Ги имам добро познатите креми на Charlotte Tilbury. Доколку некој сака нека ми пише, исто така и многу други брендови. Имам за очи, за брчки, anti-aging….
Tilbury’s Magic Cream (Moisturizer) 15ML - 1200 ден. 50 ML - 4000 ден. Goddess Skin Clay Mask - 2500ден. имајте на ум дека овие цени се многу пониски во споредба со тоа колку инаку се продават.
Ја купив дневната крема Алверде, да не ме мислите. Сепак се одлучив за дневната варијанта. Засега баш ми се допаѓа, мислам дека се супер комбинација со кремот за околу очи од истата линија. Ми се допаѓа како ми изгледа кожата после спиење (дека навечер ја користам кремава), не е мрсна и делува свежо. Toa e она што ми требаше, за некој којзнае каков анти-ејџ или не знам каков ефект не се ни надевам, ниту пак ми треба. Ми беше битно да хидрира убаво и длабински, а кремава е одлична за таа намена.
Гледам на амбалажата хексагонални форми, па ми оди паметот накај пчелини производи. Има во составот или тоа е само моја грешна интерпретација? И јас барам ваква крема за навечер, само алергична сум на прополис, восок и слично, па да знам дали да ја земам предвид. За преку ден ја користам на Накоми со пептиди и многу сум задоволна од структурата. Не треба премногу крема да се нанесе, лесно се размачкува, брзо упива и нема мрсен сјај. Околу негата рано е да кажам, само две недели ја користам. Инаку кожата ми е комбинирана.
И мене на тоа ме потсеќа дизајнов на амбалажата. Еве го составот во спојлер, ѕирни дали има нешто што не ти одговара. Ко да не гледам вакви работи, ама со едно око спијам па не сум баш репер за што гледам или не. Spoiler AQUA, *******, BEHENYL ALCOHOL, CITRAL**, CITRIC ACID, *******, CITRUS GRANDIS FRUIT EXTRACT*, DICAPRYLYL ETHER, *******, GLYCERIN, GLYCERYL OLIVATE, GLYCERYL STEARATE, *******, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL*, HIPPOPHAE RHAMNOIDES OIL*, HYDROGENATED RAPESEED ALCOHOL, LEVULINIC ACID, LIMONENE**, LINALOOL, MALPIGHIA GLABRA FRUIT JUICE*, *******, OCTYLDODECANOL, OCTYLDODECYL OLEATE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, PARFUM, *******, POLYGLYCERYL-2 STEARATE*, *******, POLYHYDROXYSTEARIC ACID, SODIUM ANISATE, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM LEVULINATE, STEARYL ALCOHOL, THEOBROMA CACAO SEED BUTTER, *******, UBIQUINONE, XANTHAN GUM Супер е кремчево, за таа цена топ. Немам замерки. Оваа и уште една од Накоми ги гледав и си ги додадов на листа за купување. Некој нареден пат ќе се пробаат и тие. Другава не знам каква беше и што пишуваше, ама помнам дека беа два вида на рафтот. Сина кутија беше другата, ако не се лажам.
Да, да имаше во повеќе бои, плавата мислам е за хидратација ама не сум скроз сигурна. Пробај ги, па баш ме интересира како ќе ти одговараат. Инаку ми одговара составот на оваа од Алверде, прво влегување во дм ќе ја набавам
Баш ме потсети да купам нијацинамид, подолго време не сум го користела. Инаку и јас користам витамин Ц серум и гликолниот тонер на Ordinary. Таман сега уште оваа колекција ќе ја купам, и онака сакав да сменам нешто во ноќната рутина.Ти благодарам за одговорот.
Ја има некој пробано кремава? Генерално многу ми се погодени Organic Shop производите, па ме интересира искуство.