Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Еве јас ќе споделам која процедура за хигиена и одржување на лице делува кај мене. Не е скапа, и по мене е многу едноставна и делотворна. Секојдневно користам:

1. Хлорамфеникол лосион (околу 100ден). Моментално имам на Фитофарм.
    2. Авон 3во1 лосион за миење на лицето (околу 130ден), може да е заменет и со некој друг едноставен гел/флуид за миење на лице, на пример кога ќе ми се потроши планирам да си купам на балеа.
    3. Бадемово масло (моментално имам на Фитофарм, околу 50-60-70ден се).
    4. Едноставна крема за лице. Јас користам Нивеа Крем (плавата) а како едноставни а убави креми се покажале Нивеа Софт, Бекутан, Цера ди Купра и слични.

Најпрво ја чистам нечистотијата и шминката со Хлорамфеникол лосион, одбегнувајќи го делот околу очите (го купувам од Зегин, има и на Галафарм и на Фитофарм). Малку е горчелив, ама не е проблем затоа што после тоа го мијам лицето со лосион/крем/флуид за лице. Лицето не го бришам со крпа туку оставам само да се исуши и впие дел од водата. Потоа капнувам две три капки бадемово масло на дланките и нанесувам лесно на лицето (ова го правам само пред спиење навечер). На крај ставам крема за лице со лесни потези без тегнење на кожата. И тоа е тоа. :)

2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.267
    Допаѓања:
    140.834
    Јас користам крема Нивеа Визаж за сува кожа, и тоа ноќна за преку ден. Таа ми одговара како ништо друго, а иронично е тоа што ја нема тука. Најобична крема е, дневна има, ноќната не ја носат.

Исто така повремено ставам и маслиново масло, многу убаво ми делува. Веројатно било какво масло е ок, особено ако имаш сува кожа како мојава.

За околу очи користев нивеа крем за околу очи, ни пред околу еден месец ми се потроши, и одма стана очигледно, морам да ставам нешто околу очиве. Вчера земав некоја крема од еуцерин, ќе видиме како ќе се покаже. Иако реално имам веќе по некоја брчка околу очите, не знам зошто - не сакам да користам креми против брчки.

3. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.670
    Допаѓања:
    8.585
    уствари го немаме, нема врска битно она си го има.

Него сакав да прашам girl1985 кремата на нивеа добра е за кожа со акни?

На detelinkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. TheHollywoodStar

TheHollywoodStar Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    19
    Ми го промени животот. Скапа е, 700 денари, но навистина вреди. Лицето ми беше катастрофално, а сега се гордеам со него. :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

Прикачени фајлови:

• 1.JPG
      1.JPG
      Големина на фајлот:
      209,8 KB
      Прегледи:
      452
  5. Heidy

Heidy Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    68
    хлорамфениколот се нанесува на чисто лице.....а не служи за отстранување на шминка.....и јас го користам, ама прво го мијам лицето со гелот па после хлорамфеникол..... значи обратно :) ова совет од мене, а како ти одговара тебе така прави си :)

6. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    бекутан со цинк оксид и одличен ми е. Ме изненади кремчево

Прикачени фајлови:

• bekutan.jpg
      bekutan.jpg
      Големина на фајлот:
      27,2 KB
      Прегледи:
      414
    На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Веќе некое време ја користам оваа од Oriflame:
    Имам комбинирана кожа, а оваа е за мат ефект, но доволно го навлажнува лицето, па сувите делови не ми се пресуви.

Ја купив 2 во 1 гелот/маската за лице од Neutrogena пред некој ден и засега сум презадоволна. Можеби ќе ја купам кремата без масло од истата колекција следна.

Бекутанот со цинк оксид што го ставила девојката погоре воопшто не ми одговараше, не знам како некои го користат (а познавам многу што го користат). Премногу ми е мрсен и густ.

Хлорамфениколот уште полошо. Згора на се и ужасно мирисаше.

8. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    бекутанче и кожата ми е ептен мазна и нежна :)

9. tinna123

tinna123 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    2
    Користам крема од невен и навистина ја омекнува кожата ама ништо не помага во врска со болчињата на лицето.

10. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    прочитав неколку страници наназад дека бекутанот ја зголемува вланеноста на лицето бидејќи содржи рициниусово масло (или така нешто слично) а овој вид на масло некои го мачкаат коренот на косата за да им порасне но иако бекутанот содржи ваков вид на масло нема да ви се зголеми влакненоста на лицето бидејќи од цели 100% кремава содржи само 2% од ова масло
    иначе ако ја зголемуваше влакненоста бекутанот тогаш газињата на бебињата до сега ќе беа како на мајмунче :D

11. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Нешто во глава ми влезе дневната крема на Др.Чолиќ со хијалуронска киселина. А човеков е еминентен српски естетски хирург.
    Има нешто рецензии од српски блогерки и ептен ја фалат. Освен што ги попонува брчките и го освежува лицето, ги отстранува знаците од умор, за десетина минути по нанесувањето ја апсорбира водата и ја намалува утринската отеченост (ова ми е посебно важно). Така барем зборуваат нивните искуства.

Ја користел ли некој оваа крема за да сподели искуство, поточно ваши мајки, тетки, бидејќи повеќето од вас сте премлади за ваков тип на производи?

Јас ептен се загреав. Чини околу 1000 денари, но од искуство знам дека со инвестиција во добра крема се заштедува во други производи-маски, коректори, подлоги, а нема потреба и од многу пудра.

12. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.802
    Допаѓања:
    8.545
    Nivea soft користам и добра е за мојава сува кожа

13. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Само кај нас тестерите за козметика се мисловна именка.
    Денес се заинатив да се снабдам со тестер за кремава на Др.Чолиќ со хијалуронска киселина. Поминав можеби 15 аптеки и парфимерии кои ја имаа оваа крема, но не и тестери. (всушност добро знаеме дека тестери постојат и знаеме каде одат).
    Конечно во Зегин во Трговски се погоди аптекарката и ми даде едно тестерче за ноќната, но битно ми е да проверам да не направам алергија на хијалуронот. Резултати понатаму...

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    nivea plavata

15. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.685
    Пеперминт, каков тип на кожа имаш? Да знам дали рецензијата на кремата ќе важи и за мене :lol:

Не озбилно, и јас сум заинтересирана и би ја земала, и баш би сакала да слушнам искуство и од тебе. Тенкс :d:

16. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    322
    Нивеа некад бекутан. ;)

17. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    До пред некое време ја користев Нивеа софт кремата, и супер ми беше. Најбитно ми е што ми ја даваше потребната свежина на лицето и брзо се впива.
    Ама последниов пат се решив да купам Бекутан, но не сум многу задоволна бидејќи многу време и треба да се впие и башка е многу мрсна и свети. Порано ко да не беше ваква кремата. :^)

18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Дневната крема на Нивеа, плава кутија :)

19. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
  20. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Бекутан.
    [​IMG] А, ако има потреба ставам од кремата „Здраве“ ако ме има каснато нешто, или мозолка, само малку на местото, се суши, а не мора да се користи за лице, туку за се. :)