Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.354
    Допаѓања:
    4.627
    Зелениот гел за чистење од Себиум линијата, Керато плус кремот за денски, Night peel серум за навечер и после ми воведе и вит ц за избелување на акните...Навечер/ или кога чистев шминка користев и масло за чистење на шминка ама ми рече кое сакам да го користам па користев прво од SKIN1004 сега користам едно од Балеа

На Kataklinkers му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    7.932
    Zdravo devojki
    Predlog krema za suva kozha, potocno seboricen dermatit imam okolu nosot i celoto.

3. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.829
    Screenshot_20250123_083800_Notino.jpg Screenshot_20250123_083931_Notino.jpg Screenshot_20250123_083800_Notino.jpg Screenshot_20250123_083931_Notino.jpg Девојки, ми треба ваша помош. Моментално ја користам Цикабио против црвенило на Биодерма. Добра е, но не ми дава потполна влажност. Имам сува кожа. Која од овие креми би ми биле попогоден избор? Се мислев некоја на Уријаж, Шисеидо или Клиник.

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.703
    Допаѓања:
    106.949
    Оваа на Новексперт е супер , во Белина ја има. Можеш тестер да си земеш да си пробаш прво
    Screenshot_20250123_102718_Chrome.jpg

Од Уриаж не сум користела креми, за Клиник би ти рекла да не си фрлаш џабе парите. Се е преценето, толку години ги користев и не се ништо посебно барем според мене.

Ако сакаш од Шисеидо, оваа е за по сува кожа

Screenshot_20250123_103102_Chrome.jpg

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.829
    Не живеам во Мкд, не можам да ја пробам вп Белина. Ама ќе пробам на Нотино да ја најдам. Ако не, Шисеидо ќе е. Ужасна реакција ми направи вчера хијалуронската, морам да го оправам лицето. Фала ти :l:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.703
    Допаѓања:
    106.949

Да зависи во која земја си, јас во Грција живеам тука ја има Новексперт од скоро.

Друга што ми текнува е на Др.Хаушка од роза кремата исто ако ја најдеш и таа можеш да ја пробаш. Од нив има мали сетчиња од 5мл колку за проба и во некои држави можат да се најдат.

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Verkica❤️❤️❤️

Verkica❤️❤️❤️ Нов член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojcinja Kazete mi nekoja krema Od koja ste zadovolni ( nokjna I dnevna) za 45+

8. Dpokahontas

Dpokahontas Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    126
    Дали некоја го има користено кремов и како сте задоволни?

Прикачени фајлови:

9. idktbh

idktbh Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    444
    некој да ми препорача убава ноќна крема за мајка ми, се мислам меѓу многу, а не знам многу што одговараат на возраст +55, главно за хидратација, намалување на брчки итн:)

10. Eunoia

Eunoia Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    129
    Мајка ми долги годнини ги користи кремите на Лореал и е многу задоволна

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.703
    Допаѓања:
    106.949
    Жени од 35+ што креми користите за лице? Ми требаат предлози. Имам пробано милион креми, сте ме читале по темиве , јас имам мрсно лице , се обидувам да користам погусти креми ко демек за хидратација, ајде за вечер ок, ама за преку ден ми се мрси лицево иако сум 35 год. Особено тзоната ми е премасна. Во последно време користам некои креми од една грчка марка тука кај што живеам на природна база се ама сите се многу густи. И планирам да ги баталам.
    Сум ја користела Натура сиберика Береза таа ми го суши лицето, Др.Хаушка Мелиса ми остава масен сјај дали нешто ја сменија и не ми се впива ја користев пред неколку месеци, на Ла рош ефаклар ми беше по ок , на Клиник геластата ја имам користено ама некако и таа ништо посебно не ми е. На Geek&gorgeous геластата ми беше ок ама не можам тука во Грција лесно да ја најдам. Последно исто ја земав на Бентон една со прополис во зелена туба и таа иако геласта лесна ми го мрси лицето. На Биодерма себиум исто не ми се погодија. Дали оваа на Натура Сиберика со тиквата на сликата ја имате пробано. Претпочитам лесни креми.

Screenshot_20250222_202854_Chrome.jpg

Последна измена: 22 февруари 2025 во 22:50
  12. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.840
    Допаѓања:
    5.587
    Моментално Loreal Revitalift ја користам и сум задоволна веднаш ми се впива. Инаку е крем не е гел ама не е ептен густа. Инаку од Еуцерин има матирачка за мрсна кожа од дермопуре линијата таа е полесна. Од биодерма sensibio defensive light ми беше добра за хидратација. И од vichy collagen ми беше окау ама ја користев ептен во лето и ми беше малку тешка.

13. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    9.287
    Конопка зелената, а и оваа исто е лесна крема.

niacinamide-cucumber-aqua-gel-cream.jpg

14. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    961
    Ја користев едно време заедно со маската, но не ми има некој впечаток оставено.
    Моментално денски ја користам биодерма себиум хидра, па спф на ла рош, а навечер само цикапласт на ла рош (иако мислам ја препорачуваат за сува кожа, јас мрсна имам и ми се допаѓа)

15. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    3.555
    Немам 35+, ама имам препорака :lol:. Одлична ми е кремава поточно гел крем е, не е масна, лесно се впива а хидратантна е доволно. Плус ја имам од јули и тек сега е до пола, секој ден ја користам утро пред спф и вечер после серум. Бонус, има 100мл што е одлично за цената.
    IMG_7416.jpeg

На JoyJoy, MarigoldA и koritsaki им се допаѓа ова.
  16. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    322
    Предобра е!

Прикачени фајлови:

17. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.477
    Допаѓања:
    11.476
    +1
    Истата ја имам моментално, само пакувањето во тубиче. Одлична крема за хидратација.
    COSRX-Advanced-Snail-92-All-in-one-Cream-Tube-100g.jpg
    Јас во вакви гел креми најдов спас.

Уште една препорака од мене, ја користев пред оваа погоре, а слични ми се по текстура и ефект.
    PURITO-oat-in-calming-gel-cream-1.jpg

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mim1mi

Mim1mi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    128
    Y
    И јас сум 35+ и сум ги користела овие три. Задоволна сум од трите. Хидрираат и сум забележала дека ми го мрсат лицето. Виолетовата ја користам повеќе на лето.

Прикачени фајлови:

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.703
    Допаѓања:
    106.949

Да ти кажам , виолетовата линија на НС ок ми беше, но дневната крема ми беше малку тешка да бидам искрена. И таа Snow cladonia ми го мрсеше лицето, и дневната и ноќната

20. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.810
    Допаѓања:
    24.086
    Дневна, или ноќна крема?
    Јас сум 36, преку ден мијам лице со CeraVe Blemish Control, ставам тоник на Оливал, витамин Ц на Geek&Gorgeous и isntree Hyaluronic Acid Watery Sun Gel spf 50.

Навечер масло Балеа (не знам зошто толку критики има за маслово, мене ми е одлично, и не ми мириса на апсолутно ништо), чистачот од CeraVe и директно само крема.
    Е сега, за ноќни креми ротирам меѓу Оливал RA со ретинол кремата, Оливал Omega Elixir маслото, или Хип и Веледа детските креми, за чудо премногу ми одговараат.
    Ниту ме нафрлаат, ниту пори ми запушуваат, а прекрасно ми хидрираат.

Измеѓу, салицилната во прав на Оливал ја користам 3-4 пати неделно.

Морав цела рутина да ја објаснам за да биде појасно како користам.

Инаку, и јас имам мрсно лице кое е ептен специфично и малку повеќе се суши зимно време.

На mal.ecka, JoyJoy и koritsaki им се допаѓа ова.