Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. ivona48

ivona48 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    25
    Јас ја користам NIVEA.

2. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    Јас вчера набрзина ја земав оваа ноќна крема

и дури кога стигнав дома, видов дека е anti-wrinkle :( .

Е сега, дали да ја користам или да и ја тупнам на мајка ми. Има некоја штета од нејзино користење на мои 26,5 години ???

3. Skromna

Skromna Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    118
    ...према возраста...презадоволна сум... :?:

Прикачени фајлови:

• untitled.png
      untitled.png
      Големина на фајлот:
      33,1 KB
      Прегледи:
      624
  4. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Сега за сега оваа,лесна е и ми одговара.

Прикачени фајлови:

5. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Ај Мишелче да си ми жива и здрава ме изнасмеа со ова последново инаку ти го поддржувам овој пост во целост! И не за џабе добра реклама продава 50% од производот + ефекти у позадина кои ние не ги гледаме било да се у часопис или на ТВ :*

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  6. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Подобро подари и ја на мајка ти. Уште е премногу рано за да почнеш со употреба на креми против брчки кои претпоставувам и ги немаш :)

На Sweetheart87 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Поради проблематичната кожа, алергии, црвенила не користам крема за лице туку ја заменив со пантенол/пантексол (кога како само фирмата е различна) крема за бебешка кожа :)

8. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    Sweetheart87 според мене можеш да ја користиш, зашто откако ќе се појават брчките веќе касно е да се реагира. :)

На Sanjichka007 и Sweetheart87 им се допаѓа ова.
  9. KittyT

KittyT Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    120
    Најдобар од сите до сега користени! Дава влажност на лицето, го прави меко и целлл ден убаво мириса! А може да се користи и за тело исто така. :inlove:

Прикачени фајлови:

10. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Најлошиот совет што некогаш го имам прочитано.

Разлистав низ интернетов и наведено е дека златната линија со козјо млеко е наменета за над 35 години.
    Како алтернатива, доколку уште не ти е отворена и чуваш фискална, можеш да се обидеш и да ја замениш со коментар дека не си видела дека е за постара кожа. Можеби ќе ти излезат во пресрет (но помина одредено време, па не сум сигурна).

11. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Од мое лично искуство ќе ти кажам, сум ја користела. Пишува дека може да се користи од 30-тата година па натаму. Јас немав точно 30 кога ја земав ама со оглед на тоа дека имам сува и чувствителна кожа па е повеќе подложна на брчки решив од порано да почнам а и многу козметичари го одобруваат тоа. Кремата е толку воднеста, што дури и ми го сушеше лицето уште повеќе, а излезев ли надвор го чувствував лицето затегнато како воопшто и да немав ставено крема на него. Брзо се отарасив од неа, па мачкав на рацете за да ја потрошам, на лице ставање никако. А состојките и беа на газ да паднеш,, ама ете искуството го покажа сосем спротивното.

12. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Ај ве молам некој што ја има користено кремава да ми сподели искуство. Ја бива или да не се лажам. Од овие двете мислам дека едната е за посува а другата за помрсна кожа.Како ја користите, наутро, навечер, го мрси ,лицето го суши..... :^) Слабо гледам, (мислам само 2-3 девојки наназад ја користеле) скоро сите Нивеа, ама мене Нивеа воопшто не ми одговара.

Прикачени фајлови:

13. TheIdealMe

TheIdealMe Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    89
    celestial ја користам од скоро и е за нормална накај посува кожа, може да послужи и за осетлива.
    оваа ми е при крај и повеќе ми одговара за лето, за нијанса е за помрсна кожа.
    задоволна сум и од двете :)

14. iveflower

iveflower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2013
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    12
    јас имам комбинирана кожа и користа ноќна и дневна крема од козјо млеко. Лицето ми е совршено меко

15. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Јас ја користам CERA DI CUPRA - ROSA и задоволна сум. За сува кожа е, лесно се впива, содржи глицерин и восок. Е малку мирисот и е тежок но на природна база е, така да, овој минус е занемарлив :)

16. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Protection Cream од Doctor's, барав слика да ја закачам ама не најдов никаде. :D

17. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.325
    Допаѓања:
    17.883
    Нивеа и бекутанче.

18. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Презадоволна сум. Ја земав и дневната и ноќната крема и после подолго време барајќи ја адекватната крема конечно можам да речам дека го најдов она што му прилега на моето лице. Уште да беше со Q10 фактор за против брчки ќе беше идеално. Инаку имам сува и осетлива кожа и мислам дека токму невенот е вистинското решение за неа.

Прикачени фајлови:

19. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    Jeny фала на споделеното искуство :)

Јас продолжив да ја користам, еве скоро недела дена. Бидејќи е ноќна и е помрсна, јас немам проблем со сушење на кожата од неа... а имам прилично сува и осетлива кожа. Сепак, се си зависи и од кожата, нели.

Како дневна крема ја користам оваа, но бидејќи вчера ја земав ќе ви кажам за некој ден како ќе се покаже на тестот :D . Иако е anti-wrinkle сепак е за 25+

20. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230

ете доказ дека кај секого не може да биде со ист ефект. Извини, заборавив да ти кажам дека јас ја користев дневната крема и тоа во зимно време па можеби затоа ми го сушеше уште повеќе лицето, оти од неа кога ќе нанесев брзо ми го вшмукуваше кремчето. За ноќните секако дека се поинакви, не те дува ветар и помрсни ги прават за да се задржат повеќе на кожата. Со колешка заедно ги земавме, јас само дневната она и дневната и ноќната па после неколку дена кога падна муабет за тоа и двете се воспостави дека не сме задоволни. Како и да е, ако си ти задоволна и ти прилега, со здравје да си ја користиш ;)