Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.944
    Допаѓања:
    123.520
    Ја користам на Нивеа

Иако е за комбинирана до мрсна,а мене ми е мрсна само Т зоната,убава е,свежа и на оние што имаат ептен мрсна кожа и те како ќе им прија.

Имам доста отворени пори,кои ми се познаваат на пудра ,па на ум сум да земам некоја таква крема макар и поскапа од типот на Авене.
    Некоја препорака?

2. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Најпрво,се извинувам за офтопиков,ама не знам ни каде ни кого да прашам,па еве ќе ги прашам оние кои ја користат кремата Здраве.Ја купив вчера од причина што содржи цинк оксид,нели помага за црвенило.Не знам зошто,но многу тешко се размачкува на лице,потврда е,дали треба да ја оставам да постои на топло или со фен да ја загреам,навистина не знам.Ако знае некој,нека ми каже што треба да направам. Благодарам однапред.

3. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Anabelle.Amorette таква е структурата. Ставај многу помалку отколку нормален крем и убаво размачкај го. Заради тоа што остава бело, стави неколку пати (пример, кога нема да има потреба да излегуваш) за да ја воочиш потребната количина која ти е потребна.
    Инаку, не ја препорачувам за постојано користење, туку само по потреба или на кратко време.

На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    883

Здраве кремата ќе ја ставаш само на местата каде што имаш акни или црвенило, a не на цело лице. Остава бели траги и тешко се упива, таква си е по состав и нема зошто да ја загреваш.

На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Сакам да ве прашам, си купив Еucerin дневна лесна крема, али дури дома видов, а и всушност сосем изумив дека сакам крема со заштита односно со SPF, а кремава нема.
    Се мислам дали да ја заменам со некоја друга со SPF или да си ја користам еуцеринот?

Патем еве која ја земав [​IMG]

Не се сомневам дека ќе ми одговара, прочитав доста позитивни коментари и тука и на други страни, само дека сега ќе почнат поинтензивно сонциња па се мислев дали имам потреба од некаква дополнителна заштита.
    Совет? :?:

6. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    ^ Си размислив, а и со моето "трпение" ... :D сепак си решив да си ја користам кремава, па здравје ако има потреба од нешто плус ќе си земам накнадно.
    Рано е уште, но за овие неколку дена што ја користам, ми се допаѓа :) Ќе пишам повеќе после подолго користење.

7. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Имаш иста ваква од линијата на аква порин со спф 15, подобро беше таа да ја земеш, и таа е скоро иста како оваа малку повеќе хидратира од лајтов, само што има 15ка ф-р.
    Ајде нареден пат ;)

8. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Кремата е предобра. :)

Прикачени фајлови:

• 12-300x257.jpg
      12-300x257.jpg
      Големина на фајлот:
      18,1 KB
      Прегледи:
      194
    На Mimi123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Agatha

Agatha Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.157
    Препорачајте добра дневна и ноќна крема за лице за сува кожа за триесет годишни :^)

10. Madlina

Madlina Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    301
    ^ Eucerin со 5% UREA специјално e наменета за сува кожа, јас имам многу сува кожа, овие ги користев едно 2 години, супер ми беа особено ноќната.. Оваа би требало да е некаде околу 700 денари.. Инаку ако можеш да си дозволиш поскапо, сега користам Clinique Youth Surge исто дневна и ноќна за сува до многу сува кожа, мелем за мојава кожичка.. :inlove:

На Agatha му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416

Моментално ова крема ја користам.

12. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Kолекцијата на Орифлејм Милк & Хани Голд за сува и многу сува кожа (ноќната крема е особено добра)

Цера Ди Купра Роса- подобра крема, според мене, нема за сува кожа :)

Прикачени фајлови:

• milk-honey-gold-face.jpg
      milk-honey-gold-face.jpg
      Големина на фајлот:
      23,8 KB
      Прегледи:
      539
    • rosa.jpg
      rosa.jpg
      Големина на фајлот:
      42,8 KB
      Прегледи:
      539
    На Agatha му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Eri

Eri Нов член

Се зачлени на:
    5 март 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Јас веке недела дена го користам roc hydra+ 24h comfort hydrating cream и многу е добар, ми го прави лицето меко и свежо, има и заштитен фактор 15 :rofl:

На Snowbell му/ѝ се допаѓа ова.
  14. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    553
    Дали може некој да ми препорача крема за лице со заштитен фактор, не е битно колкав од 15 до 30 спф е доволно. Да напоменам имам комбинирана кожа, со мрсна т-зона. Како крема ја користам Лореал трипл актив и сум презадоволна, но ми треба и крема со заштитен фактор. Фала :)

15. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Ја имав на ум кремава али прочитав на интернет дека наводно имала алкохол и многумина се жалеа на непријатно пржење на лицето :^) и затоа се откажав од неа...
    Еве колку, недела дена секојдневно ја користам мојaва ептеен е добра, многу е лесна и мека и има мирис на чисто..баш си ја погодив. :wasntme: фала ти bubac :)

16. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.568
    Допаѓања:
    8.172
    Се мислам за оваа крема, читав позитивни коментари за неа. И мојата е комбинирана, масна Т-зона и суви образи. Досега користев две креми, од Авон со краставица и зелен чај за Т-зоната, за образите дневната од невен на Афродита. Ја имам и земано на Биотен за комбинирана кожа, но некако образите ми беа малку суви, а по некој саат пак ми светнуваше Т-зоната, затоа и почнав со две различни креми. Не знам, да не ми ги суши образите оваа на Лореал?

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    553
    Не баш напротив, оваа е најхидратантна од сите што сум ги користела, а сепак не остава мрсен траг. Јас сум многу задоволна од кремава, и многу убаво ми мириса, на чисто. Таа од Авон со краставица и зелен чај прв пат кога ја пробав ми беше многу убава, и си купив 3, ама од кога ја имам оваа на Лореал, тие од Авон си фаќаат прашина само.

На Doozy и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  18. EmilijaEmka

EmilijaEmka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    30
    Колку кошта Loreal Triple Active Day ??

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.743
    Допаѓања:
    11.138
    Препорака за крема со заштитен фактор за мрсна кожа без парабен :wasntme:

20. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    553
    Околу 370-390 денари зависи каде ја купуваш.