Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    Задоволна сум од кожата на лицето, не ми е ниту премногу сува, ниту мрсна, не бара некоја посебна нега со специјални креми за лице. Си ги користам исклучиво дневната и ноќната крема на Афродита со невен, и засега сум задоволна од истите.

2. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.924
    Моментално :)

И сум многу задоволна :inlove:

Прикачени фајлови:

• 44211_250.jpg
      44211_250.jpg
      Големина на фајлот:
      10,2 KB
      Прегледи:
      622
  3. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Ај да прашам,да ми каже некој нешто повеќе за кремата Avène,дали е за млада и сува кожа,цена,ако некој од вас ја користел,бидејќи на нет не можам да се снајдам.Ако не за оваа крема,препорачајте некоја друга,бидејќи крема асална не можам да си најдам,а имам сува кожа,се лупи и се појавува црвенило,триста креми сменив. :'(

4. oraiaeleni

oraiaeleni Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    107
    Конечно се решив за нешто повеќе од обичен навлажнувач за кожа. Имено, скоро 3 недели користам дневна, нокна и серум направени од органска роза, со ефект на избелување и затегнување, подмладување на кожата, а врз ноќната, ставам и понекоја капка од едно суво масло-мешавина на околу 30-тина билни масла. Резултатот е колосален, исчезнаа сите флеки каде сонцето ме беше бакнувало за време на моите морски летни лудории...Ептен ЛАЈК. Абе...ова немциве си ја знаат работата.

5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.910
    Допаѓања:
    272.629
    пиши кој е таа крема за избелување флеки

6. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Јас си го користам nivea,кожата не ми е ни мрсна ни пак сува ,сепак многу сум здоволна од niveata.

Прикачени фајлови:

• product_2896.jpg
      product_2896.jpg
      Големина на фајлот:
      87,1 KB
      Прегледи:
      381
  7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Ќе може некој да ми каже нешто повеќе за Здраве кремата? Ја земав оваа од Тинекс 35 денари, ни сама незнам зошто :D
    За што се користи, за каков тип на кожа е. Дали може да се нанесува на цело лице или само на одредени проблематични делови?
    Приметив дека структурата и е многу густа и остава бело па претпоставувам не е за цело лице...
    Како што ве имам читано ја користите против мозолчиња и акни, а можно е и да е наменета за суви делови на лицето... Не ми е јасна кремава. :)

8. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Јас ја ставав на мозолчиња 2-3 пати ама не забележав никаков ефект,можеби треба редовна употреба :) прочитав тука дека не некого му помогнала,и колку што знам само на акните се става не на цело лице :)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    На цело лице никако од Здравето. Мене искрено ми е чудна и не знам како може да ги суши акните, а да ја мрси кожата одоколу. Барем кај мене е така. :^)
    Добра е за брзо реагирање кога сум во тесно со некоја инаетлива акна која не сака да избие на површината, ама со поголемите поткожни ми е смрт! Ми прави корупка и уште толку ми ја „заглавува“ болната акна, па се копам како рудник. Откако го сфатив ова, внимавам на какви акни ја ставам и во подобри односи сме, морам да признаам. :D

Поледно ја купив кремата на Зиаја со екстракт од краставичка. Не ја користам како подлога за шминка, туку за хидратација затоа што периодов кожата си ја чувствувам уморна и дехидрирана и навистина одлично си ја врши работата. Баш ми годи, а и не е воопшто скапа. Би ја купила повторно. :)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.764
    http://www.najpreporacano.net/anti-acne/mk/

Дали знаете нешто повеќе за кремата...Ја има некој пробано?! Сакам да ја порачам па да слуснам мислење.

11. bambusce

bambusce Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    594
    Имам мрсна кожа па овој ми е баш погоден дава влажност на кожата :)

12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Ги користела некоја? Имам така проблематична кожа.
    [​IMG][​IMG]

13. DESfem

DESfem Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Кремата на ESTEE LAUDER е перфектна,,јас ја користам, и пред 2 недели во Космос во Грција ја добив гратис со пудрата :rofl: ПРЕСРЕКНА БЕВ :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. the-Anya

the-Anya Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2014
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    293
    Ја гледав прееска во Ramstore. Сега прочитав на нет за неа, ми се допадна, ќе одам да си ја земам :) Башка и не е скапа :)

Да не ја има некоја од вас користено? Дали лесно се впива и дали ти свети лицето после неколку саати? Оти сакам да е со голема влажност ама не сакам да ми свети лицето ко сијалица :D

15. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Многу лесно се впива, ама буквално се впива и по некое време не ни чувствуваш дека си нанела крема. Јас додека ја користев си ја чувствував кожата недоволно хидрирана, баш заради тој ефект на испарување. Не е лоша, ама има далеку подобри креми за слична цена, на пример зелената на Ziaja. :)

На kate21 и the-Anya им се допаѓа ова.
  16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.657
    Допаѓања:
    106.725

Сепак на крај ја земав на Клиник дневната крема ;) позз

17. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.244
    Зелената ја имам користено, онака лесна крема, убав мирис има и толку. Јас не видов некој благодет од неа. Ниту матира, ниту хидрира ко што треба, така што според мене џабе ќе си ги дадеш парите. Плавата ја немам користено, но од истата линија го имам гелот за миење лице и супер ми се покажа. Сепак затоа што имаш проблематична кожа ти препорачувам да си најдеш нешто соодветно на тоа. И за каква проблематичност станува збор всушност? :^)
    Треба да знаеш каков тип точно имаш и да крема според типот и потребите на кожата инаку во спротивно само дополнително си ја комплицираш работата.

Ќе се сложам со Мишела до збор, со тоа што ако не грешам она не ја користи Зиаја од краставица под пудра, јас сум ја ставила неколку пати и со таа намена па можам и да ти кажам од искуство дека е сосема солидна и како подлога. Прво е доста похидратантна и помеко го прави лицето од таа на Биотен и погуста структура има, додека другава е како водлеста некако. Само поубава амбалажа има и ништо повеќе.
    Со оваа од Зиаја после некој час попушта мат ефектот, но не светиш како сијалица сигурно, освен ако немаш премрсна кожа.
    Како и да е не е ништо воодушевувачко (иако за тие пари е премија од се што има на пазаров по некоја приближна па и малку повисока цена), но е сосема во ред кремот. Јас си ја користам за по дома, за навечер од кога ќе измијам лице и некогаш ја ставам под пудра, ако ете така ми дојде во моментот да речам.

На the-Anya му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Да, заборавив да напоменам дека не ја користам како подлога за пудра, иако ја имам нанесувано некогаш кога сум брзала и се покажала супер. Лицето секако ми светнува по неколку часа и кога имам ставено само од кремата, така да и не го смеатам тоа за некој минус, сепак имам премногу мрсна кожа. Добро е и толку што успева да издржи. :)
    Барем лицето ми е хидрирано и негувано, со Биотен тој ефект не го добивав за жал, а средството за вадење шминка од очи толку е добро, што се подлажав да ја купам и кремата ама ете.

19. susi

susi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16

Јас ја користам моментално, се впива лесно кремата и брзо, не светнува лицето како сијалица може после неколку часа скрос малку ама мене на т зоната само скрос малку не се ни приметува значи, иначе јас ја земав од тинех 180 ден мислам беше да. Земи ја мислам дека нема да зажалиш сега твое си треба да пробаш па да знаеш нели, ако ти е лицето комбинирано е кремата а и не е мн скапа ако нешто не ти се свиѓа. :)

20. the-Anya

the-Anya Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2014
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    293
    susi, Mishela, Giovanna Фала ви женски :* :* :* ќе ви кажам што сум одбрала и како поминал првиот тест :)