Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    7.608
    Девојки може некој предлог за дневна крема за лице? Имам чисто лице, нормална кожа со малку масна Т-зона. Битно ми е да има убав мирис :inlove:

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Оваа мириса преубаво, Натура Сиберика со боровинка.

Би требало да ти одговара и на типот на кожа, имам ист тип на кожа и мене ми беше одлична.

На Mim1mi, KiT и koritsaki им се допаѓа ова.
  3. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    7.608
    Ја има во ДМ?

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Ја има, да. Не се сеќавам колку точно беше, но мислам дека ме би требало да е повеќе од 300, 350 ден.

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mim1mi

Mim1mi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    120
    Да, ја има во ДМ. Јас ја купувам од таму. Околку 450 - 500 денари е сега цената, ми трае 2 месеци, ја користам веќе 2-3 години и не би ја менувала за ништо. Цела линија со боровинки е феноменална.

На anggell, koritsaki и KiT им се допаѓа ова.
  6. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.981
    Имам сува кожа па ги користам овие. Лореал кремите ги користам само навечер затоа што не се добра подлога за шминка, инаку ја прават кожата кадифена. Биодерма користам наутро, ама ако кожата не ми е сува толку користам Балеа ниацинамид крема со СПФ.

Прикачени фајлови:

7. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    9.275
    Лесна хидратантна крема.

Го земав малото пакување за проба.

Screenshot_20241230-132525_Chrome.jpg

8. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    12.069
    IMG_0777.jpeg
    IMG_0778.jpeg
    Дали ја користел некој кремава, и дали општо е добар составов?

9. Mim1mi

Mim1mi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    120
    Не сум ја користела па на incidecoder го проверив составот, ако ти треба за хидратација е добра, нема состојка што би ја сушела кожата, лесна по состав, не би требало да предизвика иритација.

На fbaby му/ѝ се допаѓа ова.
  10. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    12.069
    Фала. Јас не се разбирам многу во состави, уште ги учам, па претпоставувам дека нема лоши состојки. :?:
    Ми треба за зимава ваква крема со пантенол па мислам дека ќе е океј.

На Mim1mi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    985
    Допаѓања:
    17.166
    Девеојки да ми препорачате нешто многу хидратантно за сува кожа? Во нормални услови кожата ми е комбинирана, со мрсна т-зона, но од ладното премногу ми се суши. Само што ја потрошив Happier Barrier на G&G, сега користам пантенол во комбинација со La Roche Posay Cicaplast но пак ми се лупи кожа околу носот и на челото и си го осеќам лицето суво, затегнато...

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.683

https://coslovemetics.mk/product/round-lab-soybean-nourishing-cream-80ml/

https://coslovemetics.mk/product/heimish-marine-care-deep-moisture-nourishing-melting-cream-55ml/

Овие две би ти ги препорачала. Првата ја имав како тестер и супер е за мн сува кожа. Ако можеш тестери да најдеш , да ги пробаш прво пред да купиш.

https://bellina.mk/prodavnica/nega-...tra-rich-обновувачка-крема-за-лице-со-5-омег/

Оваа исто на Новрксперт во Белина, ја пробав на тестер и има доста богата текстура

На sia.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Slatka28

Slatka28 Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Iskustvo so kremite Frezyderm i gerivital od zegin za zrela kozha? Se mislam i ne znam koja da ja odberam

14. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    194
    Потврдувам за последната, поскапа е од другите две наведени, но навистина има богата текстура и го прави лицето меко. И јас ја купив затоа што во зима кожата ми е посува.

На sia.bella и koritsaki им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.581
    Допаѓања:
    201.799
    Земи серум со хијалурон, ти треба хидратација, крем не ти е доволен.
    Јас се преродив кога почнав да користам серуми со хијалурон, инаку во зима постојано кожата ми беше сува, дури и со лишаи, а имам комбинирана кожа.
    Хијалуронскиот серум на Новексперт, со СОС кремот на Мадара. Или СОС серумот и кремот на Мадара како уште подобра комбинација. Цените малку се солени, ама вреди секој денар.

16. Despina !

Despina ! Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2022
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    29
    Дали некој има користено Sattwa креми од алколаид и како сте задоволни ?

17. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    985
    Допаѓања:
    17.166
    Фала ти на предлозите, баш ќе разгледам. Неколку години ја избегнувам Белина, не знам од која причина, гледам и страната поинаква им е, а баш ми беа добри серумите на Мадара и Моса. Инаку како што кажа, си чувствувам и сама дека само крем не ми дава доволно хидратација, само површински и моментално можеби делува, искрено и не ставам редовно па и тоа делува. Гледам имаат травел сетови, ќе искомбинирам така па ако ми одговараат ќе порачам големи пакувања.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.909
    Јас имав ист проблем. Го користев прво маслото на Алверде, сега го имам тоа на The Ordinary. Се нанесуваат на влажно лице и иако се масла не го прават лицето масно туку баш хидрираат.
    Ги имам и Happier Barrier на G&G и Cicaplast на La Roche Posay, но Happier Barrier е премногу лесна, не ми е доволна за во зима, можеби повеќе одговара за мрсна кожа на зима. Cicaplast пак ми е многу мрсна за под шминка, и двете само на вечер ги користам и тоа не секој ден.
    Сега го имам кремот на Оливал дневниот и задоволна сум, планирам и ноќен да си земам.
    Мислам дека сепак треба да вметнеш и некој побогат крем, вака кога е поладно времето да не се насочуваш само на хидратација. IMG_20250107_111449.jpg
    IMG_20250107_110101.jpg

19. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    986
    Moze da mi kazes koj e tocno serumot na Novexpert, jas koristam plus nijacinamid navecer. Pa bi mozela verojatno nasabajle da stavam hijaluronski serum?

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.581
    Допаѓања:
    201.799
    Овој

Хијалурон можеш кога сакаш да користиш, јас и наутро и навечер користам периодов.
    Имај предвид дека мини бустерот е 1290 денари, големото пакување од 30мл е 3070 денари. Трае барем три недели. Ако ти е скапо, тогаш супер хидраторот на Хада Лабо ќе ти заврши работа ако не гледаш многу на состојките.

На Bellaa1234 му/ѝ се допаѓа ова.