Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Каде можам да го најдам кремов? И колку пари е? Тенкс :)

На IvanovskaM му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Luciano

Luciano Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    223
    :)

Прикачени фајлови:

• Avon.jpg
      Avon.jpg
      Големина на фајлот:
      18 KB
      Прегледи:
      605
  3. Slatkaaa

Slatkaaa Нов член

Се зачлени на:
    31 јули 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Jas imam normalna koza so masna T zona. Pred godina dena koristev eucerin pH5, super bese kremata ama nekako mnogu mrsna i duplo mi ja mrseshe T zonata. Sega koristam Dove, no ist slucaj i so nea. Vo megjuvreme koristev i drugi kremi kako naturals(avon), afrodita, nivea baby itn. i iako se hidratantni kremi sepak posle polovina cas cela svetnuvav. Pa sega slushanav za nivea visage kremite gi matirale mrsnite delovi i gi hidrirale suvite, pa imase nekoi sto se falat ama imam slusnato i negativni komentari, i se mislam dali da ja kupam, dali ke se pogodi za vakov tip na koza, ili da mi preporacate nesto podobro, da ne frlam samo pari.. Pa ako znae nekoja od devojkite i ako ima iskustvo so ova, bi ja zamolila da go spodeli toa :D pozz

[mod-kirilica:worried:ujop19y][/mod-kirilica:worried:ujop19y]

4. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Slatkaaa, а си ја пробала кремата постирана во постот над тебе?
    И јас сум ист случај како тебе и оваа крема баш убаво ми одговара. Во тековниот каталог од Авон е 99 денaри, па ако го немаш пробано - порачај го. Нема многу да изгубиш и да не ти одговара на лицето :)

5. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.995
    јас одсекогаш си користам бекутан :inlove:

6. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Ја има во Космо-Тинекс околу 730 ден

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Slatkaaa

Slatkaaa Нов член

Се зачлени на:
    31 јули 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Оваа ја немам користено, али пред некое време пробав крема од натуралс (авон) ама вопшто не ми одговараше, ме чешаше лицево и ме пржеа очите, па страв ми е да не биде и со оваа крема така, а и не сакам многу да експериментира со лицево. Исто една другарка ја користела баш оваа крема што викаш, и не и се погодила баш, па ја фрлила. :/

8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Јас веќе навистина не знам што да правам, никако да ја погодам крема за лице.
    Страв ми е и да купувам нешто (еве оваа погоре, од Славица999 што предложи), кога никаде нема тестери, па не можам така да фрлам пари и после да не ми одговара (додуша конкретно за оваа уште и не побарав, ама од досегашното искуство никогаш тестери нема).
    А пак и сакам да има добри состојки, да биде квалитетна (во последно време нешто повеќе почнав со тоа да се оптеретувам и да читам). Демек природна козметика, ама пак не до толку природна како што кажуваат, лупнеш пари за бренд. А не се разбирам многу во тие состојки, па барам по нетов, нешто да поднаучам. :D
    Еве еден линк за заинтересованите, може да пишете состојка па ви излегува за што служи и дали е штетен. http://www.ewg.org/skindeep/

И имам мешовита кожа, те, чело и носот ми се стана мрсни буквално во лето, не знам што стана, не беше така порано, што повеќе користам гелови и тоници за мешовита кожа се повеќе ми се мрси, па да почнам нешто за сите типови на кожа, можеби ќе ја избалансирам подобро?
    И крема за лице да барам за сите типови на кожа, така некаде имам прочитано да е добро за балансирање.

Се мислам за Лавера, има некој искуство?

9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Јас сум многу задоволна од Лавера, имам пробано многу производи, и гелови за миење, млека за чистење, креми за лице и за тело производи и за коса, од се имам пробано значи :) Често ги фалам по темиве. Имаш тестери во Космо од кремите.
    Јас ги користам тие производи за сува кожа што се, ама имам пробано и една чисто хидратантна крема за сите типови на кожа. Смирувачка и разладувачка, за во лето е одлична. Со Алое Вера e, лесно впивлива е и со лесна структура. Еве ти сликичка:

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Heidy

Heidy Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    68
    Јас да ве надополнам, во виола аптеките е 600 и нешто денари. Ми дадоа тестер,ќе ја пробам вечер па се надевам дека ќе биде добра и ќе ја купам. (мене за акни ми требаше и девојката од аптеката ми ја препорача оваа,и ми кажа навечер на чисто лице да нанесам)

11. lobenickaa97

lobenickaa97 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    38
    Користам една на база на краставица, ја омекнува кожата и ја хидратира а користам и една друга на Авон.

12. minika

minika Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    104
    јас ја користам NIVEA најдобра е (според мене) :)

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.543
    Допаѓања:
    5.892
    Имам 20 год. и сакам да ми препорачате производи за моја возраст инаку забалежувам 2 големи и длабоки брчки кои се во теек да се оформат. Лицето ми е мрсно на моменти суво околу носот :tmi:

Препорака за нега на 20 годишна кожа и борба против почетни брчки? :)

14. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    251
    Elcurina од Кам ја купувам,иначе сум користела секакви нивеа,солеа,росал ама оваа мислам ми е нај погодена.

15. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Дали некој од вас има користено производи од Dr Colic козметика и како сте задоволни?

16. BabyyBoo

BabyyBoo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    66
    Јас користам на Avene и сум пре задоволна, пред тоа ги имам испробано скоро сите креми на: Nivea, Garnier, ....и од сите нив ми излегуваа само повеќе бубулици на лицето, а вака со Avene го решив проблемот за цел живот :lol:

17. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Каде може да се купат Avene производи? Која крема конкретно ја користиш од нив?

18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.404
    Допаѓања:
    114.555
    Haushka за сува кожа.

19. MakeupLove

MakeupLove Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    26
    Моментално Гарниер кремата :)

Прикачени фајлови:

• IMG_3308.JPG
      IMG_3308.JPG
      Големина на фајлот:
      207,1 KB
      Прегледи:
      219
  20. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Кожата ми е онака нормална ама сакам да си купам некоја крема за лице. Препорачајте?
    Или ако некој ја има користено од Авон таа од какао што е нека пише искуство.