Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Vodolijata

Vodolijata Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2010
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    683

Јас ја имам онаа за мрсна и комбинирана кожа и навистина мириса на природно, бргу се впива, не светнува лицето од нејзе и не ми создава иритации.Јас лично сум многу задоволна.

2. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.645
    Допаѓања:
    9.177
    Една бугарска крема Дева,и таман ми е за мојата мрсна кожа ,а и многу убаво мириса на бадемче мммм ќе ја изедам :inlove:

3. MaxyMax

MaxyMax Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    99

Исто и јас...Еве веќе второ пакување користам и ми одговара на кожата. Првпат вакво искуство со нивеа, обично нивните креми ми се премрсни за моето и онака мрсно лице.

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. wizardess

wizardess Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2012
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    46
    Користам домашен крем за лице. Мајка ми го прави од природни состојки. Во него нема ништо вештачко, а одговара ни сите типови кожа. Сите роднини и пријатели на кои сме им дале да пробаат од кремот се презадоволни. Не дека го фалам, ама лицето ми е како порцелан од него. Се случи баш пред некој ден, една госпоѓа во супермаркет да ме погали за лицето и ми вика: А бе, девојко, што ставаш на лицето што ти е толку мазно? :)

5. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Епа ајде сподели го рецептот за кремата со нас :D

6. wizardess

wizardess Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2012
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    46
    Тоа е тајна. Искрено, ни јас не ја знам точната постапка. Знам кои состојки се користат, ама соодноси и такви работи, не. :)

7. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    А може да се купи? :)

Мене ми треба онаа за сува и осетлива. Сакам да ја пробам дефинитивно!

8. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.721
    Лореал и неутрогена моментално,и од двете сум задоволна :)

9. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.670
    Допаѓања:
    8.585
    A кои состојки се користат? :)

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.429
    Девојче, а не ми е јасно ако е тајна фамозниот рецепт на кремата, зошто воопшто ја спомна !? |(
    Мислам, да бидеме на чисто - сите сакаме убава кожа, посебно на лицето, па не гледам нешто лошо ако кажеш две-три лепе речи што верувам дека на сите ќе ни бидат од корист.
    Барем кажи ни дали може од некаде да се набави тајниов крем.
    Мене ваквите работи од типот „имам нешто што стварностварностварно ми помага, знам ова, ама уствари не знам како всушност се прави“ ми мирисаат на презентирање на сопствениот мал бизнис, ама аjде, си молчам.

На Economylover998, girl1985, detelinkaa и 4 други им се допаѓа ова.
  11. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Ај стави баш слика од лицето да видиме дал ти е толку мазно, па ако ја продаваш кремата да направиме зделка.

На natasa31, girl1985 и simoncelicius им се допаѓа ова.
  12. Ruby.rose

Ruby.rose Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    127
    Јас користaм becutan, и avon care и супер ми е :)

13. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    Една крема од Гарниер и премногу сум задоволна од неа

14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.931
    Допаѓања:
    11.507
    Веќе еден месец ја користам Еуцерин кремата и ништо посебно, се разочарав :|

15. wizardess

wizardess Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2012
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    46
    Гласно молчиш :D Јас ни во еден момент не реков дека го продаваме кремот. Досега никому не сме му продале нити едно кутивче. Сме подариле, да, на неколку личности кои се дел од нашите животи. Искрено и јас бев затекната од тоа што неколку форумџики прашаа дали може да се купи.
    Рецептот е таен, затоа што не е мој, па да го споделам. Сепак, станува збор за авторски права, кои кај нас и не се толку многу почитувани, но во светот се многу строги.
    А тоа што споменав дека користам најобичен домашен крем, е тоа беше само заради тоа да ви кажам дека не мора да значи дека треба да се спукуваат еден куп пари на звучни марки за да имате убава кожа.

16. RIRIFENTY

RIRIFENTY Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    435
    Nivea Soft

Прикачени фајлови:

17. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Аха! Како резултат на многуте споделени искуства во врска со крема за лице ЗАКЛУЧИВМЕ и како ден јасно ни е дека не е потребно да фрламе купишта пари за да се има убава кожа. Меѓутоа, да читниш дека има луѓе кои се преокупирани со својата кожа и бараат некаков спас и ти да изјавиш дека спасот е уствари без пари, дека сите го имаме во кујна да речам ама состојките ќе си ги чуваш во тајност, е малку ми е чудно, или малку повеќе :!:
    Сепак ти си знаеш, тоа е еден вид лек девојче, а лекот треба да му се даде на „болниот“ да речам (се извинувам ако некој е навреден, не ми е тоа намерата) Поздрав :hai:

На Carpisa, simoncelicius и Mishela им се допаѓа ова.
  18. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    3.623
    Моментално ја користам Becutan :), предходно ја користев Nivea Baby, но Бекутанов поубава ми е :)

19. wizardess

wizardess Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2012
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    46
    Знаеш што Детелинке, еве ќе ти кажам две-три од остојките кои влегуваат во кремот, но, се разбира има и други: чист пчелин восок, есенција од семки од грозје, маслиново масло, лимон, дестилирана вода :)

20. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Благодаримеее, но немав намера со постот од погоре да ти ги извлечам состојките од уста него само го прокоментирав твоето мислење.
    Епа девојки делумно го имаме рецептот, фатете се за работа :lol: но, се разбира има и други состојки :!: