@angel4444 За чувствителна кожа, лесна и одлично хидрира. Плус спф. Пошто си користела само масло, мислам доволно е природна. Мене тешко ми се погодува крема, оваа вреди да се проба.
Убави се кремите на Натура Сиберика ако сакаш природна козметика. Мене многу ми се погодени, ама јас немам акни, иако имам комбинирана кожа, што во зима многу често ми беше дехидрирана. Јас ги користам кремите со sophora japonica, иако кремите се за помлада кожа, под 30 години, јас веќе 40 наполнив. За хидратација мене многу ми помогна хијалуронска киселина, може било која да ја користиш, јас почнав со extra moisturizer-от на Hada Labo, сега имам хијалурон од True Alchemy. По мое, вредат за парите. Користам секакви серуми и креми, за хидратација дефинитивно хијалуронска киселина е најефективна, барем кај мене.
@x.Daisy.x cicabio јас ја користам како крема за раце и многу ми помага. Универзална крема е , може и за лице да се користи. Ако имаш осетлива кожа убава е и Toleriane линијата на La roche posay ,можеш да разгледаш во аптека , јас нивната ноќна крема ја имам користено. И да како што напомена Аннатх ,можеш да користиш и хијалуринска киселина , јас ја користам наизменично на The ordinary и на True alchemy и од двете сум многу задоволна.
за третата имам читано доста позитивни критики а за првиве на натура сиберика збор два? имам благо мрсна т зона со нормални образи имам флекички од акни .. едит: имам многу ситни whiteheads на образите не знсм кско да ги отарасам али ај во друга тема за ова
Имам производи на Сиберика користено, генерално ми се допаѓаа, кремиве исто ги гледав па може да ги пробам следно. Користам и јас хијалурон на The ordinary, ама не се осеќам ко да е многу функционален. Не знам зошто, како да немам некоја голема разлика со или без него. Може треба да пробам некој серум како овој на Хада Лабо што го спомна Анат, или евентуално некој друг тоник што нуди хидратација. Само крема не врши работа.