Каква крема за лице користите?

Discussion in 'Лице' started by SpoiledBaby, Apr 22, 2010.

1. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Приметив пред некој ден, ми се нафрлиле ситни мозолчиња по лицето.. Денес ми падна во око една крема, се вика DANIA со мед. Имаја пишувано за даниа од краставица, но мислев дека е похранлива и зедов од мед. Има некој искуство со оваа крема? Би можело да се исчистат мозолчињата.. ? :(

2. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

јас ја користам откако знам за себе, никогаш не ме изневерила иииии многу си ја сакамммммм :)

Attached Files:

EMoonlight likes this.
  3. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Kористам NIVEA и задоволна сум од сите нивни производи, а инаку еднаш онака за проба купив DAHLIA крема за лице и многу ми се допадна, убава е за сите типови кожа вклучувајќи и чуствителна кожа подложна на црвенило и иритација.јас имам нежна и чуствителна кожа и неможам се да употребувам, од овие сум задоволна.

Attached Files:

EMoonlight likes this.
  4. cooll

cooll Популарен член

Пред некој ден почнав да ја користам , веднаш се впива , не ми ја мрси дополнитено кожава , нема многу матирачки ефект,ама ја матира . Не очекував дека ке биде добра , пошто беше 120 денари ,но се изненадив :$ :lol: .Идеална крема за мојава кожа , посебно сега зимава :D

5. EMA2

EMA2 Истакнат член

Предлог за крем за лице за комбинирана кожа,како подлога за пудра ми треба со пристапна цена :lol:
    Да не е многу мрсен и густ,а де не и брзо впивлив па кожата веднаш ми е сува :$

6. skygirl

skygirl Истакнат член

Nivea Soft

7. curious-doll

curious-doll Популарен член

од секогаш. и сум пре задоволна.

Attached Files:

EMoonlight likes this.
  8. kelk

kelk Истакнат член

Јас најчесто користам производи од Alverde и тие се на природна база, но сега сакам да се префрлам на tian de исто и тие се на природна база, па дали некој има користено од нив?

9. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Имам користено различни креми, ама во последно време само Dove!

Attached Files:

10. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Ја имате ли пробано оваа на Афодита , порано користев една од маслинки и бев задоволна , за оваа читав многу позитивни коментари ? И цена ако знаете ?

Attached Files:

11. anggell

anggell Форумски идол

Незнаев каде да прашам, ако не е за овде прашањето се извинувам, дали знаете кремите на Леа се на природна база ? Една аптекарка вели дека се, друга чудно ме гледа :?:

12. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Јас би те советувала Clean&Clear ..кремата е супер за комбинирана кожа, а цената и е околу 170 ден. (во Зегин - мислам дека таму е најевтина) :)

13. Giovanna

Giovanna Популарен член

Ја купив кремата од Биотен за комбинирана кожа што се спомнуваше низ форумов неколку пати.
    Поточно оваа.
    Првиот впечаток ми е дека е лесен крем, убаво освежително мириса, ок ја регулира маснотијата во т-зоната, но некако не дава доволна хидратација. Многу брзо се впива, но не осеќам дека на лицето му е доволно. Треба да ставам два слоја за да биде ок, што значи дека трошам дупло од вообичаената количина.
    Ќе ја дотрошам освен ако не почне да ми прави проблеми и ќе си се вратам на Лореал трипл актив. За тие пари нема подобар крем за моево лице.

christina and Mishela like this.
  14. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

15. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Овој крем на Афродита е доста солиден јас го користам тој што е наменет за комбинирана и нормална кожа
    не содржи парабени и парафин,многу е лесен, веднаш се впива во кожата мене ми е посебно добар како подлога за пудра.Цената е околу 600 и нешто денари.

mimiiiii likes this.
  16. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

^15 тина минути се чудев која да ја земам , дали оваа или таа од маслинки :emo:
    Продавачката ми рече дека оваа хидра термал била за повозрасни , па на крај изборот падна на другата , ем проверена ми е.. Ама сега ми падна криво што не ја земав ,ептен пишман човек сум :D

Attached Files:

17. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

^
    Хидра термал содржи хијалуронска киселина,но може слободно да се користи од 25 години, хијалуронот е наменет за хидратација на кожата ја сврзува влагата од надворешната средина со кожата,така да зошто не би можеле и помлади особи да ја користат.

mimiiiii likes this.
  18. Tearful

Tearful Истакнат член

На подарок добив крема за лице и гел-маска за очи од линијата на Планет спа од авон - со кавијар , има ли одредена возраст над која се употребуваат производиве? мислам дали се како за постара кожа или ? :)

19. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Лесна крема,хидрантна.Задоволна сум.

20. Markusa2

Markusa2 Истакнат член

За сите возрасти е наменета, ја имам и јас ама не ми одговара на типот на кожата.