Зелениот гел за чистење од Себиум линијата, Керато плус кремот за денски, Night peel серум за навечер и после ми воведе и вит ц за избелување на акните...Навечер/ или кога чистев шминка користев и масло за чистење на шминка ама ми рече кое сакам да го користам па користев прво од SKIN1004 сега користам едно од Балеа
Девојки, ми треба ваша помош. Моментално ја користам Цикабио против црвенило на Биодерма. Добра е, но не ми дава потполна влажност. Имам сува кожа. Која од овие креми би ми биле попогоден избор? Се мислев некоја на Уријаж, Шисеидо или Клиник.
Оваа на Новексперт е супер , во Белина ја има. Можеш тестер да си земеш да си пробаш прво Од Уриаж не сум користела креми, за Клиник би ти рекла да не си фрлаш џабе парите. Се е преценето, толку години ги користев и не се ништо посебно барем според мене. Ако сакаш од Шисеидо, оваа е за по сува кожа
Не живеам во Мкд, не можам да ја пробам вп Белина. Ама ќе пробам на Нотино да ја најдам. Ако не, Шисеидо ќе е. Ужасна реакција ми направи вчера хијалуронската, морам да го оправам лицето. Фала ти
Да зависи во која земја си, јас во Грција живеам тука ја има Новексперт од скоро. Друга што ми текнува е на Др.Хаушка од роза кремата исто ако ја најдеш и таа можеш да ја пробаш. Од нив има мали сетчиња од 5мл колку за проба и во некои држави можат да се најдат.
некој да ми препорача убава ноќна крема за мајка ми, се мислам меѓу многу, а не знам многу што одговараат на возраст +55, главно за хидратација, намалување на брчки итн
Жени од 35+ што креми користите за лице? Ми требаат предлози. Имам пробано милион креми, сте ме читале по темиве , јас имам мрсно лице , се обидувам да користам погусти креми ко демек за хидратација, ајде за вечер ок, ама за преку ден ми се мрси лицево иако сум 35 год. Особено тзоната ми е премасна. Во последно време користам некои креми од една грчка марка тука кај што живеам на природна база се ама сите се многу густи. И планирам да ги баталам. Сум ја користела Натура сиберика Береза таа ми го суши лицето, Др.Хаушка Мелиса ми остава масен сјај дали нешто ја сменија и не ми се впива ја користев пред неколку месеци, на Ла рош ефаклар ми беше по ок , на Клиник геластата ја имам користено ама некако и таа ништо посебно не ми е. На Geek&gorgeous геластата ми беше ок ама не можам тука во Грција лесно да ја најдам. Последно исто ја земав на Бентон една со прополис во зелена туба и таа иако геласта лесна ми го мрси лицето. На Биодерма себиум исто не ми се погодија. Дали оваа на Натура Сиберика со тиквата на сликата ја имате пробано. Претпочитам лесни креми.
Моментално Loreal Revitalift ја користам и сум задоволна веднаш ми се впива. Инаку е крем не е гел ама не е ептен густа. Инаку од Еуцерин има матирачка за мрсна кожа од дермопуре линијата таа е полесна. Од биодерма sensibio defensive light ми беше добра за хидратација. И од vichy collagen ми беше окау ама ја користев ептен во лето и ми беше малку тешка.
Ја користев едно време заедно со маската, но не ми има некој впечаток оставено. Моментално денски ја користам биодерма себиум хидра, па спф на ла рош, а навечер само цикапласт на ла рош (иако мислам ја препорачуваат за сува кожа, јас мрсна имам и ми се допаѓа)
Немам 35+, ама имам препорака . Одлична ми е кремава поточно гел крем е, не е масна, лесно се впива а хидратантна е доволно. Плус ја имам од јули и тек сега е до пола, секој ден ја користам утро пред спф и вечер после серум. Бонус, има 100мл што е одлично за цената.
+1 Истата ја имам моментално, само пакувањето во тубиче. Одлична крема за хидратација. Јас во вакви гел креми најдов спас. Уште една препорака од мене, ја користев пред оваа погоре, а слични ми се по текстура и ефект.
Y И јас сум 35+ и сум ги користела овие три. Задоволна сум од трите. Хидрираат и сум забележала дека ми го мрсат лицето. Виолетовата ја користам повеќе на лето.
Да ти кажам , виолетовата линија на НС ок ми беше, но дневната крема ми беше малку тешка да бидам искрена. И таа Snow cladonia ми го мрсеше лицето, и дневната и ноќната
Дневна, или ноќна крема? Јас сум 36, преку ден мијам лице со CeraVe Blemish Control, ставам тоник на Оливал, витамин Ц на Geek&Gorgeous и isntree Hyaluronic Acid Watery Sun Gel spf 50. Навечер масло Балеа (не знам зошто толку критики има за маслово, мене ми е одлично, и не ми мириса на апсолутно ништо), чистачот од CeraVe и директно само крема. Е сега, за ноќни креми ротирам меѓу Оливал RA со ретинол кремата, Оливал Omega Elixir маслото, или Хип и Веледа детските креми, за чудо премногу ми одговараат. Ниту ме нафрлаат, ниту пори ми запушуваат, а прекрасно ми хидрираат. Измеѓу, салицилната во прав на Оливал ја користам 3-4 пати неделно. Морав цела рутина да ја објаснам за да биде појасно како користам. Инаку, и јас имам мрсно лице кое е ептен специфично и малку повеќе се суши зимно време.