Форумџика на годината

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Ајде пак барам кремче :angel:
    Значи барам нешто што ќе ми се упива доволно за да не ми свети како масло кожата, ама и што ќе е доволно хидрантно за да не ми се лушти ко сега што ми е случај. Мене не ми е комбинирана кожава да имам масна т-зона и суви образи туку ми е де така, де така :( Ееве сега носот ми е излуштен цел, направив пилинг, си ставив Здраве, џабе, челото ми светна а носот си остана цел никаков. И образиве суви пресуви :| Ако сфативте што кажав, кажувајте чаре :D

2. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    jaс користам нокен крем од којзо млеко на verona

3. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    да ми препорачате некоја крема за сува кожа :?:

4. TheIdealMe

TheIdealMe Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    89
    Како и да е, ама побогу - не е логично, а ниту пак возможно некој да има и сува и комбинирана кожа истовремено.
    Се знае - или е едното или другото. :)

И двете сте во право повекето фирми и општо во комерцијалата на производи за лице се три типа - сува - комбинирана - мрсна. Некои имаат и други поделби како чувствителна и сл. Зборот ми е што Клиник како фирма ги дели на 4 типа на кожа на лицето 1 е сува и многу сува 2 сува со малку мрсни делови (искрено немам поим како да преведам на друг начин :tmi: ) 3 е комбинирана со повеке мрсни делови и 4 е многу мрсна.
    Така да и двете сте во право ;) да не сум оффтопик користам повеке креми, лутам како кајче на ветровито време :D мегу кои здраве, лала, две од клиник, една од сатва, и не ми текнува на другите ама ги има :tmi: некои купуваат кондури е јас креми и препарати за лице :D

5. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Како јас ова да сум го пишувала, ајде помагајте како знаете и како умеете :(

6. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Некој ја има користено оваа крема? И дали е наменета за помлада кожа? :wasntme:

Прикачени фајлови:

• 84702.jpg
      84702.jpg
      Големина на фајлот:
      19,7 KB
      Прегледи:
      387
  7. 1DeeDee1

1DeeDee1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    57
    Поубави од овие производи нема! Ги користам скоро сите и од сите сум задоволна :up:
    Сапунче Dove + кремава = кожа бебешко газе :D
    Ја препорачувам! ;)

Прикачени фајлови:

На kolache.99 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.315
    Допаѓања:
    8.786
    На сите што Павловиќева, Нивеа и ДАв ви се претешки и мрсни, пробајте го новото кремче од Нивеа Софт, хидратантно и лесно, не остава лампион ефект по нанесувањето, се впива многу брзо :)
    Јас имам комбинирана кожа и совршено ми се погоди!

На kate21 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    Павловичева, бекутан, нивеа

10. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    Јас не би ви ги препорачала Dove и Nivea.

11. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Претходно користев Бекутан со цинк оксид но кога се вратив од одмор мораше да го сменам бидејќи од цинкот ми се сушеше кожата а така беше сува од сонцето. Првите денови ставав мало количество од оригиналната павловиќева маст а потоа нивеа, обичната сина. И уште еве ја ставам нивеата али за брзо пак ќ си се вратам на бекутанот.
    Засекогаш се скарав со скапите креми кои ме мамеа со нивните амбалажи и реклами.... за ништо не ги бидува. Универзалка си е универзалка :D

На london-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. london-girl

london-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    56
    Стари добри бекутан.
    For all time.

Прикачени фајлови:

• becutan.jpg
      becutan.jpg
      Големина на фајлот:
      45,4 KB
      Прегледи:
      508
  13. ivana.123

ivana.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    38
    Девојки дали кремава е за млада кожа (19 год.) ? Ми треба некоја со мат ефект за комбинирана кожа
    И дали е добра гел-кремата за акни од менхетен ? Неможам слика да најдам

14. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    земав бекутан обичен за лицето лелеее лом ми го направи лицето целото ми се исфрла со брукички вака на образите ми е како сува ме затега додека носотцелото и дефинитивни брадата ми се мрсни што крем да си земам ?како сте задоволно од лореал ли еуцерин?

15. PunchMarmelade

PunchMarmelade Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    31
    Нивеа Q10 (Анти ејџ.)
    бекутанче :inlove:

16. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Доколку сакаш да пробаш еуцерин јас топло ти препорачувам Eucerin DermoPURIFYER. Јас пред неколку години го користев и ми со стабилизира лицето. Тогаш имав мрсна кожа и ми беше нафрлана. Нема да погрешиш. Ако се одлучиш да го купиш пиши резултати :)

17. Sttefi96

Sttefi96 Активен член

Се зачлени на:
    3 август 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    11
  18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.429
    Користиш анти ејџинг крема на 19 години ? :o
    Голема грешка ти е ова, да знаеш.

Инаку, јас се откажав во потрагата по совршената крема за моево лице. :doh:
    Мене ми треба крема за откако ќе го измијам со сапун и ептен малку, минимално, пред да нанесам подлога или пудра. Засега млекото Бекутан ми е повеќе од одлично, убаво ми ја хидратира кожата, брзо се впива и не остава масен сјај. :up:
    Планирам да ја земам најобичната Нивеа, затоа што нивеа Софт ми е премрсна некако. :^)
    Барем ми одговара, а и искрено - ми треба ептен малку, колку да не нанесувам подлога на голо лице. :$

19. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    Хм, ако нивеата софт ти е премрсна, ова ќе ти е препремрсна :) пробај ги во ДМ има колекција за млади балеа јанг и од алверде (колешките ги користат и се задоволни, посебно таа со ружите). Јас си ја купив од BabyLove исто од таму, не е лоша хидратантна е некако, ако е бебешка.. не е од типот на Бекутан, туку веднаш се впива и можеш да си ставаш пудра, подлога што да е, исто добра ти е и Дове.. инаку цел живот што се вика ја користев класикот Нивеа, и нема замена, ама во последно време ги баталив тотално како бренд. :wasntme:

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.429
    ^ Не сум во можност да си купам нешто од ДМ, од проста причина што не сум од Скопје. :)
    Одамна ќе си купев да беше така.
    Нивеа Софт користев долги години и ми беше прелесна и премрсна, а оваа во синото кутивче ми беше нешто покрута и потешко ми се размачкуваше.
    До душа, крема ми треба минимално, значи колку едно зрнце грашок, затоа решив да не обраќам многу внимание и да земам некоја похидратантна, а оваа ми беше одлична на времето, иако имам мрсна кожа.
    Се надевам не ѝ го смениле составот, па да кукам после. :D