Каква крема за лице користите?

Discussion in 'Лице' started by SpoiledBaby, Apr 22, 2010.

1. hermosa

hermosa Популарен член

larindit,ти благодарам,но таа крема е масна а на мене ми треба нешто ем за мрсна кожа ем за мозолчиња.нешто како 2 во 1

2. fox.megan

fox.megan Истакнат член

секакви креми сум пробала но не ми помогнале, имав мрсна кожа и единственото нешто што ми помогна беше DOVE сапунот...

hermosa likes this.
  3. Xepp

Xepp Истакнат член

Сакам да си направам сама крема од пчелин восок. Не дека овие ми се лоши,ама природно си е природно. Си немам работа и ќе се глупирам. Знаете рецепт некој? :D
    Не очекувам одговор :rofl:

4. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Ја има некој пробано новата колекција на Фитофарм Леа хербал антиакне со екстракт од чајно дрво,колекцијата содржи крем ,лосион и гел за млада кожа и за возрасна кожа склона кон неправилности како акни,митесери и сл.

5. zaguben

zaguben Истакнат член

Јас бидејки сум машко можеби ке се зачудите:D.

Користам AVENE hudrance optimale legere . Ја купувам од зегин 1200 денари е

6. Refused

Refused Истакнат член

Да ве прашамдали во Eucerin ph5 кремата има спф фактор? Ја мислам дека нема, но пак да пашам.Ако нема тогаш може ли некој да ми каже која од кремите на Eucerin има спф фактор (ми треба за сува и чувствителна кожа)

7. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

^
    Тој крем на Еуцерин ph5 нема SPF,креми со заштитен фактор од Еуцерин се овие:
    првиот и вториот флуид е за комбинирана и нормална кожа,разликата е во тоа што вториот е како тонирана крема,додека третиот крем е наменет за сува кожа има и со SPF50 од истиот.

8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

9. Peperutche7

Peperutche7 Истакнат член

Јас ја користам таа крема од авон 20+ предобра е баш за тоа е ти како што бараш :)

10. anggell

anggell Форумски идол

Предлог за крема која овозможува длабока хидратација на кожата, за комбинирана кожа :wasntme:

11. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Јас ја користам Dove и сум задоволна

12. Flower27

Flower27 Популарен член

Јас користам Нивеа :)

13. Smiler21

Smiler21 Активен член

Јас најчесто користам Нивеа и Виши. Сега последен пат незнам кој гаволме тераше одлучив да сменам малце и купив Eveline дневна крема за избелување, за мрсна кожа но никако не ми одговара. Мислам дека токму од неа последната недела ми експлодира лицето од црвенило. Сега сум при крај со Нивеа.. а потоа планирам да земам Еуцерин со заштитен фактор ;)

14. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Smiler21 внимавај на тоа за каква кожа е наменета!

15. kala21

kala21 Популарен член

Јас сум изненадена од обичната Dahlia universal,убава и ефтина , инаку имам нормална кожа со Мрсна Т-зона

16. Smiler21

Smiler21 Активен член

Ова за Еуцеринот?

17. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Ја користам Dove Intensive Cream, најчесто пред спиење и пред нанесување на пудра. Задоволна сум затоа што и’ дава хидратација на кожата, понекогаш можеби и премногу, но за спиење не ми игра никаква улога, а за шминкање сјајот го покривам со камента пудра.

18. OmniaVanitas

Не само за Eucerin. Туку за сите производи за лице. Секој производ/препарат си има граница од која би можел да почне да се користи. Крем што е наменет за помлада кожа (на секој крем/препарат/производ за лице мора да има годишна граница) може да го користат и постари лица. Додека оној кој е наменет за позрела кожа, не можат и не смеат да го користат помлади лица бидејќи е наменет за брчки и недостаоци кои се појавуваат во поодминатите години. Со тоа може да доведе до расипување на кожата на лицето.

19. Smiler21

Smiler21 Активен член

Не само за Eucerin. Туку за сите производи за лице. Секој производ/препарат си има граница од која би можел да почне да се користи. Крем што е наменет за помлада кожа (на секој крем/препарат/производ за лице мора да има годишна граница) може да го користат и постари лица. Додека оној кој е наменет за позрела кожа, не можат и не смеат да го користат помлади лица бидејќи е наменет за брчки и недостаоци кои се појавуваат во поодминатите години. Со тоа може да доведе до расипување на кожата на лицето.[/quote]

Да да знам. Има упатство и пред секое купување го читам. На Eveline пишуваше дека е за мрсна кожа и за избелување. Но можеби е бил наменет за позрела кожа...

20. OmniaVanitas

Ти добро што знаеш туку компанииве не знаат па мора и составот да се чита. Многу ретко да прочитам старосна граница на било каков производ, особено на оние за лице. Ете така се оштетува кожата.