Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028

Мелем е за сува кожа! Содржи пчелин восок и глицерин, убаво мириса и потребна е многу мала количина за да се намачка целото лице. Јас мојата ја купив од ДМ за помалку од 200 ден, само внимавај да избереш роса, не бјанка зошто втората е за комбинирана кожа.

Прикачени фајлови:

• cera di cupra.jpg
      cera di cupra.jpg
      Големина на фајлот:
      76,7 KB
      Прегледи:
      482
    На fifi16 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.054
    Допаѓања:
    10.681
    Дали е некој задоволен од Cera di cupra кремата за комбинирана кожа ?

3. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    91.758
    Јас воопшто не сум задоволна, мислам дека за таа крема ми е најмногу криво што сум лупнала пари, а верувај на многу глупости сум потрошила џабе парички.
    Лицето ко да ми беше мачкано буквално со маст, не се впиваше убаво, ми светнуваше Т зоната. Првите неколку дена си мислев ај дур се прилагоди, па на многу им е добра зошто мене не би ми била?
    Капак на се беше кога братучед ми ми рече - Абе зошто толку светиш?

Пробав на тело да ја мачкам, а имам доста сува кожа по тело, ни за таму не се погоди.

Би ти ги препорачала овие од оние што се со пониска цена, од двете сум многу задоволна.

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  4. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.054
    Допаѓања:
    10.681
    Фала :) :).Инаку вторава ја имам
    користено и задоволна бев , па сакав сега за зимава да земам нешто похидратантно , но секако да не светам во лицево ;) :).

5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Крем за лице за сува кожа? некоја препорака?

6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.956
    Допаѓања:
    90.236
    И јас имам сува кожа посебно сеа зимава ,и користам детско кремче :D бекутан многу сум задоволна од него :)

7. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    148
    По долго користење на медицински креми( еуцерин,авен, уриаж) решив да ја пробам Oil Control на Афродита и сум позитивно изненадена. Кремава матира и смалува пори а лицето е хидрирано. Презадоволна сум :) http://ts1.mm.bing.net/th?id=H.50482155 ... 2&pid=15.1

8. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    И јас користам бекутан ама сакав да сменам :) па незнам што да купам :tmi:

9. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Девојки, дали некоја од вас ја има користено кремава? Вреди да се порача?

Прикачени фајлови:

10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Јас ја земав кремата на Dove
    се надевам дека не сум погрешила :)

11. Ariana.djm

Ariana.djm Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    ОД пред две години го користам Clinique Superdefense SPF25 Age Defense Moisturizer за хидратација и спречување на појава на брчки. Исто неколку пати во неделата ставам од серумот на Clinique Repairwear Laser Focus. Имам 36 годни и ниту една единствена брчка.
    Серумов е поскап, но ако можете да го најдете на фришоп или да ви го донесе некој од Америка тогаш е стварно ефтин. Се става по една капка и ми трае по 4-5 месеци минумум. Плус кога го порачуваме ни носат големо шише од 50мл и си го делам со сестра ми па ми доаѓа уште поефтино.
    Со тек на годините сум користела секакви креми но откако ги открив кремиве на Clinique сватив дека апсолутно најмногу ми одговараат на мојот тип на кожа. Имам комбинирана кожа со мрсна т зона и многу суви образи. Инаку штета што кремиве се многу скапи во Скопје. Нивната реална цена во Америка е мнооогу помала. Поретко ги купувам од овде и обично гледам да се снајдам некако со порачки. Пример кремот за очи кај нас во Космо е околу 2800 а на фришоп го начекав за 1800.

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Ај да прашам овде јас,ќе ве замолам да ми одговори некој доколку знае:кремата со цинк бекутан,во туба била некоја,викаат помагала за црвенило.Дали некој ја има користено,колку пари е ова она? Ако може некој нешто повеќе да ми каже.Благодарам однапред. :)

13. Ariana.djm

Ariana.djm Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.
  14. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    451
    Се вратив на Clean & Clear dual action. :)

Прикачени фајлови:

• 10002564.jpg
      10002564.jpg
      Големина на фајлот:
      5,9 KB
      Прегледи:
      1.391
  15. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Вчера бев до Зегин, сакав да ја земам кремава , ми требаше некоја поевтина така за под пудра, ама се премислив кога видов дека пишува на декларацијата- Богата формула за зрела кожа- :?: ептен ме зачуди зашто знам дека многу феминки ја фалеа и ја користат. Е сега дали е грешка нешто во преводот или стварно е за постари :(

Прикачени фајлови:

16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Грешка во преводот е, дефинитивно! Јас мојата ја прекупив пред неколку дена и се запрепастив кога видов `за зрела кожа`, за среќа уште ја имав старата кутија дома, се е исто, само различен македонски превод, нашиве ја утнале нешто работата...
    Помадата е инаку супер, феноменална е за сува кожа ама не знам колку е за под пудра, јас обавезно доообро мијам лице па нанесувам течна пудра, во спротивно светам ко лампион

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Добро јас имам многу суво лице па тешко да светнам :D А, гледам дека нешто на самата кутија на италијански пишува дека го забавува стареењето :^) сега и ова ме подзамисли :tmi:

18. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Да, има некој антиејџ ефект ама јас тоа го сваќам како превентива од појава на брчки :^) Сосем е можно да грешам :D
    Ама сепак ти пробај ја кремата, штом имаш суво лице, верувај нема да сакаш да ја смениш :)

19. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    А баш сакав да ја купам Cera di Cupra :worried: не сакам да ризикувам после ова што го прочитав.

20. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Сепак ја купив :) и преубава е за под пудра а и така. Јас искрено кремава ја зедов само за под пудра, за нега користам креми на Хемел, ама бидејќи се малце поскапички не ми се ставаат за под пудра, а и некако не ми се впиваше пудрата кога имав ставено од нив. :^)
    Кремичкава е добра за цената, е сега за тој анти ејџ ефект ја прашав аптекарката и фино лепо ми рече појма немам :rofl:

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.