Имам користено доста различни креми -од Нивеа софт, Нивеа класичната во сино пакување, Докторс, Крема на Алое Вера, Еуцерин (добра али скупа ) па дури имам пробано и Павловичева и Вазелин обичен, од Орифлејм една крема на база на боровинка ( и искрено не беше лоша, фина крема, смирувачка, убаво мириса, иако не практикувам да купувам креми од авон или орифлејм), и конечно да дојдам до моментот да си најдам нешто за мене, за мој тип на кожа( осетлива, комбинирана, некогаш со мрсен сјај на т- зона, некогаш и сува - што е страшно деликатна комбинација )...многу сум задоволна од кремава ,еве денес си купив и второ исто пакување, незнам може и други фактори играле улога али јас све мислам дека од кога почнав да ја користам ни сјај ни б од бубулица НЕ видов, башка супер хидратација....како и да е, МОЈ СОВЕТ-ДОЗНАЈТЕ ПРВО КАКВА КОЖА ВСУШНОСТ ИМАТЕ, ИСТРАЖУВАЈТЕ И НАЈДЕТЕ ГО ОНА ШТО НАЈМНОГУ ВИ ОДГОВАРА, НЕКОГАШ ЗНАТЕ КАКО ВИКААТ- ЛЕКОТ Е ПЕТ ПАРИ....САМО ДА ЗНАЕШ КАДЕ ДА ГО НАЈДЕШ! п.с. чисто информативно кремава е околу 300 и нешто до 400 денари максимум, а сега гледам има и едни интересни сетови заедно со маскара и млеко за чистење на лице за околу 600 денари, во секој случај изборот е Ваш
Сакам да ве прашам за кремите Sattwa на Алкалоид. Дали се добри,имаат пристапна цена околу 250,380 за 50 мл.Сакам да ја сменам Нивеата за некоја од овие креми.Го разгледав каталогот и мене најмногу би ми одговарала оваа Имам комбинирана кожа,а не пишува за каков тип е
Ја купив кремата на Sattwa со овошни киселини. Наменета е за сите возрасти, содржи масло од авокадо, и како што стои, би требало да ја затега, освежува, регенерира кожата. Е сега мој впечаток, прво кремата е премасна. Цел ден лицето изгледа како со зејтин мачкано. Значи никако за масна кожа. Па и за сува, кремата треба да го хидрира лицето, а не вака да го масти. Друго, веднаш по нанесувањето кожата ми се зацрвува (од овошните киселини ќе да е), но без пецкање и брзо поминува. Решив да ја користам како ноќна, па ќе видам ефект. За преку ден никако. Еве ја кремата, а позитивна страна е ефектната амбалажа и достапната цена.
Си ја обожавам, Преубо ми мириса а и кожата ми ја прај многу мека, Си ja купив преевтино за 110 ден од Авон .
Nivea Soft и Rosal Family Hydrasoft Росалот совршен е за мрсна кожа, хидратантен, брзо се впива, и многу е лесен, а Нивеата ја користам само кога ставам шминка бидејќи е малку помрсен и убаво пудрата се нанесува. И Нивеа Софт е за мрсна кожа меѓутоа, за дома и за спиење би ми бил малку мрсен.
овој здравето е ехтра ни бубулица ми се јавила ни ништо од коа почнав ја да го користам ,а и мојата кожа е као и твојата
за здравето имам слушнато дека има доста штетни хемикалии, и дека затоа е толку ефтина и ми е страв да ја користам