Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Galaxia

Galaxia Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    94
  2. jagotka.99

jagotka.99 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    24
    И јас користам нивеа.Порано користев солеа али еднаш мајка ми купила нивеа,па видов дека е многу боље од солеата т.е. дава повеќе влажност на кожата па затоа се префрлив на нивеа. :)

3. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Jaс свесно и намерно(додуша по препорака на баба, баба бе :D што се мачкала на лице со невеново масло што сама си го „произведувала“ :D ) зимава ја негував кожава само со оние обични хидратантни креми, макар и помасни, и тоа убаво намачкано, менував Дав или Нивеа, зависно што ми се фатеше на рака кога купував, и верувајте, си ја спастрив налудничавава кожа :D Порано имав масна кожа, од било која пудра светнував одма на т-зоната, повеќе ми се правеа црнки, и плус ја гњавев со се што ќе слушнев, од маски, до тоници, што ти не. Сега ми е нормална, навечер ставам еден сантим дебел слој Здраве, ама насабајле ко да станам ми е мека и мазна, и најнормална, ни мрсна ни ништо :) Значи колку повеќе ја шлакав со креми за мрсна кожа, таа ем ми се луштеше и ем побрзо ми се мрсеше, сега го надминав тој проблем, ја навикнав на обичен крем, и не мислам ни еден глупав продукт да и ставам, ги баталив сите други креми и тоници, и маски, па да не правиме муабет за оние ствари што ги купував за да ја сушам :swear: Која тортура и била еј, не ми се верува :| Лицето сака нега да, ама сигурно не третирање се триста глупости одеднаш, само колку да се влоши.

4. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    Овој од авон,навистина одличен зимски крем. Вреди за парите. :)

Прикачени фајлови:

5. marijaz

marijaz Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    190
    Користам крема од докторс и многу ми помага

6. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
  7. A.Fenty

A.Fenty Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    124
    Pauloderm
    Xstazy
    На лицето ми е сува кожата, па што ќе ми се најде тоа ставам, и практикувам почесто да го мачкам лицето со крема :P

8. marijaz

marijaz Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    190
    Јас користам крема од докторс се вика antiacne и сум презадоволна. А може некој да ми одговори како се користи гелот за лице, дали треба да се измие лицето со гел или пак после лосионот, гелот да се нанесе на лице и да не се мие? Ви благодарам однапред.

9. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.586
    Допаѓања:
    8.190
    Јас имам комбинирана кожа и досега никако да изберам добра крема. Подолго време користев Nivea Soft, ама пак Т-зоната ми беше мрсна. Сега користам од Афродита крема со невен и алое вера за образите оти ми се суви, а за т-зоната една од Авон со краставица и зелен чај, ама пак не е како што треба. Да ми препорачате некоја баш добро што ќе матира т-зона?

10. acvamarin

acvamarin Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    25
  11. Sunchild

Sunchild Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    361
    Eucerin, ноќна и дневна.

На detelinkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.745
    Допаѓања:
    11.158
    До пред некое време користев Еуцерин за чуствително лице и можам да кажам ништо посебно не беше, моментално ја користам Нивеа софт и лицето никогаш не ми било поубаво :)

13. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    Само Нивеа :)

14. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    баш денеска си купив крем на есенс ,со природни состојки за комбинирана кожа,и цената му е супер ,само 160 денари :D

15. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Mims-89 си го зедов кремчето прекрасно е + ми го дадоа со гратис млеко за чистење на лице 390 денари беше заедно. И лицето сега помазно ми е, почисто. Фала ти за што ми кажа. :* :clap: :hai:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.243
    Каде има таква акција, ако не ти е проблем да споделиш? :)
    Ја меркам и јас веќе некое време, заедно со геловите за миење лице од истата линија.

17. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Па јас ја зедов од една парфимерија од Прилеп. Бев до кај моите во Прилеп да ги видам и реков ајде да си земам. Би требало да има во сите парфимерии види што знам. Поздрав ! :hai:

18. SoNreir

SoNreir Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    59
    Имам мрсна кожа и мозолчиња и не можам да погодам крем. Нивеата го имам користено, па дали има разлика помеѓу неа и Green Line од јаболко?

Прикачени фајлови:

• cream.jpg
      cream.jpg
      Големина на фајлот:
      50,5 KB
      Прегледи:
      280
  19. temjanuskaaa

temjanuskaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    Имам многу мрсна кожа и поради таа причина никогаш ама баш никогаш немам користено крем за лице...користам млеко,гел за чистење,тоници и слично....но сега што ми се завртело во главата па сум запнала сакам да си купам некое кремче за лице...слушнав дека имало некои кремови ама биле повеќе како гел-крем што не го мрселе лицето туку му давале мазен матиран изглед...значи ставаш таков крем и одреден број на часови лицето нема да ти биде мрсно...па сакам да ве прашам дали некоја има користено нешто такво,дали стварно не ја мрси кожата и што би ми препорачале да си купам од искуство?

20. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    451
    Дали сте задоволни од кремава? Не најдов ривјуа, па тука да си прашам. И колку и е цената? :)

Прикачени фајлови: