Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    За мрсна е, мрсна до комбинирана, бидејќи матира, и тоа добро матира.

2. MeniPedi

MeniPedi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    2
    РОК златна линија за навечер со ретиналдехид и преку ден или крем Мелиса од др. Хаушка или РОК хидрантен крем.Ако има сонце и заштитен фактор од 30 :) Среќна сум што конечно РОК колекцијата ја има и во Скопје па не мора да се мачам да ја нарачувам од надвор .

3. m.m.5

m.m.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    8
    Девојки некоја од вас да не ја користела оваа крема од авене? Имам многу сува кожа и ми ја препорачаа оваа па ако ја имате користено споделете ваше искуство :)

4. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Порано користев Солеа бејби со талк ,многу ми беше убава бидејќи избелува.Сега кожава ми стана помрсна и не ми поднесува креми.

5. Trajanka95

Trajanka95 Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Веќе втора година по ред, совршени за моето лице масно на Т-зоната, безмасна но хидрирачка формула, ја користам целата колекција и навистина се исплаќа :inlove:

6. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Во кои аптеки ја има Рок?

7. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.011
    крема од линијата на Bioten,од дунка и многу ми е погодена :!:

8. ma4enceEdno

ma4enceEdno Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    465
    Јас го користам кремот но тој што е за проблематична кожа со акни, заедно го Клеане гелот за миење лице без сапун и уште еден крем кој делува како третман на лицето.Ги користам две недели и приметувам некоја разлика. Би требало да е добар и кремот што е за сува кожа. Мене иначе ми ги препиша дерматолог од Анчевски. Поздрав ;)

9. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122

Предобра! Повеќе не ја менувам!

10. MeniPedi

MeniPedi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    2
    Ги има во Еурофарм ситеа птеки, нарис и омега аптеката во уличката после зегин Буњаковец :)

На maja8 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Capture Sculpt 10-Dior

Флуидов го купив на еден добар попуст. Многу сум задоволна. Откако го користам лицето ми е свежо и затегнато, а една подлабока брчка на челото е помалку приметлива. Го користам и како подлога за шминка.
    Си вреди за парите, но не сум сигурна дека ќе пуштам срце уште еднаш за вакво задоволство.

Прикачени фајлови:

На Hipster и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  12. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Може некој да ми објасни какви се тие BB креми?Во потрага сум по крема за комбинирана кожа :!:

13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.810
    Тоа се тонирани креми. Нема да ти ги задоволи потребите ако сакаш класично кремче за лице. :)
    Земи си Дав бре Цаци, 50 денари е, ќе ставаш мала количина (зашто и малку е доволно за да ти ја хидратира кожата) и нема да светнеш брзо (мислам дека имаше комбинирана кожа). Проверено од мене и кате21. :D

На Cacy и kate21 им се допаѓа ова.
  14. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Кожата на лицето ми е многу сува и ми се лупе во Т зоната. Што да и ставам, ама да не биде некоја многу мрсна крема?

15. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.191
    Јас ја имам на Гарниер. Таа е тонирана има две нијанси и убава е како замена за пудра или подлога за пудра. Таа за комбинирана кожа има алкохол и под неа мора да се стави крема, барем јас ставам инаку многу ја суши кожата.
    Значи не е крема за лице, туку е тонирана крема, ако си ја користела подлогата на Јангдерм, оваа е погуста, попокривна. Крема под неа ти е потребна секако.

На Cacy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Марама за оваа ли зборуваш...
    која е цената и каде може сигурно да се најде?

17. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.191
    Таа е за нормална и е подебела тубата, а за комбинирана е подолга тубата и потенка.
    Еве ти слика од двете, од десно е за комбинирана.

Јас ја земав 290 денари од Принц маркетот во Топанско ама ја видов во Дон во Ново Лисиче, ја видов и во Зегин во Ново Лисиче и мислам дека поефтина беше во Зегин.

На rainlover му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    ^ Мене ова кремава во срце ми остана. Ја пробав таа од танкото тубиче во Космо и лицево.... леле, прекрасна подлога, прекрасна! :D 289 мислам е во Космо, 299 во ДМ, така нешто.

Ама па ова не можете баш како помада да го користите, посебно не сега кога надвор е мразојни, ставајте нешто похидрантно.

Јас ја имам таа Елкурин од КАМ, за летоска ми беше таман, ама сега гледам лушпички, ќе морам да ја сменам. И Дав ми е многу мрсна мене, и ја подарив на мајка да се шлака. :D

19. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.101
    Едвај чекам да ја дотрошам а не ми се фрла пари сум дала :D Тешка, мрсна, цел ден ја чувствувам на лице, не се впива, и после долго време користење нема никаков ефект од неа...може вода да и носи на здраве...

20. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Можам и во темата за ДМ да ја пишам, ама ајде тука, сепак е крема за лице.
    Скоро недела дена како ја користам и можам да кажам дека премногу ми одговара! Ептен сум позитивно изненадена, со оглед на тоа што очекувањата ми беа скоро на 0, непознато јбг :|

Како и да е, имам комбинирана кожа (Т зона мрсна, остаток нормална/сува (после миење)) и кремава стварно не ме прави ко лампион + што е благо тонирана, па е супер за брзински излегувања без пудра :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.