Јас сум многу задоволна од овие креми. Од дневната има и со фактор. Во комбинација со серумот се одлични.
Има ли начин за отстранување на поткожни акни, мал дел на чело, последниве година дена на образите, не сакам јаки киселини бидејќи сува ми е кожата посебно околу образите, акни површински ми излегуваат само пред циклус, имам пробано со тонери место серуми со AHA, BHA, ретинол уште немам користено
Имам сосема ист проблем, премногу сува и дехидрирана кожа и мислам од прва рака можам да ти го кажам спасот. Хијалуронска киселина + кремот на The Ordinary со phytoceramides (немам појма како се вика ова на македонски). Јас стварно не знам како никој не зборува за кремов и не е воопшто популарен, СПАС е за пресува кожа, има густа текстура и лицето инстантно ти го хидрира дури и одповеќе. Посебно ако го ставиш навечер, сабајле лицето ќе ти биде стакло, хидрирано и свежо. Имам пробано премногу креми но ниту една не може да се мери со оваа за суво лице.
Можеби веќе најде соодветна крема, но да пишам препорака за секој случај. Rovectin Hyaluronic Soothing Cream Малку е посоленка, корејска е, ама вреди за секој денар. Моментално е на попуст во Зегин до 03.05. https://www.zegin.com.mk/index.php/mk/rovectin-aquahydration-khijaluronski-smiruvachki-krem-60-ml
Predobra krema dokolku imate suva koza. Kakvi ne kremovi imam isprobano, nisto podobro ne bilo od ovaa koja ne kosta ni 100 den.
Пробај ја кремава. Топ е за хидрирање. Јас имав сува кожа со масна Т-зона, и искрено оваа е најдобрата крема што ја имам купено и не би ја сменила.
Препорачајте некоја лесна гел крема за лице, со нежна формула. Се мислам за кремите на Mixa. Моментално ја користам Happier barrier ама малку е тешка за топлово време.
Пробај ја другата од Geek&Gorgeous, hydration station. Супер е за во лето. Не е како гел, ама многу лесна формула има и воопшто не е тешка на лицето.