Zdravo Koja krema, losion ili maslo bi mi ja preporacale za ovoj problem ako moze da spodelite iskustva ? Soprugot ima suva koza i liceto postojano mu se lupi pretezno kaj sto mu raste brada. Probano e so nekoi kremi i masla no ne pomaga.
Дали освен лупење има и црвенило на местата кај шо кожата се лупи? Дали има првут? Можно е да е себороичен дерматит. Би ви препорачал на местата од брадата, а и лицето кога се тушира да ги измие убаво со head&shoulders шампон, а за крема би ви ја препорачал оваа.
Crvenilo i prvut ima.Da napomenam istiot problem crvenilo i prvut go ima i na glavata t. e na tilot i plus prvut na kosata bez crvenila . Momentalno i jas i soprugot koristeme Syoss sampon protiv prvut no i toa ne pomaga
Голема е шансата да е себороичен дерматит. Има еден шампон келуал дс+ го има во ани фарм во капитол и тој е ефикасен, ако не сакате со head&shoulders. Syoss немам користено, но h&s многу ми помогна на почеток за себ. дерматит, а за кремата шо ви ја напишав погоре, ја има во Зегин и навистина помага. Ако не, правец дерматолог.
Kelual ds+ jas go imam koristeno za prvut pomaga mnogu dodeka go koristes odkako ke prekines pak se vrajka prvutot a e premnogu skap da go koristeme postajno. Ti Blagodaram mnogu sto spodeli iskustvo. Ke probame
Мислам дека ја најдов идеалната крема барем за сега. Не внимавав на состав, буџет дрогериска крема. Нежно ми мириса, не е лесна како хидратантната на Афродита последно што ја зборував, но идеална е за ова време кога ми се суши лицето. За лето мислам дека ќе ми биде малце тешка. Всушност целата оваа виолетова линија им е предобра.
Јас ја користам оваа(https://www.bellina.mk/p/1773/acne-balancing-khidratanten-fluid-za-mrsna-kozha-sklona-kon-akni-40-ml) веќе месец дена и изненаден сум колку не ми ја суши кожата, а воедно не ми е ни мрсна и да не заречам немам нови акни. Ептен ми се погоди.
Дали би одговарала на комбинирана (повеќе сува) кожа ? + дали некој ја има кремава користено и дали би одговарала на типот на кожа кој го наведов?