Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    еве ја кремата коритсаки, ама не прелажале, 15мл биле облаче погоре кажа така да, ништо :doh:

Прикачени фајлови:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.632
    Допаѓања:
    106.652
    Значи од кремава постојат 30 и 50 мл, овде кај нас баш денес ги гледав таа од 30 мл е 30 евра а таа од 50 - 51 евро. Во мк колку се? А и од којавозраст може да се користи? :D а да,и за каква кожа е,јас имам ептен мрсна кожа ,ако е за мрсна да земам да ја пробам помалата количина и јас сум по потрага по крема :D

3. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Еве да видиш што имаат напишано девојкиве, инаку има за сите типови на кожа и можеш да си користиш и ти ако ти се даваат толку пари ;) цената е тука така истата мислам

4. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    Девојки, имам комбинирана-мрсна кожа, највеќе мрсна на челото.. дерматологот ми рече треба да употребувам хидрантна со краставица, па мајка ми зела една од арома, но малце е мрсна, има некој таква користено? или ми препорачете некоја хидрантна, за мрсна кожа, на база на краставица...

5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Јас ја имам Clinique Superdefense кремата, 50 мл. Редовната цена и е 3.540 денари во Космо, но јас ја купив додека беше на акција. Тогаш чинеше 2.700 ден. И ноќната ја имам, пошто и таа беше на акција, па морав да искористам :D

Инаку, има за сите типови на кожа од Clinique Superdefence кремиве, поделени се по бројки. Јас ги имам оние за мрсна кожа и сум презадоволна. Конечно си најдов соодветна крема за моево мрсно лице. Дневната си ја користам насабајле, како подлога под пудра и ем ми ја заштитува кожата, ем служи како одлична матирачка подлога, а ноќната ми е Holy Grail. Полна е со антиоксиданси и насабајле кожата ми блеска. Ја обожавам ноќната посебно, не можам да живеам без неа :)

Овие во Шатци не се здрави, земале тестери да продаваат :^) Бог да чува се значи, вакви sample size во Америка и низ светот ги делат бесплатно во парфимерии :^)

На senza.parole, anuskaNESTLE, Hipster и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.632
    Допаѓања:
    106.652
    да ти кажам има кај нас попусти често 35 % и за 23-24 евра ќе може да се најде (за таа од 50 мл зборувам ) :) се надевам вреди за тие пари :)

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Користаки гледам веќе ти постирале слика, моето мислење за кремава и онака немаше да ти биде од корист бидејќи јас ја користам таа за сува кожа. Исто денес поминав во Шатци ГТЦ 15мл кремата кога ја видов па и не ме изнанади, имам такви тестери по дома, незнам како може да ги продаваат :fubar:
    Иначе Секси Бејби морам вака да те расположам со добри вести, има нова супердефенс излезено неодамна, како подобрена од претходната ама факторот е помал 20ка нели старава е со 25ка фактор, збогатена била со повеќе антиоксидантни состојки и другото не запамтив баш, тоа што запамтив е дека 50мл чини 3080 денари, значи за некои 500 денари е поефтина од старата. :D Јеееј!

На Sexybaby86 и koritsaki им се допаѓа ова.
  8. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    А вие озбилно мислевте дека за 800 ќе ја даваат 50милитири?
    Ги видов уште претходната недела јас, гледам ценава не реално евтина, а ставиле тестер од 50 милитири за пробување а продаваат производ од 15. Чудесна земја.
    Дудуша ако купите 3 по 800 е 2400, ќе му дојде малку поефитинка, така да има некој денар ќар.
    Сега тоа што 15 милитири не ја продаваат или ја даваат како подарок во сите други нормлни земји со други купени производи тоа е друго.
    Ама страшно колку се неинформирани ми вика овие зелениве сите се за мрсна, а не е точно, некои се за сува некои се за мрсна си пишува на самата опаковка. Она научила дека зеленетие се за мрсна и продавај само. Башка проверувајте рок на траење, мене се ми е сумљиво

На senza.parole и koritsaki им се допаѓа ова.
  9. Eri

Eri Нов член

Се зачлени на:
    5 март 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    И јас сум во потрага по идеална хидратантна крема за мрсна кожа, како што знаете мрсната кожа многу е добра затоа што не старее брзо, но и знае да те иритира и нервира со неговата маснотија и честа иритација. Јас сум користела различни кремови со различни цени(од поскапите до средноефтините) но понекогаш ништо не помага. Гледам дека тука секој си препорачува нешто, па и јас да ви дадам некои совети од сопствено искуство, за тие што имат мрсна кожа ;) Како прво, не јадете премногу мрсна храна, пијте мноогу вода во текот на денот, јадете овошје и зеленчук, пијте чаеви( чај од нане подобар е за лицето), не го менувајте често кремот за лице ако некој од нив ви одговара, и користете Е-витамини капсули (со нив можете на го намачкате лицето навечер) и многу помагаат кога е лицето иритирано, супер се.

10. srcula

srcula Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    48

Новите акции на космо за овој месец

11. In-love

In-love Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    39
    Во последно време Solea :D

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      4,8 KB
      Прегледи:
      391
  12. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416

На lana.del-rey му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Јас сеуште не се крстам на ниедна крема досега, секое наредно купување менувам со надеж дека ќе биде тоа што очекувам... Додуша од Росалот сум задоволна, ама ми е толку обична и нехранлива што си ја имам за резерва, пошто се случува и два-три пати дневно да измијам лице а без воопшто крем не можам :$
    Купив Биотен со дуња, и не е лоша, убава е, лесно се впива и убаво мириса, ама пак ми се прават лишаи околу устата, супер е само на т-зоната, и неможам да ја користам како подлога за пудра, некако суво делува со Менхетенот, ми се истакнуваат сувите делови на лицето. И плус, Биотенот ми е мала количина :$ , со ова темпо на користење не ми стасува ни за две недели, а на неа пишува дека ефектот го дава по барем 20 дена користење :tmi: . Вчера зедов Афродита универзалната крема со алое и невен, и вака од две три нанесувања добра е, маааалце помасна, ја пробав денес со пудра и немав проблем, ама сум во план да ја користам повеќе како ноќна, ќе се потрудам да ги користам наизменично за да ми навикне кожата и на неа, па ќе пишам дали ќе ми задржи внимание или не :D

14. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Жени, оваа Клиник кремава, може да се користи и на 23 години?
    Комплет, дневна и ноќна крема мислам.

У случај да не се препорачува, ајде препорачајте ми убава крема за лице, ама квалитетна, заедно у пакет со ноќна, за нормална до сува кожа.
    Ако ви се верува, мојава кожа се смири, ми беше страшно сува, дури со лишаи во ладно, зимно време, морав да се мачкам со крем за сува кожа по неколку пати во ден, и ете, немам зборови, незнам зошто и како, на 23 години ми се смири, сега ми е од нормална до сува, на делови некаде сува, но не премногу како порано. :)

15. BV87

BV87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    81
    nivea soft и задоволна сум :)

16. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Слободно можеш да ги користиш Клиник Анушка, нема ограничување за возраста. Овие креми Superdefence не се анти ејџ, туку наменети се против стареење на кожата од атмосферски влијанија, нечистиот воздух, секојдневниот стрес. Само ја освежуваат кожата и и' даваат влажност. Дури и онаа за масна кожа е хидратантна, не ми ја суши кожата како други креми за масна кожа, а сепак не светнувам од неа :) Топло ти ги препорачувам, верувај дека штом ги пробаш нема да сакаш да ги смениш. А и препорачливо е да се користат заедно дневна и ноќна крема од истата линија, така ефектот е поголем. Полни се со антиоксиданси, тенот ќе ти биде изедначен комплет, без црвенила и чуда. Сега ми се случува слободно и без пудра да шетам некои денови, имам самодоверба за разлика од порано. Со тек на време како што ја користиш ќе забележиш големо подобрување, но ништо не е преку ноќ, нормално :)

На Lepaaa, anuskaNESTLE и senza.parole им се допаѓа ова.
  17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Светиот грал за мојата комплицирана кожа.

Биотенот (онаа со зеленото капаче, со екстракт од дуња или што и да беше) за жал мене ми беше никаква - имам мрсна кожа, а кремата беше некако прелесна и не ми го хидратираше лицето воопшто, иако доста брзо се впиваше, дури имав впечаток дека ја снемува кога ќе се впие. Мат ефектот средно жалосен - повеќе жалосен отколку сето останато. :^)
    Друга работа е тоа што ми се потроши премногу брзо, никогаш не сум купила ново кутивче крем за толку краток период.

Мислам дека целата препаративна козметика ќе ја заменам со онаа на L'Oreal - што и да земам ми се погодило, а судејќи според пудрите кои ми се благо речено ужас над ужасите, ептен пријатно сум изненадена. :)

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    За заштита на многу сува кожа

Прикачени фајлови:

19. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Женски знаете цена на бекутан кремче?Мало или големо небитно :)

20. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Малото пакување е 70 денари, а големото 150 :)