За серумот гарантирам. Кремот не знам зошто не го рецензирав можно е да нема комплетно природен состав. @oblace1 Јас го имам флуидот со Ц вит. Предобар е. Оваа има хемиски филтри @mermaid8989 дефинитивно пробај ги на Конопка кремите им нема рамни верувај.
Ве молам за совет,имам мрсна кожа со црнки,со акни,флеки и се,дури и премрсна ми е,сум над 35 години,која крема би ми ја препорачале за лице,воедно кожата ми е и дехидрирана и мноогу осетлива?
@Biodevojka Ќе те замолам за совет, дали оваа крема можам да ја нанесувам не на цело лице, на пример само на чело, каде што се најкритичните места за создавање на тенки линии, и места каде што се најчесто прават брчки, инаку сум 34 години Ти благодарам
Ја има ли некој користено од лореал хијалурон специјалист од 25 до 35 години кремата што е, да сподели искуства, и дали е подобра таа или нивеа Q10 за почетен третман на фини линии и ситни бори
Јас во аптека кога прашав за овој филер-крема ми кажаа таму каде што имаш линии/брчки се нанесува кремата , не на цело лице. Па баш нека каже мислење и Биодевојка
Драга дали може декларацијата со латински букви онаа оригиналната од опаковката да ми ја покажеш? Вака не можам да видам. Благодарам. Драга зависи што користиш како и на кој начин. Ајде опиши ми ја рутината што ја правиш моментално и производите па да се обидам да ти помогнам. Ако ме прашуваш мене направи вака: 1.Гел за миење/чистење пори на Натура Сиберика 2. Тоник за лице Новексперт 3. Крем за лице за комбинорана до масна кожа на Др. Конопка. Верувај ова е добитна комбинација, чисти, го нормализира себумот а истовремено хидрира. Немам искуство со овој производ може ли да те замолам за декларација?
@Biodevojka повели Види го прикачениот фајл 673342 [/QUOTE] Содржи силикони , јас се мислев на кој начин може да пополни брчка
Содржи силикони , јас се мислев на кој начин може да пополни брчка [/QUOTE] @Biodevojka Не се изгледа многу природни новиве линии на Натура Сиберика, што ме изненадува. И кремот со витамин Ц што го имам од новата портокалова линија Oblepikha C-berica не ми изгледа баш природен. А ептен ми е убав и многу е добар како подлога за пудра. Јас не користам многу пудра, кога како, ама кога ја ставам на лице врз овој крем, ептен убаво легнува. Користам пудри на Буржоа, City Radiance и Always Fabulous, никогаш вака мазно не ми лежеле на лице, како со овој крем Еве декларација Ingredients: Aqua, Coco-Caprylate/Caprate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Glyceryl Stearate, Cetearyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil*, Sodium Ascorbyl Phosphate, Aralia Mandshurica Leaf/Stem Extract*, Achillea Asiatica Flower/Leaf/Stem ExtractWH, Usnea Barbata ExtractWH, Schisandra Chinensis ExtractWH, Salvia Officinalis Leaf Extract*, Niacinamide, Tocopheryl Acetate, Sodium Stearoyl Glutamate, Xanthan Gum, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Ethylhexylglycerin, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum, CI 16255, Coumarin, Limonene, Linalool.
@Annath од оваа линија има две креми , едната е флуид другата е со спф20 ,по густа е. Не ти го мрси лицето оваа? Како што гледам нема силикони баш нека провери и биодевојка. Кај нас во Грција донесоа една нова линија на прозиводи сега од НС , со антиоксиданси внатре , сакав оваа крема да ја земам ама читам критики дека не е за масно лице и баталив. За проба само гелот за лице го земав , може наскоро и во Мк да ја донесат
Не ми го мрси, баш убаво ми лежи, ама и мала количина ставам. Густа е, ама структура како пена има, како мус. Не е како класичен крем, како на Конопка на пример. Мислам дека има хемиски филтри (спф), ама не сум сигурна. Инаку, стварно е ок кремот. Се мислев меѓу него и флуидот, ама не ми е до толку масна т зоната за да земам флуид.
И јас мислам има хемиски филтер , единствено ова да не е природно во кремата бар така мислам , најверојатно ова е Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoat
А кој крем за лице од др Конопка баш сега проверував на страницата на белина скоро ниеден не им е достапен и ако случајно ти се наоѓа слика од тоникот? Ти благодарам
@Biodevojka повели Види го прикачениот фајл 673342 [/QUOTE] Има силикони оваа затоа е и филер. Силиконот кога ке пополни нешто не излегува за жива глава. Знајте дека силиконите воошто не се компатибилни со кожата спзфаваат само маска и ношто повеќе. Не ја негуваат. Подобро земи функционлен производ кој ќе ја подобри еластичноста на кожата и со самото тоа ќе ги намали брчките. Содржи силикони , јас се мислев на кој начин може да пополни брчка [/QUOTE] @Biodevojka Не се изгледа многу природни новиве линии на Натура Сиберика, што ме изненадува. И кремот со витамин Ц што го имам од новата портокалова линија Oblepikha C-berica не ми изгледа баш природен. А ептен ми е убав и многу е добар како подлога за пудра. Јас не користам многу пудра, кога како, ама кога ја ставам на лице врз овој крем, ептен убаво легнува. Користам пудри на Буржоа, City Radiance и Always Fabulous, никогаш вака мазно не ми лежеле на лице, како со овој крем Еве декларација Ingredients: Aqua, Coco-Caprylate/Caprate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Glyceryl Stearate, Cetearyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil*, Sodium Ascorbyl Phosphate, Aralia Mandshurica Leaf/Stem Extract*, Achillea Asiatica Flower/Leaf/Stem ExtractWH, Usnea Barbata ExtractWH, Schisandra Chinensis ExtractWH, Salvia Officinalis Leaf Extract*, Niacinamide, Tocopheryl Acetate, Sodium Stearoyl Glutamate, Xanthan Gum, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Ethylhexylglycerin, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum, CI 16255, Coumarin, Limonene, Linalool.[/QUOTE] Драг не е дека не се природни има убави производи а има и некои кои не ми се допаѓаат. Овој кој го објави содржи хемиски филтри затоани не го рецензирам. Серумите содржат ретинол кој јас го избегнувам (ќе напишам посебна статија за тоа) ама како формула се одлични само ретинолот што мене лично не ми се допаѓа. Од оваа линија дефинитивно го препорачувам флуидот кој е феноменален и одличен за нормална до масна кожа и двете маски регенеративната и турбо енерџи. Еве видео од ефектот на овие производи врз кожата. Сега ќе се обидам да го најдам.
Има силикони оваа затоа е и филер. Силиконот кога ке пополни нешто не излегува за жива глава. Знајте дека силиконите воошто не се компатибилни со кожата спзфаваат само маска и ношто повеќе. Не ја негуваат. Подобро земи функционлен производ кој ќе ја подобри еластичноста на кожата и со самото тоа ќе ги намали брчките. Содржи силикони , јас се мислев на кој начин може да пополни брчка [/QUOTE] @Biodevojka Не се изгледа многу природни новиве линии на Натура Сиберика, што ме изненадува. И кремот со витамин Ц што го имам од новата портокалова линија Oblepikha C-berica не ми изгледа баш природен. А ептен ми е убав и многу е добар како подлога за пудра. Јас не користам многу пудра, кога како, ама кога ја ставам на лице врз овој крем, ептен убаво легнува. Користам пудри на Буржоа, City Radiance и Always Fabulous, никогаш вака мазно не ми лежеле на лице, како со овој крем Еве декларација Ingredients: Aqua, Coco-Caprylate/Caprate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Glyceryl Stearate, Cetearyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil*, Sodium Ascorbyl Phosphate, Aralia Mandshurica Leaf/Stem Extract*, Achillea Asiatica Flower/Leaf/Stem ExtractWH, Usnea Barbata ExtractWH, Schisandra Chinensis ExtractWH, Salvia Officinalis Leaf Extract*, Niacinamide, Tocopheryl Acetate, Sodium Stearoyl Glutamate, Xanthan Gum, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Ethylhexylglycerin, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum, CI 16255, Coumarin, Limonene, Linalool.[/QUOTE] Драг не е дека не се природни има убави производи а има и некои кои не ми се допаѓаат. Овој кој го објави содржи хемиски филтри затоани не го рецензирам. Серумите содржат ретинол кој јас го избегнувам (ќе напишам посебна статија за тоа) ама како формула се одлични само ретинолот што мене лично не ми се допаѓа. Од оваа линија дефинитивно го препорачувам флуидот кој е феноменален и одличен за нормална до масна кожа и двете маски регенеративната и турбо енерџи. Еве видео од ефектот на овие производи врз кожата. Сега ќе се обидам да го најдам.[/QUOTE] Ај ќе чекам да ја прочитам статијата за ретинолот. Јас го користам кремот со витамин А на True Alchemy, многу ми е погоден. Ама не го користам секој ден, еднаш до двапати неделно, навечер. Иначе крем со спф користам на Алверде, спф 30 има, кога има сонце. Се залетав по овој од Натура Сиберика, мислејќи дека е ок. Не ми сметаат хемиските филтри во секој случај иако и јас гледам да користам креми со физички филтри небитно за тело или лице.