Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    12.260
    Мислам дека ќе ти одговара. Јас сум бремена и во бременоста кожата ми стана многу сува, кремава ми е полн погодок.

На Leo-nora му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.126
    Допаѓања:
    81.627
    @koritsaki да не случајно ја имаш користено кремава? Многу слатко изгледа пакувањево, ептен girly. :lol:

Ја гледав, ја има во сетче со мало шишенце од тој серумот на Ланком и уште една мала крема за околу очи од истата линија како серумот. Серумот ми е многу убав, го дотрошувам, но за кремава нешто се двоумам.
    Вреди да се земе или? Кожата периодов ми е повеќе накај нормална, само околу носот е малку масна.

Во моментов ја дотрошувам Clarins Hydra Essentiel, која ми е одлична навистина, презадоволна сум и ако ја купам пак би ја искомбинирала со кремата за околу очи од истата линија.
    Ама секогаш кога нешто е при крај, истата дилема ја имам - повторно да си ја земам истата крема која се покажала добро или да живеам опасно и да пробам нешто друго. :D

На buba4e89, simoncelicius и koritsaki им се допаѓа ова.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.882
    Допаѓања:
    107.886

Оваа крема ја немам пробано, инаку читам на нет дека е наменета за сува чувствителна кожа. :) не знам дали има од истата крема и light верзија :) од Ланком немам пробано креми за лице, само еднаш серумот го имав од 7мл многу ми се допадна да ти кажам :)

4. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.126
    Допаѓања:
    81.627
    Има и гел-крем верзија за комбинирана-мрсна кожа. Не ми одговара мене крем со гел формула во зима, затоа оваа повеќе ми фаќа око некако.
    Најверојатно ќе ја земам, па ќе видам како ќе се покаже. :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Гел формулата е наменета според мене за во лето бидејќи ќе ти треба хидратација и брзо упивање. Оваа погоре повеќе ти одговара за овој период.

6. Sweet__19

Sweet__19 Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Јас имам масна чуствителна кожа, до сега ја користев на неутрогена гел кремата, океј е, но приметив дека силиконите не ми пријаат. Некој предлог за крема, а да не е прескапа?

На IreNey9 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.378
    Допаѓања:
    2.649
    Совршена е за мрсна кожа. 370 денари, ја има во Белина и Космо

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sweet__19

Sweet__19 Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Баш ја гледав оваа крема пред некој ден, ама не бев сигурна дали ке ми одговара бидејки има многу парфеми а мојата кожа многу лесно се иритира :/

На mode-kristina и Anod10 им се допаѓа ова.
  9. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    13.604
    Оваа од Ревокс е околу 370-400ден мислам, нема масла, не е тешка крема, но не е ни како гел. За мрсна кожа на зима е мислам топ.

Други опции, се оваа https://bellina.mk/p/2036/pumpkin-h...-za-litse-za-mrsna-kozha-od-tikva-i-med-50-ml и оваа https://bellina.mk/p/484/sensible-skin-yoleau-khidratanten-gel-za-litse-za-senzitivna-kozha-40-ml. Вториот производ е баш како гел за сензитивна кожа склона кон иритации, сега е и на попуст на страната.

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Не е толку агресивна колку што мислиш. Штом го содржи знакот Vegan значи дека е безбедна.

11. Anyeska

Anyeska Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    41
    Искрено нема врска ако нешто е веган дека е безбедно и нежно. Органски / “природни” креми најмогу проблеми ми имаат на мене на пример, со осетлива кожа. Избегнувам такви продукти баш ради тоа што најчесто имаат парфеми и разни есенцијални масла.

На Evil му/ѝ се допаѓа ова.
  12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.882
    Допаѓања:
    107.886

Има една крема на Уртекрам , no perfume се вика, може да ја побараш на страната на bellina.mk

На Anyeska му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mmm.b

Mmm.b Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Zdravo, imam 29g, cuvstvitelna normalna kon suva koza. Sakam nekoja krema so antiage efrkt soodveten na moite godini, so hidratanten efekt , da mi go revitalizir liceto bukvalno. Se mislam pomegju ovie dve, vase iskustvo i mislenje ve mola. Odnapred blagodaram Screenshot_20221012-212855_Google.jpg Screenshot_20221012-212933_Google.jpg

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Ок.

Btw еве тука е многу убаво објаснето за знакчето и не е баш дека нема врска ;)

https://www.veganfoodandliving.com/vegan-trademark/

15. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.688
    Допаѓања:
    98.431
    Знакчето е дека производот не содржи состојки од животинско потекло, ниту е тестиран на животни, затоа што има луѓе на кои тоа им е битно. А има и на кои не им е.
    Нема врска со безбедноста.

На Evil, naturally, NarCis@ и 3 други им се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Затоа го поставив линкот да си знаат сите, не мораш да ми објаснуваш мене со години живеам со веган и можам цела историја да ти напишам за безбедноста ;)

17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.688
    Допаѓања:
    98.431
    Зборуваме за козметика, не за храна;)
    Тоа што е веган, не ја прави безбедна или погодна за сечија кожа.
    Еве шампоните мене на пример, ми ја прават косата хаос. Па ако сака и три пати нека е веган.

На Evil, naturally, NarCis@ и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.126
    Допаѓања:
    81.627
    Merz немам поим каква е, ништо нивно освен витамините за коса немам пробано.
    Ама Виши кремите ми се покажале одлични. Само што оваа од сликава е за комбинирана кожа, не знам дали ќе ти одговара.
    Можеш да ја видиш Slow age, во зелено кутивче е. И мислам дека периодов во Анни фарм во Капитол оди во сет заедно со ноќната крема. Расчепкај се на сајтот, ќе ги најдеш.

На Mmm.b му/ѝ се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    За козметика и зборував јас.
    И јас користам вегански продукти од кои сум задоволна, индивидуално е.

20. Anod10

Anod10 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2017
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    96
    Ако пишува веган не значи дека е и безбедно. Не секогаш некоја козметика е добра поради тоа што е природна. А и не постојат точно определени ставки според кои некоја козметика ќе се декларира како природна, што значи дека ако брендот сака да се рекламира како природна козметика и во составот ако има само 1 состојка од природно потекло може да напишат на амбалажата дека е природна козметика.

Кремата ја имам користено и е премногу парфемирана, има limonene, linalool, parfem и плус многу есенцијални масла (не значи дека се штетни, но на реактивна кожа комбинација од есенцијални масла плус парфем е премногу).

Основно е да се знае дека парфемот во козметиката нема никаква улога во негата на кожата, само служи за нас да ни е попријатно користењето.