Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Моментално има намалување на колекцијата Eucerin Dermo Purifyer 15% во Зегин.
    Хидратантниот крем кошташе 804 ден. а сега е 684ден .

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Ја има ли некој користено овој крем YOUNG DERM за длабински третман на акни со масло од чајно дрво [​IMG] ? Задоволни сте? Го бива за сува кожа???

3. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
  4. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Зошто досега не сум ја пробала? М? И тоа доста ми ја фалеа и во сите маркети тука е најбарана секојдневна крема за лице :!: :^)
    Прво мислев оти ќе ми прави лишаи, после мислев дека ќе ми е сува бидејќи има некаква чудна влажникава густина, ама еве веќе некое време ми е прво другарче ^_^ За оние со комбинирана и нормална кожа, препорачувам, стои супер, мириса на најчисто, за под пудра е совршена, и лицето откако ја користам ниту еднаш не сум го видела да ми вришти од маснотии :) Мислам дека ќе ми остане на репертоар и за лето, прелесна е, а доволно ја влажни кожата, без да ја масти :geek:

А, а, и битно, од подлогана на Јангдерм, и покрај што имам комбинирана-масна кожа кога ќе ставев на лице со Дав или Нивеа, одма светнував, некако лигава ми беше, и не ми траеше, се стопуваше на мене, ако ја ставев само неа лицево цело испукано и испрвутено, суво, никакво, и бев готова да ја баталам како пудра, ама со ова кремче, мешам сосем малце од него и си ставам капка Јангдрем, и таман ми е, ни суво ни масно, ѓоа порцеланско ми е лицево :D , ама најозбилно :D

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.745
    Допаѓања:
    11.157
    Девојки може малку помош, не сум од Скопје па ме интересира кремите за лице на природна база од Др. Шелер. , др. Хаушка, др. Чолич или на Авене колку е цената и од каде ги наоѓате во Скопје,ми треба за комбинирана кожа, нешто имам проблематично лице во последно време, ми препорачаа на природна база да користам, овде само на др. Чолич најдов ама за брчки , ако некој знае каде ги има, цена и искуство ќе ви бидам благодарна , фала ви :)

6. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Прво пробав во Нивеа, али премногу ми е мрсен за моето лице, и кога ќе ја ставам мислам дека после 2 саати, да поминам со прст, пак еден тон крем ќе извадам. Многу тешко се опива.
    Сега сум со Дов, и да мрсен крем е, но не до толку, и некако брзо ми се опива,
    и примеќам убава свежина му дава на лицето.
    :)

7. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Хаушка и Авене ги има во Еурофарм во Скопје или било која поснабдена аптека, Шелер во Космо, за Чолиќ не знам, имаше во ДМ ама за брчки видов само.
    Моја препорака е Шелер, најисплатлив е за цената, Хаушка никако, за џабе фрлени пари.

На anggell и mims-89 им се допаѓа ова.
  8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.745
    Допаѓања:
    11.157
    А колку е цената на Шелер отприлика, фала многу на помошта :* :)

9. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    За точно не знам, ама цените се движат околу 800-1000 ден. за крема, поефтино за лосиони и слични работи, знам дека разликата со Хаушка беше 200-500 ден. поефтино, зависи од видот на производот, додека Хаушка и Авене се исти со цените ама Авене се подобри.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Конечно ја најдов вистинската крема за мене EUCERIN Q 10
    кремата е за девојки од 25 до 35 години ги пополнува минималните брчки што се појавуваат за прв пат за само 5 недели и ја чисти кожата ос акни и дава многу еластичност и свежина си вреди за паричките :D

11. Danni79

Danni79 Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    2
    eva11 Од каде ја земаш еуцерин , за каква кожа е и колку пари е?

12. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    еуцеринот ја земав од зегин 964 денари за чуствителна кожа е со Q-10 за првите брчки ако си при пари земи ја нема да зажалиш :D

13. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    Kaснам со одговор. Некои 700 ден ја земав.Има некој попуст во Зегин на Еуцерин. Али како и да е вреди за парите. Лесна текстура има и лесно се размачува така да не мора да шлапаш по многу за да го покриеш целото лице. Би требало да трае извесен период . :)

14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.745
    Допаѓања:
    11.157
    Има ли на Др. Шелер крема исклучиво за комбинирана кожа, во Скопје на неколку места имаше само за сува, за чуствителна кожа, и за брчки :?:

15. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Бекутан или нивеа им нема замена

16. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    Пред два месеци ја купив само дневната од Афродита - со невен, лесна, веднаш се впива и убаво ја хидрира кожата, само малку не ми се допаѓа мирисот но е издржливо :) Одлична е како подлога за пудра бидејќи не ја масти кожата. Го купив и второто пакување пред некој ден, а вчера ја земав и ноќната која е малку помасна, што е нормално :) Ги препорачувам :up: Моментално во Веро на промоција по 169 ден. а инаку редовна цена околу 200 ден секоја.

Еве и слика, од лево двете - ноќна и дневна крема :)

Прикачени фајлови:

17. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    Мене следна на листата креми ми е таа Sattwa-та што ја предложи Хипстер, т.е оваа...

Иако и за оваа се двоумам...

Само не ми е јасно, од која возраст е пожелно да се користат кремиве?

Хипстер, јави се ако ме читаш ! :D

Јас последно ги користам двете на Afrodita и серумот и кремата, како крем/подлога за пред пудра таа на Alverde и кога си ја чувствувам кожата малку посува и затегната ставам од Lala-та за кое стварно можам да кажам дека е фино кремче за тие смешни пари.

18. Lexa

Lexa Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
  19. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012