Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590

Прикачени фајлови:

• eucerin-cream.jpg
      eucerin-cream.jpg
      Големина на фајлот:
      113,3 KB
      Прегледи:
      552
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.429
    Ја сакам Марамка во темава на рапорт!
    За кремата на Неутрогена. Собирам пари и планирам да ја купам. И ме интересира, дали покрај матирачкиот ефект успева убаво да ја хидрира кожата? :)

На kate21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. simce11

simce11 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    69
    поубава крема моево лице нема искусено,ми ја хидратира кожата,лицето ми станува меко и ми го изедначува тенот,бев скептична за 189 денари не очекував некој резултат но ми го докажа спротивното,ја предложувам на сите што имаат мрсна кожа нема да се покаете.. :)

Прикачени фајлови:

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.475
    Допаѓања:
    91.880

Мене не ми ја хидрира убаво кожата. Да, ја матира убаво, да не спомнувам па и колку долго ми стои пудрата со неа, после едвај се мијам. Но, јас не би ја купила повторно. Мене ми делува повеќе ко маска да имам на лицето, него крема.
    А јас и ти имаме слична кожа од се што забележав до сега по темиве, па мислам дека и ти не би била задоволна.

На Mishela и kate21 им се допаѓа ова.
  5. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Дали сте ги пробале кремите на Evelin cosmetics?

6. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Да им се вмешам во разговорот на Марамка и Мишелка :D
    Крема за мрсна кожа која мноогу хидрира и не дозволува да сјајот излезе на површина јас би ја препорачала Еуцерин од зелената линија! Многу е убава, јас немам мрсна кожа, комбинирана ми е но пак си ја земав бидејќи уште одамна ми беше проверена. Хидрирано и мазно лице кое не светнува! Јас лично многу сум задоволна, али побарајте тестерчиња дали има во аптека за да не давате пари за џабе.

Прикачени фајлови:

• 603871255_o.jpg
      603871255_o.jpg
      Големина на фајлот:
      10,2 KB
      Прегледи:
      441
    На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.429
    Леле, а колку е?
    Чувствувам дека ќе ми свирнат ушињата од цената, ама кога веќе се работи за лице - не коментирам. :)

8. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    ^ Околу 700 е Мишелка, незнам точно дека ја купував заедно си други работи од Зегин. Ама колку и да е, се исплати. Ќе ти трае сигурно 3 месеци. Јас би ти препорачала да си ја кушиш. Ако си при пари може и од истата линија и гелот за миење лице, тој е 60о и некој денар. Ама многу е убав а и трае. Скапични ми се и мене бааги... Со подолга употреба и те какви резултати има :*

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Ja добив на поклон кремава
    и да ви кажам по нешто :D За ова ладно време, за сувите образи и испукан нос, дефинитивно НЕ Е! Значи, не е лоша, убава е, ама само ако сте дома, на топло, да не мрдате ни по ветар ни по студ. Штом излегов од дома лицево го осетив преоптегнато, испукано, суво пресуво. Сепак, за зима си сака добра хидратација, па било да е масна или нормална кожа :) Значи, верувам дека за лето ќе биде совршена, преубаво се упива и дава матиран изглед, ама за сега е премногу слаба, не знам како да опишам, како обична водичка. Па, ќе си ја чувам за ко ќе затопли :D Сега засега ќе продолжам да се дружам со Здравето и Давето :D

10. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    ^^ И јас ја имам оваа и ич не ја користам. Некогаш знам да ставам на лице пред легнување откако ќе го исчистам лицето, ама ретко. Незнам зашто, чудна ми е. Ниту осеќам дека нешто посебно ми го хидратира лицето, ниту има било каков ефект. Ради реда си ја шлапкам на лице, ама убаво мириса и нежно го прави лицето :?: Неодредена сум, ќе и удрам тест деновиве, да видам каква е за надвор :D

Веќе некое време си ја користам Avon Care Rich Moisture сината и супер ми е. Најважно, секундарно се упива, и после тоа не ми сија лицето. Пријатна ми е, лесна и таман ми е за под пудра. Барем не ми лепи лицето одпосле. Си го земав и она божиќно пакување со Дедо Мраз што е од 400 ml. Таман си го исчистив лицето со пилинг прееска, сега има да си се ишлапкам со нејзе целата :D

11. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Јас имам комбинирана кожа,и досега немам погодено добар крем освен Здраве.А тие Нивеа,Бекутан...за Дав незнам многи ми го мрсат лицето и плус црнките како од инат се зголемуваат |(

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Епа ти го мрсат лицето уште толку и затоа ти се случува тоа со црнките. Тие универзални креми не се погодни баш за вистинска нега на лице. Затоа земи си крема која е специјално наменета за лице, одбери си некоја според буџетот и типот на кожа. Има доста избор на креми за лице, на Гарниер се убави, на Лореал и на Нивеа имаш.

На Cacy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Dove Rich Nourishment cream

Кремчево ми е љубов. Ептен ми се погоди за зимовово кога кожата повеќе ми се суши од студот дури знае и да ми се перута на некои делови и ми бара малку поголема влажност. Ми ја прави мека и мазна кожата и не изгледа мрсно лицето особено ако ставиш малку, додуша тоа зависи колку ќе ти бара самата кожа зошто некогаш доволно ми е само минимално да нансесам, а некогаш кога ми е посува кожата и дебел слпој нанесувам. Пишува дека е за сите типови на кожа, според мене највеќе им одговара на луѓе со сува и нормална кожа, за комбинирана како мојата може да помине, а додека за мрсна кожа не би ја препорачала.

Има попуст на сите големини на кремава во Верото кај сок. Мојата е од 75ml за 94 денари инаку е сто и нешто.

На mamaja му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Многу ми е убава на Долива од маслинка кремот за лице..Прекрасен е! :)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Девојки, некоја руска крема со козјо млеко што мирисала преубаво и многу убави резултати давала на кожата, ја користела ли некоја од вас? Колку пари, каде може да се купи и т.н.

16. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    E сега вака девојки да ве прашам не знам прашањево дали ми е на место тука да прашам, но ќе си прашам јас како и да е. Мене ми е лицето пола-пола Т зоната ми е мрсна ептен, а обравчињата ми се суви. Пробав да го средам со Nivea за комбинирана кожа зедов тоници и што уште не, ги користев неколку месеци ама немав никакви позитивни резултати. Зедов и Nivea крем e ваков [​IMG]
    но и од тоа пак кожата ми е така иста. На челото многу светам кога ќе ставам од Нивеата и многу ми го мрси лицето. Е сега, сакав тоа да ве прашам што крема да земам за комбинирана кожа се надевам некој ќе ми каже ќе ме советува да земам некоја убава крема, ма колку сака пари нека биде морам да го средам лицево светам како лампион :lol:

17. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.429
    Ако ти одговараат и ти се допаѓаат Нивеа како фирма, можеш да си ја земеш кремата за комбинирана кожа. Ич не се сеќавам колку чинеше, мислам 300 до 350 денари е и низ маркетите и низ аптеките.
    Мене не ми изгледа воопшто лоша кремава и во план ми е да ја купам, ама прво да присоберам пари, зашто моментално сум апла шворц. :D
    И било каков коментар, критика во врска со кремава се добредојдени.
    Мене само ме интересира дали матира и дали доволно хидратира, да не го прави лицето затегнато покрај матирачкиот ефект (ако го има).

Гарние(р) имаат солидни креми, ја користев оваа.
    Задоволна бев, убава ми беше кремата, ама ми здосади и сакам да сменам. :wasntme:

18. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    Користам Дав,но сеа имам нови 2 добив поклон од солушн од авон зимскиот и тој за матирање на кожата. :)

19. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    За лице користам крема за тело :tmi: од орифлејм Енигма или Џордани Голд :)

20. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    478

Многу ми се погоди кремчево!
    јас имам нормална кожа, но сега нели поради ладново време треба малце поинтензивна нега на лицето.
    Кремот одлично се впива во кожа, и после лицето е ко бебешко газе :lol:
    Топло препорачувам ;)