Дооолго време трагајќи по убава крема за лице, пробав секакви креми што постојат и пред околу 2 месеци решив да купам обичен крем без разлика какви резултати ќе даде затоа што се преморив од дремење во аптеки или парфимерии додека не ги прочитам делкарациите на сите креми земав Нивеа, обичната плава Нивеа.. верувам дека нема да ја сменам никогаш! дава одлични резултати во споредба со некое мн поскапи креми. ставам мало количество, чекам да се впие, ставам пудра и лицето е одлично долго време
Бекутан, од причина што кожата ми е нормална со одреден процент на сувост. Ми одговара, прекрасно ми мириса и ме потсетува на убави моменти
Значи јас сум му верна на Бекутанчето и ќе му останам и понатаму зошто имам пример од мајка ми ...таа во животот за своите 48години користела само Нивеа обичната и бекутан и верувајте нема ниедна брчка на лицето и сите ја прашуваат каква крема за против брчки користи..така да мој совет е користете си Бекутанче и се ќе биде во ред
Многу задоволна. Абе буквално од сабајле до вечер додека го измијам лицето пред легнување, лицето ми е цел божји ден мазно и меко ко на бебе. Наменета е за нормална и комбинирана кожа и главна намена и е хидратација на кожата. Кремата е со витамини и екстракти од лотос и содржи SPF 8. Лесно се упива и не свети лицето. Повеќе податоци за кремава во спојлерот. Спојлер Normalnoj i mešovitoj koži je potrebna intenzivna hidratacija i zaštita od spoljašnjih uticaja kako bi tokom celog dana bila sveža i meka. NIVEA Centar za razvoj i istraživanja razvio je NIVEA VISAGE HIDRANTNU DNEVNU KREMU posebno za potrebe normalne i mešovite kože. KAKO DELUJE NIVEA VISAGE DNEVNA KREMA je lagana, brzo upijajuća formulacija koja održava prirodnu ravnotežu vlažnosti normalne i mešovite kože: Obogaćena ekstraktom lotosa i vitamina, ova formulacija obezbeđuje intenzivnu hidrataciju i pruža dugotrajan osećaj svežine. Sa zaštitnim faktorom 8, krema štiti kožu od uticaja iz spoljašnje sredine (UVA i UVB zaštita) i prevremenog starenja uzrokovanog izlaganjem suncu. REZULTAT Koža je sveža i meka jer je intenzivno hidrirana i zaštićena. KAKO SE KORISTI Koristiti svakog jutra u okviru rutinske nege lica. Bilo bi idealno prvo očistiti lice jednim od NIVEA VISAGE proizvoda za čišćenje za mešovitu i masnu kožu. Kremu nanesite nežno masirajući lice malim kružnim pokretima prema gore. Za optimalne rezultate koristite celu liniju proizvoda NIVEA VISAGE za mešovitu i masnu kožu. Za dodatne informacije o proizvodima, molimo pročitajte brošuru u pakovanju. Podnošljivost na kozi dermatološki je potvrđena.
Ги користам овие две креми наизменично. Нивеата ми е за преку ден. Бекутанот на база на невен ми е за навечер, бидејќи е помрсна.
Моментално ја користам оваа крема наутро и навечер бидејќи е мрсна а во зима кожата ми е многу сува , евтина е добро ја хидрира кожата и ми го прави лицето многу мазно и има многу убав мирис
Вазелинот е всушност парафин или петролатум, инаку како состојка го има во скоро секоја крема, во сите козметички производи од препаративни до декоративни, но ако ти треба поголема концентрација на ова парафинско масло, тогаш земи си чист вазелин.