Задоволна сум од кожата на лицето, не ми е ниту премногу сува, ниту мрсна, не бара некоја посебна нега со специјални креми за лице. Си ги користам исклучиво дневната и ноќната крема на Афродита со невен, и засега сум задоволна од истите.
Ај да прашам,да ми каже некој нешто повеќе за кремата Avène,дали е за млада и сува кожа,цена,ако некој од вас ја користел,бидејќи на нет не можам да се снајдам.Ако не за оваа крема,препорачајте некоја друга,бидејќи крема асална не можам да си најдам,а имам сува кожа,се лупи и се појавува црвенило,триста креми сменив. :'(
Конечно се решив за нешто повеќе од обичен навлажнувач за кожа. Имено, скоро 3 недели користам дневна, нокна и серум направени од органска роза, со ефект на избелување и затегнување, подмладување на кожата, а врз ноќната, ставам и понекоја капка од едно суво масло-мешавина на околу 30-тина билни масла. Резултатот е колосален, исчезнаа сите флеки каде сонцето ме беше бакнувало за време на моите морски летни лудории...Ептен ЛАЈК. Абе...ова немциве си ја знаат работата.
Ќе може некој да ми каже нешто повеќе за Здраве кремата? Ја земав оваа од Тинекс 35 денари, ни сама незнам зошто За што се користи, за каков тип на кожа е. Дали може да се нанесува на цело лице или само на одредени проблематични делови? Приметив дека структурата и е многу густа и остава бело па претпоставувам не е за цело лице... Како што ве имам читано ја користите против мозолчиња и акни, а можно е и да е наменета за суви делови на лицето... Не ми е јасна кремава.
Јас ја ставав на мозолчиња 2-3 пати ама не забележав никаков ефект,можеби треба редовна употреба прочитав тука дека не некого му помогнала,и колку што знам само на акните се става не на цело лице
На цело лице никако од Здравето. Мене искрено ми е чудна и не знам како може да ги суши акните, а да ја мрси кожата одоколу. Барем кај мене е така. Добра е за брзо реагирање кога сум во тесно со некоја инаетлива акна која не сака да избие на површината, ама со поголемите поткожни ми е смрт! Ми прави корупка и уште толку ми ја „заглавува“ болната акна, па се копам како рудник. Откако го сфатив ова, внимавам на какви акни ја ставам и во подобри односи сме, морам да признаам. Поледно ја купив кремата на Зиаја со екстракт од краставичка. Не ја користам како подлога за шминка, туку за хидратација затоа што периодов кожата си ја чувствувам уморна и дехидрирана и навистина одлично си ја врши работата. Баш ми годи, а и не е воопшто скапа. Би ја купила повторно.
http://www.najpreporacano.net/anti-acne/mk/ Дали знаете нешто повеќе за кремата...Ја има некој пробано?! Сакам да ја порачам па да слуснам мислење.
Кремата на ESTEE LAUDER е перфектна,,јас ја користам, и пред 2 недели во Космос во Грција ја добив гратис со пудрата ПРЕСРЕКНА БЕВ
Ја гледав прееска во Ramstore. Сега прочитав на нет за неа, ми се допадна, ќе одам да си ја земам Башка и не е скапа Да не ја има некоја од вас користено? Дали лесно се впива и дали ти свети лицето после неколку саати? Оти сакам да е со голема влажност ама не сакам да ми свети лицето ко сијалица Спојлер http://www.biotencosmetics.com/srb/...re/normal-skin/moisturizing-24hour-cream.aspx
Многу лесно се впива, ама буквално се впива и по некое време не ни чувствуваш дека си нанела крема. Јас додека ја користев си ја чувствував кожата недоволно хидрирана, баш заради тој ефект на испарување. Не е лоша, ама има далеку подобри креми за слична цена, на пример зелената на Ziaja.
Зелената ја имам користено, онака лесна крема, убав мирис има и толку. Јас не видов некој благодет од неа. Ниту матира, ниту хидрира ко што треба, така што според мене џабе ќе си ги дадеш парите. Плавата ја немам користено, но од истата линија го имам гелот за миење лице и супер ми се покажа. Сепак затоа што имаш проблематична кожа ти препорачувам да си најдеш нешто соодветно на тоа. И за каква проблематичност станува збор всушност? Треба да знаеш каков тип точно имаш и да крема според типот и потребите на кожата инаку во спротивно само дополнително си ја комплицираш работата. Ќе се сложам со Мишела до збор, со тоа што ако не грешам она не ја користи Зиаја од краставица под пудра, јас сум ја ставила неколку пати и со таа намена па можам и да ти кажам од искуство дека е сосема солидна и како подлога. Прво е доста похидратантна и помеко го прави лицето од таа на Биотен и погуста структура има, додека другава е како водлеста некако. Само поубава амбалажа има и ништо повеќе. Со оваа од Зиаја после некој час попушта мат ефектот, но не светиш како сијалица сигурно, освен ако немаш премрсна кожа. Како и да е не е ништо воодушевувачко (иако за тие пари е премија од се што има на пазаров по некоја приближна па и малку повисока цена), но е сосема во ред кремот. Јас си ја користам за по дома, за навечер од кога ќе измијам лице и некогаш ја ставам под пудра, ако ете така ми дојде во моментот да речам.
Да, заборавив да напоменам дека не ја користам како подлога за пудра, иако ја имам нанесувано некогаш кога сум брзала и се покажала супер. Лицето секако ми светнува по неколку часа и кога имам ставено само од кремата, така да и не го смеатам тоа за некој минус, сепак имам премногу мрсна кожа. Добро е и толку што успева да издржи. Барем лицето ми е хидрирано и негувано, со Биотен тој ефект не го добивав за жал, а средството за вадење шминка од очи толку е добро, што се подлажав да ја купам и кремата ама ете.
Јас ја користам моментално, се впива лесно кремата и брзо, не светнува лицето како сијалица може после неколку часа скрос малку ама мене на т зоната само скрос малку не се ни приметува значи, иначе јас ја земав од тинех 180 ден мислам беше да. Земи ја мислам дека нема да зажалиш сега твое си треба да пробаш па да знаеш нели, ако ти е лицето комбинирано е кремата а и не е мн скапа ако нешто не ти се свиѓа.