Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Youlen

Youlen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    194
    Истиот тип на кожа го имам и јас, само што од твојот пост не можам да забележам дали имаш и проблем со акни и мозолчиња, бидејќи јас имам си зедов пред некое време гел-крем од чаено дрво од Рефан, и можам да кажам само пофални зборови, како за лечење на акните така и за матирачкиот ефект, но нешто последните пратки за Рефан-Струмица беа за никаде во однос на квалитет, како брашнест беше гел-кремот ни се ставаше на лице ништо, ужас и престанав да го користам, ако си од Скопје провери таму, можеби таквата пратка стигнала само во Струмица.

2. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Користи ли некој Афродита хидратантна крема за лице?Погодни ли се за младешка и многу сува кожа?

3. Guillotine

Guillotine Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    75
    Јас имам сува кожа и тоа многу сува со перутање и лишаи и ја користам оваа крема на Афродита
    со невен и камилица е и дневната и ноќната.
    Дневната е многу влажна и хидратантна а ноќната е малце по мрсна ама после нанесување лицето пердуф нежно и меко.
    Ти ги препорачувам.
    Јас последен пат ги купив во Рамстор по цена од 198 ден или така нешто 1 крема. :) ;)

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. temjanuskaaa

temjanuskaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    Порано имав проблеми со акни и мозолчиња и тоа многу а сега само во пмс фаза тогаш имам и после ми се чисти лицето...најголем проблем ми е мрсната кожа на лицето затоа барав совет за некој гел-крем што ќе ми ја матира кожата да не ми свети како лампион...инаку сум од Струмица во Рефан не сум го приметила тој крем за кој ми зборуваш...гледав едни од Авон од Solutions линијата пишува дека се гел-кремови има и денски и нокен и дека ја матира кожата арно ама така не ми се зема сакам некој од искуство да ми препорача...бидејќи ако земам крем така од гледање и на моето мрсно лице ако додадам мрсен крем ќе настане ужас...освен тој од Рефан имаш ли нешто друго пробано и дали таквите кремови подолго го задржуваат мат изгледот на лицето или за кратко време по нанесувањето лицето пак станува мрсно?

5. Youlen

Youlen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    194

Немам други користено за жал, во план сум да ја земам онаа новата ББ крема на Гарниер, баш поради тој проблем, да ми биде изедначено и матирано лицето, инаку од мое лично искуство добар беше тој гел-кремот, одржуваше матирачки ефект, сепак нели не можеш да очекуваш цел ден да не ти се измрси, но поспоро одеше мрсењето во секој случај.

6. temjanuskaaa

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    Океј сепак фала Youlen....уште малку ќе се распрашам и разгледам па дури тогаш ќе одлучам што да купам бидејќи кога станува збор за продукти за кожата на лицето сум многу внимателна бидејќи со многу мака стигнав до чисто лице...ако откријам некоја ефикасна крема за ваков тип на кожа на лице ќе ви пишам :)

7. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    темјанушка,јас исто така имам мрсна кожа и пред недела дена си земав една крема на есенс ,чини само 160 ден.а прекрасна е ,лесно се впива и има лесна текстура,на база на грозје и личи,едноставно плени ,има ефект дури до 12 часа :!:
    штом си од струмица,побарај го кремот во парфимерија диор

8. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Кажете ми, ми дадоа на поклон Nivea Visage MATTIFYING DAY CARE?
    Акко некој ја употребувал, може да ми каже каква е и дали смеам да ја употребувам..иам 17 год. :!:

9. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Дали знае некој каде можам да ја најдам кремата и која цена е?

Прикачени фајлови:

10. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
  11. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    ако нема на неа ознака Q 10,не е за повозрасни жени,инаку добра е кремата ,јас ја имам користено поздрав

12. temjanuskaaa

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    Тие денови баш ќе отидам до Диор така како што ми кажуваш занимливо ми стои кремчето велиш до 12 часа го држи мат ефектот тоа е супер мислам вреди да се проба... и фала на препораката :)

13. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    молам :) .кремчето е милина,навистина преубаво.значи кремчето има лилјакова опаковка,да не го смешаш бидејќи имаат и други на есенс :!:

14. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    во последно време си го користам ноќното кремче на верона од козјо млеко и супер ми е,порано користев лореал за комбинирана кожа ама скапичко ми иде сега

15. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Afrodita-Hydra Thermal
    Наменеата за позрела кожа за длабинско хидрирање. Содржи хијалуронска киселина.
    Не знам зошто кремиве кои треба да и даваат влажност на сувата кожа истовремено и толку ја мастат.
    Практично ми е неупотреблива за дневна нега, односно пред нанесување на шминка. Многу, многу е масна. Па според тоа почнав да ја употребувам како ноќна.
    Инаку е одлична, кожата наутро изгледа здраво, свежо и затегнато. Чини околу 670 ден.

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      4,9 KB
      Прегледи:
      478
  16. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    451
    Во Веро има сигурно, а цената и е 300 ден. :)

17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Ова ли се кремите Есенс што сте ги спомнале погоре? :)
    Како што разбрав, овој од лево е за комбинирана до мрсна, а десно е за сува кожа, најверојатно. :)
    Ме интересира дали добро ја хидратира кожата? :^)
    Има типична Есенс - цена, па би сакала да го земам. Плус, штом има матирачки ефект - :up:

18. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    да ,тие се кремите.јас ја имам оваа од лево за комбинирана кожа,прекрасна е,ја матира кожата до 12 часа,ја хидратира кожата, цената е доста пристапна.ти ја препорачувам навистина

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  19. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    ја користам eucerin ph5 крема за лице и е преубава. Лицето го прави меко и нежно. Незаменлива !!!

20. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.056
    Допаѓања:
    10.693
    Колку е кремов ? :)