Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.570
    Допаѓања:
    201.777
    Сега ја зедов првата на Натура Сиберика со витамин Ц и спф 20, уште не сум ја пробала за да можам да ти кажам каква е, ама за една недела би можела да пишам нешто повеќе.

Линијата со sophora japonica не е лоша, би требало и овие две да се добри.

А последниов крем - најубави зборови имам за него, одличен е. Еден од подобрите што сум ги користела, ако не и најдобар.
    За whiteheads не би можела да ти помогнам.

Дефинитивно само крема не врши работа, јас порано само шлапав слоеви од креми, и пак лишаи и сува кожа имав, особено во зима, иако кожата ми е комбинирана. Можеби не ти е доволен хијалуронот, некој тоник за хидратација не е лошо да земеш. За серумиве не знам конкретно кој би бил така поефективен, јас користам серум со витамин Ц 13%, серум со ектоин 4% серум со ниацинамид, ама дека има нешто поголема влажност од нив, не би знаела да кажам, оти сепак еден куп чекори имам во рутините, па мислам дека сите заедно влијаат. Од сабајле на пример, мијам лице или само со вода или со пена за лице, после ставам тоник, после ниацинамид или хијалурон на влажна кожа од тоникот и одозгора хидратантен крем со спф, тоа периодов, после ќе морам посебно крем со спф, оти 20 не штити доволно.
    Навечер мицеларна вода, пена, тоник, витамин Ц, крем со витамин А/ноќен крем/масло од смиљ, зависи што ми треба повеќе како завршен чекор.
    Сите серуми и креми/масла ги нанесувам на влажна кожа, не чекам да се исуши претходниот слој.

На soffce и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  2. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    Да не го користиш Marine hyaluronics од The ordinary? Го користев летото и никаков бенефит немав од производот. Ниту хидратација, ниту plumpness на кожата. |(
    Сега го користам Hyaluron-filler moisture booster од Еуцерин. Многу е лесен гелот и не остава лепливо чувство по нанесување. Ако си 25+ можеш да го пробаш. :)
    https://int.eucerin.com/products/hyaluron-filler/moisture-booster

На x.Daisy.x му/ѝ се допаѓа ова.
  3. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Не, ја користам Хујалуронската киселина, ја ставам на влажно лице, врз неа крема плус масло и - нада. :D
    Очигледно ќе треба да ги дадам парите за Essence Toner na Pyunkang Yul или некој друг со вртоглава цена.
    Не сум над 25 за да го пробам тоа.
    Ќе гурам со хијалуронов, и сега ќе чекам за 8 март сигурно ќе има попусти, па се надевам ќе начекам некоја добра понуда да се подновам со нешто поквалитетно.

На Aztec му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.906
    Што е разликата меѓу овие две креми. Ми треба да хидрира, ама и да е лесна не леплива за под пудра, кога ја користев на конопка зелената не ми се допадна за под пудра
    Screenshot_20210227-080939_Chrome.jpg 20210227_080955.jpg

Прикачени фајлови:

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Butterfly.girl5

Butterfly.girl5 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    120
    За истото се мислев и јас пред некое време, ама на крајот ги немаше и двете на залиха па си ја порачав само ноќната од оваа линија и сум многу задоволна.
    Првата е како гел, веројатно само тоа е најголемата разлика, во текстурата. А втората има некое минимално спф што за во зима може е доволно, но сега секако ќе треба повисок фактор. Втората многу феминки ја имаат препорачано, мислам дека нема да погрешиш со неа.
    Оваа линија од натура сиберика има добри рецензии, па верувам дека и двете креми добро хидрираат, а за под пудра не знам конкретно, веројатно и од пудрата многу зависи.
    Сподели искуство кога ќе се одлучиш и ќе ја "истестираш" некоја од овие креми:)

На kitty.m и koritsaki им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Првата е гел,а втората е дневна со спф 15.
    Втората ја имам и е одлична,земи ја.

На kitty.m му/ѝ се допаѓа ова.
  7. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Konopka или Natura Siberica за мрсна кожа со флеки од акни, црвенило и отворени пори?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.635
    Допаѓања:
    106.663

Одлична е таа погоре од Натура сиберика. Едната е со спф15 другата нема спф и е геласта. Која и да земеш од нив нема да згрешиш.
    за сликите од постот на @kitty.m зборувам

На kitty.m и poi им се допаѓа ова.
  9. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Ти благодарам многу! :hug::hug:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.906
    ги нарачав двете дневни, белина имаат 30% попуст овие неколку дена :D

На FridaodaMk, Butterfly.girl5 и poi им се допаѓа ова.
  11. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.912
    Видов дека сега има попусти во Белина. Која крема би ми ја препорачале? Имам сува и осетлива кожа.

И некоја околкуочна крема? Фала многу.

12. Ivvvvvv

Ivvvvvv Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво, сакам да побарам помош или совет за крема за лице. Имам масна кожа, па досега не сум била на дерматолог и не сум се консултирала со некој постручен, за помош при избор. Ви благодарам однапред.

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Зс околу очи топло ти ги препорачувам pulpe de vie кремите. Одлични се, јас имав темни кругови околу очите и кремиве ми помогнаа за намалување на бојата. Има два вида едната е крема и маска 2 во 1,а другата е само крема. Првата е најдобро да се користи навечер а втората преку ден.
    Ги има на сајтот на Белина.

На S.W.A.G му/ѝ се допаѓа ова.
  14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.635
    Допаѓања:
    106.663
    Крем за лице на Натура сиберика овој поточно, има и ноќен крем од истава линија

На S.W.A.G му/ѝ се допаѓа ова.
  15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    моментално користам крем на Биотен Детокс ,дневната и ноќната крема

16. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Искуство со овој крем на Нивеа?

upload_2021-3-2_18-58-6.png

17. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    596
    Може да споделиш впечаток... Од Битоен имам пробано неколку креми за комбинирана кожа и сите ми се погодени, но конкретно оваа не, а често ја забележувам....

Фала

18. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    239
    Јас ја користам кремата на афродита hydra patch за нормална до комбинирана кожа, многу е убава, нежно и меко е лицето, одлично хидрира, посебно зимно време. Исто на ревуеле дневната ја користам, добра е и таа.

19. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    Дневната крема содржи спф10 како и заштита од инфрацрвено зрачење и светлост Инаку е со 80%природно потекло ,има лесна кремаста структура ,лесно се впива на кожата, детоксикација, подмладување и измазнување на лицето тоа се ефектите,и ја остава кожата чиста и свежа ,ја осветлува кожата на лицето брзо ,а еластичноста и цврстината се подобруваат ,а брчките се намалуваат.Ноќната крема е со 93%природно потекло и ја има истата намена како и дневната крема,служи за ревитализација на кожата и против брчки .Кремите се по 50мл,цената не е скапа по околу пет евра од крема ,двете креми содржат комплекс Pollublock,антиоксидант кој ги неутрализира негативните ефекти кои заморот и загадувањето го имаат врз кожата,а истовремено делува и против брчките на лицето .Јас имам комбинирана кожа повеќе накај мрсна тип кожа и кремите ми се одлични даваат резултати уште по првиот месец ги препорачувам особено дневната крема која доста впива и регенерира

На nadelinka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    596

Благодарам...