Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Galaxia

Galaxia Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    94
  2. jagotka.99

jagotka.99 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    24
    И јас користам нивеа.Порано користев солеа али еднаш мајка ми купила нивеа,па видов дека е многу боље од солеата т.е. дава повеќе влажност на кожата па затоа се префрлив на нивеа. :)

3. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Jaс свесно и намерно(додуша по препорака на баба, баба бе :D што се мачкала на лице со невеново масло што сама си го „произведувала“ :D ) зимава ја негував кожава само со оние обични хидратантни креми, макар и помасни, и тоа убаво намачкано, менував Дав или Нивеа, зависно што ми се фатеше на рака кога купував, и верувајте, си ја спастрив налудничавава кожа :D Порано имав масна кожа, од било која пудра светнував одма на т-зоната, повеќе ми се правеа црнки, и плус ја гњавев со се што ќе слушнев, од маски, до тоници, што ти не. Сега ми е нормална, навечер ставам еден сантим дебел слој Здраве, ама насабајле ко да станам ми е мека и мазна, и најнормална, ни мрсна ни ништо :) Значи колку повеќе ја шлакав со креми за мрсна кожа, таа ем ми се луштеше и ем побрзо ми се мрсеше, сега го надминав тој проблем, ја навикнав на обичен крем, и не мислам ни еден глупав продукт да и ставам, ги баталив сите други креми и тоници, и маски, па да не правиме муабет за оние ствари што ги купував за да ја сушам :swear: Која тортура и била еј, не ми се верува :| Лицето сака нега да, ама сигурно не третирање се триста глупости одеднаш, само колку да се влоши.

4. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    Овој од авон,навистина одличен зимски крем. Вреди за парите. :)

Прикачени фајлови:

5. marijaz

marijaz Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    190
    Користам крема од докторс и многу ми помага

6. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
  7. A.Fenty

A.Fenty Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    124
    Pauloderm
    Xstazy
    На лицето ми е сува кожата, па што ќе ми се најде тоа ставам, и практикувам почесто да го мачкам лицето со крема :P

8. marijaz

marijaz Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    190
    Јас користам крема од докторс се вика antiacne и сум презадоволна. А може некој да ми одговори како се користи гелот за лице, дали треба да се измие лицето со гел или пак после лосионот, гелот да се нанесе на лице и да не се мие? Ви благодарам однапред.

9. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.207
    Допаѓања:
    9.054
    Јас имам комбинирана кожа и досега никако да изберам добра крема. Подолго време користев Nivea Soft, ама пак Т-зоната ми беше мрсна. Сега користам од Афродита крема со невен и алое вера за образите оти ми се суви, а за т-зоната една од Авон со краставица и зелен чај, ама пак не е како што треба. Да ми препорачате некоја баш добро што ќе матира т-зона?

10. acvamarin

acvamarin Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    25
  11. Sunchild

Sunchild Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    361
    Eucerin, ноќна и дневна.

На detelinkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.440
    Допаѓања:
    12.565
    До пред некое време користев Еуцерин за чуствително лице и можам да кажам ништо посебно не беше, моментално ја користам Нивеа софт и лицето никогаш не ми било поубаво :)

13. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    556
    Само Нивеа :)

14. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.716
    Допаѓања:
    9.456
    баш денеска си купив крем на есенс ,со природни состојки за комбинирана кожа,и цената му е супер ,само 160 денари :D

15. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Mims-89 си го зедов кремчето прекрасно е + ми го дадоа со гратис млеко за чистење на лице 390 денари беше заедно. И лицето сега помазно ми е, почисто. Фала ти за што ми кажа. :* :clap: :hai:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    10.444
    Каде има таква акција, ако не ти е проблем да споделиш? :)
    Ја меркам и јас веќе некое време, заедно со геловите за миење лице од истата линија.

17. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Па јас ја зедов од една парфимерија од Прилеп. Бев до кај моите во Прилеп да ги видам и реков ајде да си земам. Би требало да има во сите парфимерии види што знам. Поздрав ! :hai:

18. SoNreir

SoNreir Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    59
    Имам мрсна кожа и мозолчиња и не можам да погодам крем. Нивеата го имам користено, па дали има разлика помеѓу неа и Green Line од јаболко?

Прикачени фајлови:

• cream.jpg
      cream.jpg
      Големина на фајлот:
      50,5 KB
      Прегледи:
      280
  19. temjanuskaaa

temjanuskaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    Имам многу мрсна кожа и поради таа причина никогаш ама баш никогаш немам користено крем за лице...користам млеко,гел за чистење,тоници и слично....но сега што ми се завртело во главата па сум запнала сакам да си купам некое кремче за лице...слушнав дека имало некои кремови ама биле повеќе како гел-крем што не го мрселе лицето туку му давале мазен матиран изглед...значи ставаш таков крем и одреден број на часови лицето нема да ти биде мрсно...па сакам да ве прашам дали некоја има користено нешто такво,дали стварно не ја мрси кожата и што би ми препорачале да си купам од искуство?

20. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    451
    Дали сте задоволни од кремава? Не најдов ривјуа, па тука да си прашам. И колку и е цената? :)

Прикачени фајлови: