ти благодарам ќе те послушам незнаев каква е затоа и прашав подобро би било нивеа да земам за мрсна кожа...
Последниве неколку години си најдов одлична тема за мојата мнооогу сува кожа. Cera di cupra! Прекрасна е!
Ретко,многу ретко користам крем,само во случај да ми е премногу сува кожата...Nivea Soft или Dove... Nivea ми е подобра и полесна крема..Dove е некако премрсна за моето лице...
Ако имаш мрсна кожа,мрсна крема никако не ти треба,туку хидратантна која само ќе ти ја влажни кожата. Кремите на Green line се преубави,кожата ја прават екстремно мека на допир,јас сум ептен задоволна од нив.
jas imam mrsna koza i koristam od AVON od krastavica i cajno drvo i mi e mnogu ubava kremata odnosno moeto lice ja podnesuva a isto taka ja koristam i za podloga na pudra pa probajte ne e mnogu skapa
Крема или на нашки кажано помада користам секој дневно..Неможам без неа...Но јас користам исклучиво бекутан,сија имам навикнато кожата на него и предобар ми е..И ден денес сум со бекутанот... Не дека немам други пробано но тој ми е најдобар,најмногу ми прилега на мојата кожа...
или посебно витаскин одма ми се чисти лицето, бекутанчето го користам во зима при екстремно ниски температури или во лето кога е премногу жешко односно на одмор, а обавезно за околу очи измислено е!
каква кожа имаш?витаскин би било добро за мрсна кожа?или подобро да размислам за хидратантна крема другите девојки добро предлагаат
Solea baby кремата ја користам веќе неколку години и ептен ми одговара на лицето.Ми го прави меко и нежно ко на бебе
Цел живот Бекутан. Знам дека така сме навикнати од мајка ми, бидејќи како мали постојано не мачкала со Бекутан. Не сакам да ставам секакви сра*а на моето лице. Од каде да знам како ќе реагира??? Затоа ако си користите крема која ви одговара, не менувајте ја за да пробате нешто ново, бидејќи тоа би можело да е кобно за вашето лице. Поздрав
јас сега ќе почнам да ја користам кремата од авон солушн за комбинирана кожа, ја пробав од тестерчиња неколку пати и одлична е, дневниот крем е крем обичен, а ноќниот е гел за матирање на т- зоната и стварно утредента тенот цел ист ниту светиш ниту имаш црвенило, да се надевам дека конечно ќе ја најдам соодветната крема (иако немам некоја проблематична кожа, на моменти само
Jas imam suva koza,ama Bekutan mi sozdavase crnki i premnogu mi e mrsna krema.Ako e mnogu mrsna,togas gi zatvara porite na liceto i toa nemoze da "dise".Ama toa bese koga bev osnovno.Sega koristam LOREAL,a pred 1-2 godini koristev LONCOME.Se razbira za mlada koza,bez takvi kolageni ili Q 10.I liceto mi e top.Mnogu sum zadovolna
Порано користев многу креми, експериментирав! Ама сфатив дека сакам природно, а не вештачко, значи максимално што е повеќе да скратам штетни хемиски препарати! Сега го користам ова масло на чисто измиено лице, со нежна масажа, и сум топ цел ден, кога имам циклус ја користам здраве - се мачкам само ноќе пред да си легнам!
До сега ја немам пронајдено кремата која ми одговара на мојата кожа. Сето ова поради тоа што не користам имам комбинирана кожа , ми смета кога ми сјае делот кај Т зоната, па можам да замислам како би изгледало тоа и со крем+ , затоа не ризикувам, а и неможам баш да поднесам крем. Ниту на раце неможам да трпам...
Обичната Нивеа е далеку, далеку помрсна од Нивеа Софт. Оваа вторава е хидратантна крема, не е толку мрсна. Јас имам комбинирана кожа, и во средно не можев да си најдам убав крем за лице, сите ми беа премногу мрсни (вклучувајќи ја и обичната Нивеа). Ама тогаш дојде Нивеа Софт кај нас - и ми се чини дека никогаш поубаво не ми било лицето. Сега веќе други користам, ама Нивеа Soft на времето ми беше најдобар крем баш затоа што не беше толку мрсна, туку влажна - хидратантна.