Девојки може некој предлог за дневна крема за лице? Имам чисто лице, нормална кожа со малку масна Т-зона. Битно ми е да има убав мирис
Оваа мириса преубаво, Натура Сиберика со боровинка. Би требало да ти одговара и на типот на кожа, имам ист тип на кожа и мене ми беше одлична.
Ја има, да. Не се сеќавам колку точно беше, но мислам дека ме би требало да е повеќе од 300, 350 ден.
Да, ја има во ДМ. Јас ја купувам од таму. Околку 450 - 500 денари е сега цената, ми трае 2 месеци, ја користам веќе 2-3 години и не би ја менувала за ништо. Цела линија со боровинки е феноменална.
Имам сува кожа па ги користам овие. Лореал кремите ги користам само навечер затоа што не се добра подлога за шминка, инаку ја прават кожата кадифена. Биодерма користам наутро, ама ако кожата не ми е сува толку користам Балеа ниацинамид крема со СПФ.
Не сум ја користела па на incidecoder го проверив составот, ако ти треба за хидратација е добра, нема состојка што би ја сушела кожата, лесна по состав, не би требало да предизвика иритација.
Фала. Јас не се разбирам многу во состави, уште ги учам, па претпоставувам дека нема лоши состојки. Ми треба за зимава ваква крема со пантенол па мислам дека ќе е океј.
Девеојки да ми препорачате нешто многу хидратантно за сува кожа? Во нормални услови кожата ми е комбинирана, со мрсна т-зона, но од ладното премногу ми се суши. Само што ја потрошив Happier Barrier на G&G, сега користам пантенол во комбинација со La Roche Posay Cicaplast но пак ми се лупи кожа околу носот и на челото и си го осеќам лицето суво, затегнато...
https://coslovemetics.mk/product/round-lab-soybean-nourishing-cream-80ml/ https://coslovemetics.mk/product/heimish-marine-care-deep-moisture-nourishing-melting-cream-55ml/ Овие две би ти ги препорачала. Првата ја имав како тестер и супер е за мн сува кожа. Ако можеш тестери да најдеш , да ги пробаш прво пред да купиш. https://bellina.mk/prodavnica/nega-...tra-rich-обновувачка-крема-за-лице-со-5-омег/ Оваа исто на Новрксперт во Белина, ја пробав на тестер и има доста богата текстура
Iskustvo so kremite Frezyderm i gerivital od zegin za zrela kozha? Se mislam i ne znam koja da ja odberam
Потврдувам за последната, поскапа е од другите две наведени, но навистина има богата текстура и го прави лицето меко. И јас ја купив затоа што во зима кожата ми е посува.
Земи серум со хијалурон, ти треба хидратација, крем не ти е доволен. Јас се преродив кога почнав да користам серуми со хијалурон, инаку во зима постојано кожата ми беше сува, дури и со лишаи, а имам комбинирана кожа. Хијалуронскиот серум на Новексперт, со СОС кремот на Мадара. Или СОС серумот и кремот на Мадара како уште подобра комбинација. Цените малку се солени, ама вреди секој денар.
Фала ти на предлозите, баш ќе разгледам. Неколку години ја избегнувам Белина, не знам од која причина, гледам и страната поинаква им е, а баш ми беа добри серумите на Мадара и Моса. Инаку како што кажа, си чувствувам и сама дека само крем не ми дава доволно хидратација, само површински и моментално можеби делува, искрено и не ставам редовно па и тоа делува. Гледам имаат травел сетови, ќе искомбинирам така па ако ми одговараат ќе порачам големи пакувања.
Јас имав ист проблем. Го користев прво маслото на Алверде, сега го имам тоа на The Ordinary. Се нанесуваат на влажно лице и иако се масла не го прават лицето масно туку баш хидрираат. Ги имам и Happier Barrier на G&G и Cicaplast на La Roche Posay, но Happier Barrier е премногу лесна, не ми е доволна за во зима, можеби повеќе одговара за мрсна кожа на зима. Cicaplast пак ми е многу мрсна за под шминка, и двете само на вечер ги користам и тоа не секој ден. Сега го имам кремот на Оливал дневниот и задоволна сум, планирам и ноќен да си земам. Мислам дека сепак треба да вметнеш и некој побогат крем, вака кога е поладно времето да не се насочуваш само на хидратација.
Moze da mi kazes koj e tocno serumot na Novexpert, jas koristam plus nijacinamid navecer. Pa bi mozela verojatno nasabajle da stavam hijaluronski serum?
Овој Хијалурон можеш кога сакаш да користиш, јас и наутро и навечер користам периодов. Имај предвид дека мини бустерот е 1290 денари, големото пакување од 30мл е 3070 денари. Трае барем три недели. Ако ти е скапо, тогаш супер хидраторот на Хада Лабо ќе ти заврши работа ако не гледаш многу на состојките.