Каква крема за лице користите?

Discussion in 'Лице' started by SpoiledBaby, Apr 22, 2010.

1. Chocolate-me

Chocolate-me Истакнат член

Bekutan но планирам да ја сменам со некоја од Нивеа,само уште не можам да се одлучам која. :D

2. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Зависи от типот на кожата што ја имаш.
    Ако е сува, ти го препорачувам класичниот крем за лице, во лимена темно сина кутија што е.
    Ако е нормална, тогаш Нивеа софт, бргу се впива. Само малку има чудна структура :wasntme:

Chocolate-me likes this.
  3. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Многу ми се допаѓа, одма впива, плус одлична е како подлога за пудра.

Attached Files:

• avon.jpg
      avon.jpg
      File size:
      169.2 KB
      Views:
      506
    AnGeL4e009 likes this.
  4. Chocolate-me

Chocolate-me Истакнат член

Мрсна ми е кожата :( ... има некоја за мрсна кожа?

5. Dotraki

Dotraki Активен член

Девојки, дали некоја од вас знае дали во нашите аптеки може да се најде Проактив колекцијата за лице?

Фала!

6. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Oваа од Нивеа е за мрсна кожа, јас ја користев долг период. Мислам дека беше околу 370 денари и стварно е добра - барем мене ми беше.
    Мириа прекрасно, убаво го хидратира лицето и има гел-структура.

Salome and Chocolate-me like this.
  7. kala21

kala21 Популарен член

Јас ги земав дневна и ноќна по 195 од Космо инаку комбинирана ми е кожата и добра е,ми се допаѓа :)
    само незнам што е разликата овие две и другиве Nutri :?: i Hydra ?

8. bubac

bubac Популарен член

Проактив е америчка колекција, и можеш да ја нарачаш само онлајн

9. Giovanna

Giovanna Популарен член

Девојки само да ве известам дека во Рамстор маркетот има акција на Лореал трипл актив крема со мицеларна вода за чистење лице по цена од некои 350 денари. Имаше за нормална до комбинирана и за сува и осетлива кожа. Исто видов и за позрела кожа вакви комплети, ама тие беа 100-200 денари поскапи.
    Па ако ја користите кремава или ви е во план да ја купите, стварно е добра зделката, затоа што само кремата е околу 370 денари.

10. oblace1

oblace1 Популарен член

Да да и јас баш ја видов акцијата денеска во Рамстор, само мислам дека со мицеларната вода сетото е 540, а сетовите со две креми трајпл екшн се 340.И за сметка напраена над 300ден, со Лореал производи се добива гратис сјај Глам шајн мис кенди.Така да поисплатливо од ова здравје.Поопширно за промоциите пишував во темата известување за нови промоции...

Само овие цени се со клуб картичка, но кој нема на каса одма може да си извади 50ден е и веднаш да си купи производи намалени со клуб картичка.

11. Giovanna

Giovanna Популарен член

Па баш пошто некако неразбирливо пишуваше проверив според истакнатиот бар код и затоа така сфатив како што напишав. Како и да е понудата е одлична, одете видете што ќе ви одговара.

12. natemila

natemila Популарен член

И јас ја користам Бекутан но немам намера сеусте да ја сменам затоа што сеуште некако ми ја поднесува кожата најубаво

13. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

14. Chocoholic.girl

Chocoholic.girl Истакнат член

Моментално ја користам оваа на Dalton и сум презадоволна. Најдобра крема што ја имам користено за мојата пресува и чувствителна кожа, лесно се упива и многу хидрира, а не ги затвара порите и кожата ми станува премека :)

https://www.facebook.com/photo.php?...11685357.36955.150318478354017&type=3&theater

softy likes this.
  15. softy

softy Активен член

Моментално овај и многу сум задоволна зато шо мојата кожа е хиперосетлива :worried: и ретко нешто да и се погоди.

Attached Files:

• p-67.jpg
      p-67.jpg
      File size:
      43.2 KB
      Views:
      551
  16. kate21

kate21 Популарен член

Биотенот дефинитивно не е крем што би го купила пак. Премалце го има, а и ефектот кој го дава не е за пофалба. Веднаш, за дел од секунда се впива и имам чувство како воопшто крем да не сум ставила, па повторувам постапка уште еднаш, и пак ми се прават суви лушпи околу устата, не го бива за подлога, едноставно може и не е до него,до мојава кожа е, ама не, веројатно би бил подобар на многу масна кожа :?:
    Афродита, новата универзална крема со алое и невен, веќе реков дека првиот впечаток од неа ми беше дека е помасна крема, и помислив дека нема воопшто да ми одговара, ама во комбинација на Дав сапун за лице и сосем мала количина од неа, ја бидува :D Навистина, еве ја користам само неа, не ми се прават лишаи, немам проблем со пудра, е сега пошто е потопло по неколку часа се осеќа она потење или мастење на кожата,ама јас имам навика да се мијам лице едно 3-4-5 пати на ден па не ми е проблем одново да ставам :tmi: Значи, оцена 7.9/10 :D Ниедна досега не ми задржала внимание повеќе од месец-два,па ваљда со оваа ќе ми се посреќи, вака од око ги задоволува моите основни критериуми :tmi:

17. bubac

bubac Популарен член

CICALFATE Cream

Антибактериски крем за обнова. За осетлива, иритирана и оштетена кожа.

Индикации

Антибактериски крем за обновување на кожата, наменет за:

Во случај на кожни воспаленија (рани, мали пукнатини на кожата, црвенило од пелени...).
    По мали дерматолошки хирушки зафати (електрокоагулација, ласерско отстранување на мадежи, брадавици...).

Карактеристики

Овој крем е особено погоден за осетлива кожа кај возрасните, децата и бебињата.

Содржи висок процент на Avène термалната изворска вода (45%), која има смирувачки ефект и антивоспалителни својства, со што овој крем ја омекнува иритираната кожа.
    Смесата од бакар сулфат и цинк сулфат има синергистички ефект, а ексериментирањето со голем број на концентрации, овозможија добивање крем со јако антибактериско дејство.
    Додатокот на микронизиран сукралфат, единствен и особено активен, овозможува не само смирување на ослабената кожа, но и зголемување на можноста за ткивна регенерација.

Освен тоа, ЦИКАЛФАТ-от го потпомага брзото враќање на пријатното чувство на кожата. Современата текстура има значителни козметички квалитети и лесно се нанесува.

Упатство за употреба

Се нанесува еднаш или двапати дневно на оштетениот дел, после внимателно чистење и сушење на кожата.

Attached Files:

18. girl1985

girl1985 Популарен член

Јас после долго време користење на плавата Нивеа или Cera di Cupra Rosa, решив да започнам со дневна и ноќна крема па веќе еден месец ги користам Оriflame Milk&Honey Gold кремите додека околу очи си мачкам од Cera di Cupra Rosa кремата за поголемо потхранување. Лицето го чистам со бебешката купка на ќерками а лосион за лице користам на Cera di Cupra. Имам сува до нормална кожа и задоволна сум од ефектот на оваа комбинација. :*

Nausicaa likes this.
  19. Salome

Salome Популарен член

Моментална ја користам од Нивеа mattifying day care со зелено капаче и сум многу задоволна.Дневна, лесна крема, убаво ми ја хидрира кожата и ми дава здрав сјај.За мојата мрсна кожа е супер.А и многу убаво мириса :inlove:

20. fighter

fighter Популарен член