Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Нивеа.Најдобра е :!:

2. She

She Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    54
    Не знам зошто ова го доживуваш како шоу или карање, јас само ти посочив дека си грешка во врска со цинк оксидот. Ти дадов и линк од Алкалоид каде пишува дека имаат бебешка крема со цинк оксид, а ти на тоа реплицираш дека немаш крема со цинк оксид од бекутан?
    И многу нормално дека во големи количини не чини, па побогу што чини во големи количини? И водата е штетна после 5 литри.
    Нејќам да се добие грешна претстава за нешто што апсолутно нема врска.

3. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Има посебна крема Бекутан со цинк оксид, мислам од лани или од пред 2 години е во продажба. Цинк оксид се користи дури и за лекување на рани, што значи и за оштетена кожа е супер. Секоја хемикалија е мање више штетна, но дека ќе се деси чудо од нешто со што се мачка бебешко газе сигурно нема. Плус чим Бекутанот со цинк мене не ми направи алергии значи стварно нема ништо штетно :D Поздрав

4. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    723
    Ама луѓе јас не кажав дека цинк оксидот ќе не убие ако се намачкаме еднаш побогу, туку дека е штетен како и секоја хемикалија. Јас не ги знам производите на Бекутан кои имаат цинк оксид, никогаш не сум користела такви, во тие што ги имам дома нема цинк оксид, тоа и го посочив, не реков дека во апсолутно никој нема (па не сум будала мајко му стара, коа ми даваш линк да кажам дека во сите нема). Не е важно грешно сме се разбрале, се извинувам за недоразбирањето и се извинувам на модераторите за офф топик, ама моравме да се разбереме :D

5. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Па ако е така, тогаш сите креми, лосиони и сл. се штетни.

Патем еве што пишува за ZnO, а јас се согласувам. Во школо имаме правено разни креми со ZnO и ниеднаш никој не ни кажал дека е штетен, а напротив.

6. Heidy

Heidy Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    68
    Се согласувам со She,со сигурност цинк оксидот не е штетен,да бил немаше алкалоид да го ставаат. Здраве мене кремата ми е сомнителна поради цената и останатите состојки,цинк оксидот не ме загрижува. Креми за лице користам од било која фирма само да е препорачана за лице :!: а не како нивеа софт-на која е назначено дека е за цело тело,не дека на некои не им одговара...ама ете мене такви - не :)

7. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    За што се користи обичната Здраве крем, а за што Здраве со цинк оксид :^) ? Гледав сега слики има и без и со цинк оксид изгледа... Или исто е? :?: Сакам да си купам за мозолчиња на лицето ако ми излезат да си ставам само на местото, ама да не ја утнам да земам некоја погрешна. Затоа да прашам ако можи некој да ми одговори :wasntme:

8. Mecheto1

Mecheto1 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    52
    Ако сакаш за мозолчиња треба таа со цинк оксид да ја земеш.
    Мене ич не ми помогна,али пробај може тебе ке ти помогне.

На butterfly33 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    денес ја купив NIVEA SOFT a имам комбинирана кожа (НА Т ЗОНАТА МРСНА ) нз дали го направива правилниот избор ?

10. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Нивеа и понекогаш Бегутан :)

11. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    нивеа имам многу сува кожа и преубав ми е

12. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    И јас ја користам истата. Ми се допаѓа што е за над години и за моите 13 години мислам дека е добро. Сакам да не биде штетна :)
    Се надевам не сум згрешила а и брзо се впива и не е толку мрсна и и одговара на мојата мрсна кожа. ;)

13. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    723
    Океј си згрешив, се консултирав со баба ми (докторка е) и ми кажа дека цинк оксидот не е толку штетен, мислам штетен е како и секоја друга хемикалија, ама не до толку. За Бекутанот си кажав веќе ги користам старите производи кои немаат цинк оксид во нив и затоа тврдев дека во тие што ги имам дома (не сите производи) нема цинк. Како и да е, само сакав да помогнам, во никој случај обратно и тоа е тоа.

За да не бидам офф топик, ја земав нивеа софт - преубава крема одма се впива, неверојатно нешто. Презадоволна сум.

sakamte и јас имам комбинирана до мрсна кожа и преубава е, презадоволна сум.

14. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.665
    Јас си користам само Бекутан и сум презадоволна пошто за мојава сува кожа ништо друго не помага

15. Beaty

Beaty Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    294
    Nivea soft единствена крема од која не светам како лампион.

16. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Ќе ми препорачате некоја крема за комбинирана кожа со пристапна цена? :?:

17. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.821
    Моментало ја имам оваа и задоголна сум. Добро се покажа, убаво ми го прави лицето а и ми се доаѓа мирисот на камилица, нежен.

Прикачени фајлови:

18. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    384
    мислам дека се вика Снежана кремата, или така нешто слично..
    иначе е за дамки од сонце :)

19. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    1.005
    јас имам од Аvon од краставица и од зелен чај,многу добро се покажа,не свети на лицето,хидрантна е и многу брзо ја упива лицето,а и многу добро ми се меша со пудрата :)

20. lejdi001

lejdi001 Активен член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    10
    Бекутанче, како бебенце се чувствувам! :wasntme: