Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. efrosinija

efrosinija Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2016
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    96
    @Biodevojka што мислиш за овој крем.За сува и дехидрирана кожа?

Прикачени фајлови:

2. mermaid8989

mermaid8989 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2019
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    30
    @Biodevojka , помеѓу оваа со витаминот ц и таа на конопка зелената за помасно лице која би ја препорачала повеќе? јас што направив по грешка портокаловата на конопка ја имам купено наместо зелената ,а таа за сува кожа да ти била, затоа и ми се мастеше лицето :tmi: ама ајде ќе ја подарам на некој ;) исто сакам да те прашам за оваа што мислиш?

Aqua, Melilotus Albus Flower/Leaf/Stem Extract*, Octyldodecanol, Caprylic/Capric Triglyceride, Butyrospermum Parkii Butter*, Glycerin, Glyceryl Stearate, Cetyl Palmitate, Coco-Caprylate/Caprate, Sucrose Polystearate, Saccharide Isomerate, Tocopherol, Flavocetraria Nivalis WaterWH H*, Linum Usitatissimum Seed Oil*, Triticum Vulgare Germ Oil*, Oenothera Biennis Oil*, Pinus Sibirica Seed OilWH*, Chamomilla Recutita Flower Extract*, Calendula Ocinalis Flower Extract*, Scutellaria Baicalensis Root Extract*, Aquilegia Sibirica Flower/Leaf/Stem ExtractWH*, Eleutherococcus Senticosus Root ExtractWH*, Schizandra Chinensis ExtractWH*, Sorbus Aucuparia Fruit ExtractWH*, Sodium Hyaluronate, Sodium Stearoyl Glutamate, Xanthan Gum, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sodium Citrate, Citric Acid, Parfum, Limonene, Citral, Citronellol, Linalool

Имам 30+ и не знам што да одберам , сакам да штити нешто од појавување брчки. И некоја ноќна да ми препорачаш? Или истиве можат да се користат и ноќе?

3. rrrrrrrrrr

rrrrrrrrrr Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    173
    Ајде и јас да споделам искуство со новата линија производи на Натура Сиберика со Вит. Ц. Благодарение на активната реклама на социјалните мрежи а и читајќи позитивни искуства ја купив речиси целата линија (нешто што не го правам често) и се разочарав. Единствено како подобар се покажа гелот за миење на лице со Вит.Ц. Истиот е пријатен и не го суши лицето, во глобала е ОК но ништо посебно.
    Додека серумите, кремата и флуидот за мене се чист промашај.
    Најпрво серумите се во пластично пакување, истите се прилично густи и имаат неубав мирис. Тоа настрана. Кога ќе ги нанесам на лицето ми прават пења, како со сапун да се мијам. Се впиваат за околу 1 минута и лицето потоа го чуствувам како затегнато, како да имам нанесено маска а не серум. И не хидрираат. Ама ич.
    За да биди бељата поголема кога ќе го нанесам флуидот, тој пак како да не се впива во лицето, и ако го затријам се лупи, се собира по лицето, како да не ми е измиено:(
    Витаминската крема не ми брка никаква работа, и таа лошо ми се впива.

Се на се лоши производи, кои ги купив заради интересната амбалажа и демек високата концентрација на Вит. Ц. Врска нема. Лошо искуство, џабе потрошени пари. Ги користев околу 3 недели.

4. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Јас сум најолем фан на Конопка така да таа дефинитивно. Оваа деугава исто е ок. Може слободно на конопка и наутро и навечер.

Драга серумите не знам ама флуидот јас го имам и во никој случај не се лепи или перута. Баш е многу пријатен за кожата дава преубв сјај и е идеален за сите со нормална накај комбинирана кожа кои мака мачат да најдат крем за потопло време. Ме чуди вака што кај тебе делува ама сите сме различни еден производ не може да одговра за сите секако. Јас флуидот го обожавам исто и маските турбо енерџи и регенеративната. Серумите не ги користев поради ретинолот ама овие три ми се врв за преоден период. Поздрав.

На mermaid8989 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Дали некој користел креми на NeoStrata, купени кај нас?

Ми се видоа доста интересни и убави рецензии има - меѓутоа многу чудна работа е што секаде се над 50 долари (на нивната страна и поскапи), а кај нас се само 1650 денари, во Еурофарм.

Дневната Matrix Support дури има и спф 30, што е супер.

6. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    875
    @Biodevojka изгледа не си ја видела поракава,па повторно да те прашам за препорака за крема,секако доколку си во можност да ми одговориш.Благодарам однапред.

7. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга не сум ја видела пораката инаку ќе ти одговорев. Кажи ми до која цена може да гледам да знам што да ти препорачам. Поздрав.

На Zumbulce9 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. efrosinija

efrosinija Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2016
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    96
    @Biodevojka уште еднаш да си прашам.Еве ја декларацијата за кремот на Revox.Кое е твоето мислење.Имам сува и дехидрирана кожа.

Прикачени фајлови:

На Gi.ir.ll192 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    875
    @Biodevojka до 1000ден отприлика и ако може предлог и за дневна и за ноќна крема или може да користам некоја универзална и наутро и навечер

10. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    Jas veke 3 meseci koristam Bioderma Hydra. epten sum zadovolna, da znaev ,mn porano ke ja zemev.
    Mn ubavo go pravi liceto,plus pisuva deka e i kakopodloga za sminka. Nasabajle stavam od kremata ,pa pudra za na rabota i 8h+ maka nemam.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.056
    Која крема за лице би ми ја препорачале за комбинирана кожа? Нешто од биодерма, конопка или Ziaja? Или нешто според вас?

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.570
    Допаѓања:
    201.777

Година и пол ја користам, феноменална е. На почеток ми беше чудна, ама со тек на време ептен ми легна. Нема спф, па во лето ќе мора дополнително крем со спф да користиш.

На Biodevojka, koritsaki, inception и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.056
    Каде би можела да ја најдам , и која цена е?

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.570
    Допаѓања:
    201.777
    Во Белина ја има, околу 370 денари мислам дека е. А верувам дека и во Веро држат козметика на Конопка, провери и таму.

На pikabu5 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга не е комплетно природна ама не можам да кажам дека е лоша како формула. Секако од природните за сува кожа имаш 100 пати подобри на Др. Конопка онаа со камилица е фантастична така да од срце ти ја препорачувам.

Драга слободно може една иста наутро и навечер на пример на Др. Конопка со камилица која е одлична за чувствителна и сува кожа без мириси е и мислам дека е само 180 мкд така нешто.

Веќе ти одговорија јас само пишувам да го поддржам мислењето на аннат за Др. Конопка. Врв е за комбинирана до масна кожа.

На Zumbulce9, koritsaki и efrosinija им се допаѓа ова.
  16. efrosinija

efrosinija Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2016
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    96
    @Biodevojka ти благодарам.Мојата кожа е и дехидрирана,не само сува.Дали е доволно хидратантна кремата од камилица?

17. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Да да одлична е, хидратанта, хранлива и плус за чувствителна кожа. Слободно користи ја наутро и навечер.

18. efrosinija

efrosinija Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2016
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    96
    @Biodevojka фала.Дали освен на штандот на Белина може да се најде и во Веро?

Ако може да атавиш слика од кремата.

Последна измена од модератор: 20 март 2021
  19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.633
    Допаѓања:
    106.661
    Баш сега сабота и недела имаат Белина промотивна акција во Веро 2 на Конопка производите :)

На Annath и buba4e89 им се допаѓа ова.
  20. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    192
    Za ova kreme se raboti?

Прикачени фајлови: