larindit,ти благодарам,но таа крема е масна а на мене ми треба нешто ем за мрсна кожа ем за мозолчиња.нешто како 2 во 1
секакви креми сум пробала но не ми помогнале, имав мрсна кожа и единственото нешто што ми помогна беше DOVE сапунот...
Сакам да си направам сама крема од пчелин восок. Не дека овие ми се лоши,ама природно си е природно. Си немам работа и ќе се глупирам. Знаете рецепт некој? Не очекувам одговор
Ја има некој пробано новата колекција на Фитофарм Леа хербал антиакне со екстракт од чајно дрво,колекцијата содржи крем ,лосион и гел за млада кожа и за возрасна кожа склона кон неправилности како акни,митесери и сл.
Јас бидејки сум машко можеби ке се зачудите. Користам AVENE hudrance optimale legere . Ја купувам од зегин 1200 денари е
Да ве прашамдали во Eucerin ph5 кремата има спф фактор? Ја мислам дека нема, но пак да пашам.Ако нема тогаш може ли некој да ми каже која од кремите на Eucerin има спф фактор (ми треба за сува и чувствителна кожа)
^ Тој крем на Еуцерин ph5 нема SPF,креми со заштитен фактор од Еуцерин се овие: првиот и вториот флуид е за комбинирана и нормална кожа,разликата е во тоа што вториот е како тонирана крема,додека третиот крем е наменет за сува кожа има и со SPF50 од истиот.
Јас најчесто користам Нивеа и Виши. Сега последен пат незнам кој гаволме тераше одлучив да сменам малце и купив Eveline дневна крема за избелување, за мрсна кожа но никако не ми одговара. Мислам дека токму од неа последната недела ми експлодира лицето од црвенило. Сега сум при крај со Нивеа.. а потоа планирам да земам Еуцерин со заштитен фактор
Јас сум изненадена од обичната Dahlia universal,убава и ефтина , инаку имам нормална кожа со Мрсна Т-зона
Ја користам Dove Intensive Cream, најчесто пред спиење и пред нанесување на пудра. Задоволна сум затоа што и’ дава хидратација на кожата, понекогаш можеби и премногу, но за спиење не ми игра никаква улога, а за шминкање сјајот го покривам со камента пудра.
Не само за Eucerin. Туку за сите производи за лице. Секој производ/препарат си има граница од која би можел да почне да се користи. Крем што е наменет за помлада кожа (на секој крем/препарат/производ за лице мора да има годишна граница) може да го користат и постари лица. Додека оној кој е наменет за позрела кожа, не можат и не смеат да го користат помлади лица бидејќи е наменет за брчки и недостаоци кои се појавуваат во поодминатите години. Со тоа може да доведе до расипување на кожата на лицето.
Не само за Eucerin. Туку за сите производи за лице. Секој производ/препарат си има граница од која би можел да почне да се користи. Крем што е наменет за помлада кожа (на секој крем/препарат/производ за лице мора да има годишна граница) може да го користат и постари лица. Додека оној кој е наменет за позрела кожа, не можат и не смеат да го користат помлади лица бидејќи е наменет за брчки и недостаоци кои се појавуваат во поодминатите години. Со тоа може да доведе до расипување на кожата на лицето.[/quote] Да да знам. Има упатство и пред секое купување го читам. На Eveline пишуваше дека е за мрсна кожа и за избелување. Но можеби е бил наменет за позрела кожа...
Ти добро што знаеш туку компанииве не знаат па мора и составот да се чита. Многу ретко да прочитам старосна граница на било каков производ, особено на оние за лице. Ете така се оштетува кожата.