Јас лично имав многу лошо искуство со Toleriane, а немам чувствителна кожа. Одма по нанесување почна да ме пече,се нафрлав и се вцрвенив. Среќа од тестер беше па да не ми е мака за фрлени пари. А као за чувствителна кожа е кремов.
@Annath Добро е што отворив Фемина прво, инаку ќе ми беше порачана сега Баш од вакви работи ми е страв, лоша реакција Тенк ју за одговорот во секој случај
Девојки, ми треба совет од тие што повеќе се разбирате или сте ја користеле оваа крема на Еуцерин. Ја имам кремава дома, не ја користам секој ден зашто немам таква навика ама од време на време знам да ставам малку. Кремата е наменета за сува и осетлива кожа, вака убава крема е, хидрира и го прави меко лицето. На Inci beauty има оценка 15,7/20 ако му е битно на некој. Прашањето ми е, дали би можел да ја користи и некој со масна кожа или сепак да си барам друга крема?
@Panda00 Мислам дека можеш да ја користиш во случај доколку кожата ти е масна, но дехидрирана и/или ти е нарушена бариерата. Но, да се нанесува само во ептен мали количини и пример како ноќна крема. Значи не дека е строго/отсечно дека не можеш, но имај во предвид дека сепак ова е крема за суво лице, со побогата текстура. Може да ја чувствувап допопнително мрсна на кожата. При што лесно може да ги затне порите и доколу имаш акни, да ги влоши
Можеш, но не секој ден. Јас имам комбинирана кожа, ја користев еден период како ноќна крема, но приметив дека ако ја нанесам неколку вечери по ред ми прави ситни брунчиња, па не ми е за редовна употреба. Ја нанесувам еднаш или двапати неделно, кога чувствувам дека ми треба нешто "потешко". Тестирај како тебе најмногу ќе ти одговара, ќе си најдеш некој терк што ти одговара.
@Polyincognito Да, кожата ми е прилично осетлива и склона кон акни, затоа и се мислев дали воопшто да ја користам. И јас ја користам слично како и Мишела, два пати неделно како ноќна крема во мали количини. Па ќе гледам да продолжам по исто темпо, за секој ден и јас мислам дека не е. А вака општо за мојот тип на кожа, што би било соодветно да се користи секојдневно? Некоја гел крема или нешто на природна база? Од Еуцерин конкретно DermoPure линијата е наменета за масна кожа, ама гледам на Inci пониска оценка има за разлика од оваа за сува кожа. Од таа линија го користам гелот за миење, вака не е лош, ама ниската оценка ме подзамисли.
Јас сум со ист тип на кожа, проблемот кај мене е што ми е сува накај дехидрирана секаде освен на т-зоната каде ми се масти премногу, речиси буквално се ме исфрла после некое време и ми создава фунгални акни и затворени комедони открив дека најмногу ми одговарат креми со ептен минимални состојки, што помалку тоа подобро. Досега најдобри ми се покажале La Roche Posay Toleriane Sensitive Fluide, и Purito Oat In, значи во гел текстура никако тие што се бели.
@Panda00 Бидејќи немам таков тип на кожа, не би знаела да ти кажам Да не препорачувам за безврска @MayDiamonds Можеби знаеш, но во случај да бараш решение, да кажам дека за фунгалните т.е габични акни, помага Head & Shoulders шампонот. Односно, за тој тип на акни - стандардните производи за акни не помагаат, туку само антифунгални производи (Head & Shoulders, Канестен, Реконазол итн). Ова важи и за на грбот секако, ако се од тој тип
Mене ми се појавуваат само на образите и вилицата кога користам некои ептен оклузивни креми што се многу масни, инаку да сум пробала со Кетоконазол шампон но не ми помогнал, ама H&S не сум пробала. Најбрзо и најефикасно ми помага Диферин адапален 01% гел, одма ги снемува.
Во последно време многу ми се перута челото, пробав неколку креми и ништо не помага. Некоја препорака за крема?
Јас ја имам, не е лоша кремата само не е уау, јас и немам многу сува кожа плус, а не видов коој знае каква хидратација. Биодерма хидрабио беше многу подобра.
Значи кремиве и серумите ми прават зависност ...не знам дали е до мене или секаде е така....еден серум ставав и сега кога го потрошив бетер ми е лицето напраено...ако не ставам нешто предиво ми е. А пред тоа немав некоја рутина и океј ми беше
mislenje za kremava? se mislam dali da ja probam imam kombinirana koza i vo posledno vreme mi izleguvaat akni do sega ne sum imala problem i mi ja preporacaa ovaa