имам 29 години и козметичарката ми рече да почнам да користам навлажнувачки крем за лице а и многу ми е сува кожата,има ли некој предлог каков крем да користам
Никаква, не можам да си ја погодам Ако знаете добра крема за проблематична мрсна кожа пишете ве молам
Исто.. многу ми е добра кремава. Лесно се впива и што е најважно лицето не свети. едит : се мисли на оваа
Преку зима користам Бекутан. Тој ми одговара. А преку лето, есен, пролет користам крема од Балеа од краставица.
имам комбинирана и чуствителна кожа на лицето,сум пробала мнооогу креми ама од сите по некое време ми се прават ситни бубулички особено на челото,единствено немав никаква реакцијаа од нивеа софт ама таа ми е слаба за ова ладно време, сега сум во план да ја земам кремата за чуствителна кожа на cera di cupra па ако ја има некој користено нека ме просветли за кремава. фала
Nivea Visage pure effect ANTI-SPOT Многу лесна дневна крема, ја користам периодично кога кожата ми е проблематична. Дава трајна хидратација на кожата и има антибактериско својство со што спречува појавување на нови дамки и нечистотии на лицето.
Моментално една на Dove Ми се допаѓа како го омекнува лицето (имам доста сува кожа) ама некако мирисот .... па некако има многу тежок мирис
да ве прашам...јас само што ја купив кремата Здраве а имам мрсна кожа на Т-зоната а сува на обравчињата па дали би ми пречела дека кремава е мрсна а и јас имам мрсна кожа а баш сакам да ставам од кремава на акните па да не ми се влоши лицето или слично? фала ви однапред!
Јас веќе со години не користам никаква крема.Едноставно лицето не ми трпи никаква и ми се појавуваат ситни брунчиња.