Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    larindit,ти благодарам,но таа крема е масна а на мене ми треба нешто ем за мрсна кожа ем за мозолчиња.нешто како 2 во 1

2. fox.megan

fox.megan Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    секакви креми сум пробала но не ми помогнале, имав мрсна кожа и единственото нешто што ми помогна беше DOVE сапунот...

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Сакам да си направам сама крема од пчелин восок. Не дека овие ми се лоши,ама природно си е природно. Си немам работа и ќе се глупирам. Знаете рецепт некој? :D
    Не очекувам одговор :rofl:

4. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Ја има некој пробано новата колекција на Фитофарм Леа хербал антиакне со екстракт од чајно дрво,колекцијата содржи крем ,лосион и гел за млада кожа и за возрасна кожа склона кон неправилности како акни,митесери и сл.

5. zaguben

zaguben Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    170
    Јас бидејки сум машко можеби ке се зачудите:D.

Користам AVENE hudrance optimale legere . Ја купувам од зегин 1200 денари е

6. Refused

Refused Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    32
    Да ве прашамдали во Eucerin ph5 кремата има спф фактор? Ја мислам дека нема, но пак да пашам.Ако нема тогаш може ли некој да ми каже која од кремите на Eucerin има спф фактор (ми треба за сува и чувствителна кожа)

7. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    ^
    Тој крем на Еуцерин ph5 нема SPF,креми со заштитен фактор од Еуцерин се овие:
    првиот и вториот флуид е за комбинирана и нормална кожа,разликата е во тоа што вториот е како тонирана крема,додека третиот крем е наменет за сува кожа има и со SPF50 од истиот.

8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.680
  9. Peperutche7

Peperutche7 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    23
    Јас ја користам таа крема од авон 20+ предобра е баш за тоа е ти како што бараш :)

10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.745
    Допаѓања:
    11.156
    Предлог за крема која овозможува длабока хидратација на кожата, за комбинирана кожа :wasntme:

11. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Јас ја користам Dove и сум задоволна

12. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.180
    Јас користам Нивеа :)

13. Smiler21

Smiler21 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Јас најчесто користам Нивеа и Виши. Сега последен пат незнам кој гаволме тераше одлучив да сменам малце и купив Eveline дневна крема за избелување, за мрсна кожа но никако не ми одговара. Мислам дека токму од неа последната недела ми експлодира лицето од црвенило. Сега сум при крај со Нивеа.. а потоа планирам да земам Еуцерин со заштитен фактор ;)

14. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Smiler21 внимавај на тоа за каква кожа е наменета!

15. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Јас сум изненадена од обичната Dahlia universal,убава и ефтина , инаку имам нормална кожа со Мрсна Т-зона

16. Smiler21

Smiler21 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1

Ова за Еуцеринот?

17. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Ја користам Dove Intensive Cream, најчесто пред спиење и пред нанесување на пудра. Задоволна сум затоа што и’ дава хидратација на кожата, понекогаш можеби и премногу, но за спиење не ми игра никаква улога, а за шминкање сјајот го покривам со камента пудра.

18. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Не само за Eucerin. Туку за сите производи за лице. Секој производ/препарат си има граница од која би можел да почне да се користи. Крем што е наменет за помлада кожа (на секој крем/препарат/производ за лице мора да има годишна граница) може да го користат и постари лица. Додека оној кој е наменет за позрела кожа, не можат и не смеат да го користат помлади лица бидејќи е наменет за брчки и недостаоци кои се појавуваат во поодминатите години. Со тоа може да доведе до расипување на кожата на лицето.

19. Smiler21

Smiler21 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Не само за Eucerin. Туку за сите производи за лице. Секој производ/препарат си има граница од која би можел да почне да се користи. Крем што е наменет за помлада кожа (на секој крем/препарат/производ за лице мора да има годишна граница) може да го користат и постари лица. Додека оној кој е наменет за позрела кожа, не можат и не смеат да го користат помлади лица бидејќи е наменет за брчки и недостаоци кои се појавуваат во поодминатите години. Со тоа може да доведе до расипување на кожата на лицето.[/quote]

Да да знам. Има упатство и пред секое купување го читам. На Eveline пишуваше дека е за мрсна кожа и за избелување. Но можеби е бил наменет за позрела кожа...

20. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Ти добро што знаеш туку компанииве не знаат па мора и составот да се чита. Многу ретко да прочитам старосна граница на било каков производ, особено на оние за лице. Ете така се оштетува кожата.