Овој серум е одличен за твојата проблематика, ти на 24 не ни треба да имаш брчки. Треба само да ја одржуваш кожата здрава. Можеш серумов да го комбинираш со кремата Snow Cladonia од Натура Сиберика линијата. Но,потребен ти е и гел за миење лице и крема со спф за наутро.
Јас ја имам користено хидратантна е, баш како што ја опиша таа на Афродита, ама премногу парфимирана. Јас никогаш не би ја купила повторно. Која е потребата од толку парфем во крем за лице не разбирам.
Крема која навистина добро хидрира,користам роакутан и лицето почна да ми се суши Јас знам дека тоа мора да се случи но сепак да пробам може нема да дојде до толку перутење како што кажуваат
Zdravo, imam 20 godini i stalno mi izleguvaat akni na liceto, nekoja krema da mi preporacata. Nekoja kombinirana
@blessed.an @MladiotPropast Дали ја знаеш причината за појава на акни? Ефаклар линијата е наменета за мрсна и кожа со акни, можеш да пробаш
Пантенол 5%, ќе ти се препороди кожата. Побарај во аптека, а имаш и во ДМ на Миволис, само не знам колку проценти е таа.
Bi odgovarala za kombinirana koza? I koja e cenata otprilika Ovaa so vit c ke mora potoa zadolzitelno faktor ili?
Цица е наменета стриктно за оние со сува кожа. За изгореници,акни и црвенила. Меѓутоа прочитав дека има големо присуство на SLS и ако добро разбрав се работи за жива. По нет читав може и свашта пишуваат. После секоја обична крема мора спф крема освен во случаевите каде самата крема содржи спф. Ова за цицата нека објасни некој што значи SLS @pdb123 @lost123
Оваа цицапласт е за осетлива, нормална и сува кожа. Штом е наменета и за бебиња, не верувам да има некоја таква опасна состојка. А крема со фактор било да користиш вит ц или не,мора да ставаш
SLS е sodium lauryl sulfate кој се користи како сурфактант во козметиката. Односно, тоа е средство кое го намалува површинскиот напон на емулзиите со што овозможува добро да чистат и ексфолираат. Го има и во средствата за чистење што ги користиме по дома, не само во препаративната козметика.
Користам Еуцирин аквапорин, па ме интересира дали после неа вреди да ја земам оваа од Белина што сите ја препорачувате или пак да си продолжам со истата? Сакам да е лесна, да не се чувствува.