Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Ми треба помош од некоја девојка која стварно се разбира од овие работи со кремиве.
    Јас никогаш сум немала проблем со лицето, но имам сува кожа, на Т зоната мрсничка, фала Богу.
    Не е смешно, ами трагично, шо забележувам брчки на моето лице, посебно на делот од страните на устата, и на крајот од очите.
    Знам дека сувата кожа подлежи на побрзо стареење од мрсната, но знам и дека сум 21 година и дека е рано.
    Е сега значи имам проблем.
    Стварно се брчки, веќе има вдлабнатина и доста се оцртани.
    Сакам да ми препорачате крема за хидратација на лицето и за спречување на појавата на брчки.
    Не ми е проблем цена, сакам квалитет.
    Од Авон сакав една 20+ да ја порачам, ама луѓе бре, па на Авон кремите се најодвратни, ич не ми се свиѓаат, ако некој ја има пробано оваа нека пише, чисто сумљам дека ќе ја купам, по можност некоја подобра фирма.

2. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Не би ти ги препорачала авон. Некако не ми се многу сигурни со кремите.

А за брчките, крем нема да ти помогне којзнае колку многу ако постојано си изложена на стрес. Да не навлегувам премногу во оф-топик но ако е така, обиди се малку да намалиш со стресните ситуации.

Исто така, користи крема која е малку помрсна. На твоите години во никој случај немој да почнуваш со креми против брчки бидејќи тие ќе ја адаптираат кожата кон тоа дека е со брчки и побргу ќе ти ја остари кожата.

3. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Не мора да е крема против брчки, може и крема за хидратација, која е стварно добра, тоа е тоа што и треба на мојата кожа пошто е пресува.

А за стресни ситуации, нема никаква врска со тоа, немам никаков стрес у животот, пу пу, да не се подречам, периодов од добро, подобро амин.

4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074

И јас го имам истиот проблем, само што мојата е сува и на Т-зоната. Ти ја препорачувам од Афродита Хидра Термал, со термална вода и хијалуронска киселина е, значи за длабинска хидратација. Не е многу тешка и мрсна, одлична е за сува кожа. Ми ја препорачаа и мене баш од тие причини, јас и на челото имам некои линии кои наликуваат на брчки, ама со кремава ми се средија некако, помалку видливи ми станаа, хидратацијата е длабинска од од внатре ја измазнува кожата. Ја користам веќе месец дена и сум многу задоволна, има и маска за лице, пробај ја и таа, еднаш неделно користи ја. Ако планираш да ја купиш пази бидејќи има иста амбалажа за нормална и за сува кожа, ама наведено е на амбалажата. Околу 600 ден. е, ама мислам дека ти е на попуст во Космо.

На popi и anuskaNESTLE им се допаѓа ова.
  5. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    ЌЕ ти ја препорачав кремата од Авон што е од краставица и зелен чај,но видов дека не ти се допаѓаат баш многу така да би ти ја препорачала кремата од Нивеа со Q10 што е ,можеби ќе ти одговара на лицето,знам дека таа е убава :) .

6. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    ^ Со Q10 не е за постара кожа?

7. SEKERLEMA

SEKERLEMA Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    408

Ништо ќе морам да ја пренаменам за раце :lol: ми одговараше на кожата ама лом ми ги направи очите
    Сега си најдов нова љубов :)

Прв пат ја користам па ќе видам како ќе се покаже,одлично мириса и убава текстура

8. mache.m

mache.m Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    sekerlema, таа крема од авон е од најевтината линија на производи
    Мајка ми ја користеше и неа така и беше, подоцна почна со користење на ANEW линијата, поскапи се.. ама е премногу задоволна

9. SEKERLEMA

SEKERLEMA Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    408
    Мислам дека цената не игра улога бидејќи пред може две години отприлика имав и едно млеко за чистење лице и истото ми се случуваше,само што ќе се исчистев одма очите ми се воспалуваа,а и после ова со кремава дојдов само до заклучок дека мене не ми одговара Авон

10. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    Благодарение на mims-89 си ја купив и јас кремата на Афродита со термална вода, за сува кожа (плус ја земав и маската од истата линија)

Лицето ми е преубаво, меко, влажно и чисто..... конечно има здрав изглед :)

Фала mims-89 ;) :*

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Јас веќе 4та година ја користам оваа крема:

Нормална до комбинирана кожа е.
    Јас на образите имам номална кожа, ама затоа на челово ми е мрсна многу. На изглед-не, ама на допир мислиш со масло сум се намачкала. :)

Кремава ми е ОК, ми одговара, ама пред некое време забележав дека дополнително ми го мрси ионака мрсното чело. :doh:

Па затоа сакам сега да си земам на Афродита, пошто читам и тука и знам многу задоволни од кремите на Афродита.

Ај препорачајте ми некоја? :wasntme:

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      30,7 KB
      Прегледи:
      436
  12. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706

Lepa можеш и ти да си ја земеш од Афродита кремата со минерална вода и хијалуронска киселина, има и за нормална-комбинирана кожа.

Еве ти и слика:

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anshu

Anshu Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    34
    Може некој да ми препорача крема за лице на Гарниер, пред 2-3 дена ја купив ББ пудрата за масна и комбинирана кожа и сега за сега сум задоволна, па сега сакам да пробам и крема од истата фирма. Благодарам :D

14. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    ^^ А колку пари е оваа крема на Афродита?

15. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231

Ja измазнува кожата и сосема ја хидратира.....меѓутоа не се трие премногу со прстите додека ја нанесувате бидејки се прават грутки...сосема е доволно два три потези...инаку сум многу задоволна од кремата лицето го прави младо и му дава природна боја и мазност :)

16. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    1.097

Во Unique прочитав дека е околу 670 ден.

17. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Женски знае ли некој колку пари е новата крема од EUCERIN за дамки и пигментација што е?

18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Лепа хидра термал кремата на Афродита ти е на попуст во Космо, околу 550 денари мислам дека е. Јас ја користам таа за сува кожа што е и сум презадоволна не се сомневам дека и таа за нормална комбинирана кожа е одлична, но ако имаш поголем проблем со мрсната кожа има исто на Афродита оил контрол крема. Таа би требало да ти го среди челото, меѓутоа незнам како би реагирала на нормалната кожа на образите :^) Зборот ми е дека можеш на целото лице да си нанесуваш крема за нормална кожа, а само на челото крема за мрсна кожа :)

19. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    556
    Нивеа. Најубава ми е. :angel:

20. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132
    Девојки, ми треба помош голема, после користење на Аирол кремата за акни, од мрсна кожата ми стана многу сува, ми се лупи и не можам да ја смирам никако.Престанав еве веќе 1на недела да го користам кремот, а во меѓувреме ставам дебели слоеви од кремата на Авене, но нема подобрување.Препорачајте ми некоја доста хидратантна крема за чувствителна кожа :|