Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    За мрсна е, мрсна до комбинирана, бидејќи матира, и тоа добро матира.

2. MeniPedi

MeniPedi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    2
    РОК златна линија за навечер со ретиналдехид и преку ден или крем Мелиса од др. Хаушка или РОК хидрантен крем.Ако има сонце и заштитен фактор од 30 :) Среќна сум што конечно РОК колекцијата ја има и во Скопје па не мора да се мачам да ја нарачувам од надвор .

3. m.m.5

m.m.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    8
    Девојки некоја од вас да не ја користела оваа крема од авене? Имам многу сува кожа и ми ја препорачаа оваа па ако ја имате користено споделете ваше искуство :)

4. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.346
    Порано користев Солеа бејби со талк ,многу ми беше убава бидејќи избелува.Сега кожава ми стана помрсна и не ми поднесува креми.

5. Trajanka95

Trajanka95 Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Веќе втора година по ред, совршени за моето лице масно на Т-зоната, безмасна но хидрирачка формула, ја користам целата колекција и навистина се исплаќа :inlove:

6. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Во кои аптеки ја има Рок?

7. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    1.005
    крема од линијата на Bioten,од дунка и многу ми е погодена :!:

8. ma4enceEdno

ma4enceEdno Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    465
    Јас го користам кремот но тој што е за проблематична кожа со акни, заедно го Клеане гелот за миење лице без сапун и уште еден крем кој делува како третман на лицето.Ги користам две недели и приметувам некоја разлика. Би требало да е добар и кремот што е за сува кожа. Мене иначе ми ги препиша дерматолог од Анчевски. Поздрав ;)

9. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122

Предобра! Повеќе не ја менувам!

10. MeniPedi

MeniPedi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    2
    Ги има во Еурофарм ситеа птеки, нарис и омега аптеката во уличката после зегин Буњаковец :)

На maja8 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Capture Sculpt 10-Dior

Флуидов го купив на еден добар попуст. Многу сум задоволна. Откако го користам лицето ми е свежо и затегнато, а една подлабока брчка на челото е помалку приметлива. Го користам и како подлога за шминка.
    Си вреди за парите, но не сум сигурна дека ќе пуштам срце уште еднаш за вакво задоволство.

Прикачени фајлови:

На Hipster и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  12. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Може некој да ми објасни какви се тие BB креми?Во потрага сум по крема за комбинирана кожа :!:

13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.428
    Тоа се тонирани креми. Нема да ти ги задоволи потребите ако сакаш класично кремче за лице. :)
    Земи си Дав бре Цаци, 50 денари е, ќе ставаш мала количина (зашто и малку е доволно за да ти ја хидратира кожата) и нема да светнеш брзо (мислам дека имаше комбинирана кожа). Проверено од мене и кате21. :D

На Cacy и kate21 им се допаѓа ова.
  14. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Кожата на лицето ми е многу сува и ми се лупе во Т зоната. Што да и ставам, ама да не биде некоја многу мрсна крема?

15. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.475
    Допаѓања:
    91.880
    Јас ја имам на Гарниер. Таа е тонирана има две нијанси и убава е како замена за пудра или подлога за пудра. Таа за комбинирана кожа има алкохол и под неа мора да се стави крема, барем јас ставам инаку многу ја суши кожата.
    Значи не е крема за лице, туку е тонирана крема, ако си ја користела подлогата на Јангдерм, оваа е погуста, попокривна. Крема под неа ти е потребна секако.

На Cacy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Марама за оваа ли зборуваш...
    која е цената и каде може сигурно да се најде?

17. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.475
    Допаѓања:
    91.880
    Таа е за нормална и е подебела тубата, а за комбинирана е подолга тубата и потенка.
    Еве ти слика од двете, од десно е за комбинирана.

Јас ја земав 290 денари од Принц маркетот во Топанско ама ја видов во Дон во Ново Лисиче, ја видов и во Зегин во Ново Лисиче и мислам дека поефтина беше во Зегин.

На rainlover му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.976
    ^ Мене ова кремава во срце ми остана. Ја пробав таа од танкото тубиче во Космо и лицево.... леле, прекрасна подлога, прекрасна! :D 289 мислам е во Космо, 299 во ДМ, така нешто.

Ама па ова не можете баш како помада да го користите, посебно не сега кога надвор е мразојни, ставајте нешто похидрантно.

Јас ја имам таа Елкурин од КАМ, за летоска ми беше таман, ама сега гледам лушпички, ќе морам да ја сменам. И Дав ми е многу мрсна мене, и ја подарив на мајка да се шлака. :D

19. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Едвај чекам да ја дотрошам а не ми се фрла пари сум дала :D Тешка, мрсна, цел ден ја чувствувам на лице, не се впива, и после долго време користење нема никаков ефект од неа...може вода да и носи на здраве...

20. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.685
    Можам и во темата за ДМ да ја пишам, ама ајде тука, сепак е крема за лице.
    Скоро недела дена како ја користам и можам да кажам дека премногу ми одговара! Ептен сум позитивно изненадена, со оглед на тоа што очекувањата ми беа скоро на 0, непознато јбг :|

Како и да е, имам комбинирана кожа (Т зона мрсна, остаток нормална/сува (после миење)) и кремава стварно не ме прави ко лампион + што е благо тонирана, па е супер за брзински излегувања без пудра :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.