мајка ми е избувлива личност во секоја ситуација и секогаш кажува што ке и дојде на памет а потоа се кае а јас сум смирена избувлива само ко ке ми пукни филмот и прво размислувам па кажувам а другото со мама се е истооо
Во нашиот случај не чувствувам дека важи каква мајка таква ќерка, многу сме различни, камо среќа барем пола од карактерот да бев метната на мајка
Jac воопшто не личам на мајка ми, ниту физички, ниту карактер. Тотална спротивност. Таа црна, јас бела, таа избувлива, јас сум повеќе смирена. На татко ми малку личам физички, а карактерно сум на баба ми
Каква мајка, таква ќерка - ова дефинитивно не важи за мене и мајка ми Ај да се обидам да набројам дел од разликите : 1. мами е ниска, јас сум висока 2. мами сака да се дотерува , а јас сум спортски тип 3. мами се плаши од летање , а јас мака неам 4. мами не сака животни, јас сакам да гушкам секакви животни околу мене 5. мами е конзервативна и верува во затворен брак , а јас со мојава слобода ги насочив мислите кон отворен брак 6. мами е друштвена , а јас само 5 другарки во целиот мој живот , ептен сум ладна затоа и вака на форуми не се зближувам со никој 7. мами знае да лаже од време на време, ама мене тоа ми е маана, никако не можам да се научам да лажам, претерано сум искрена што е многу лоша особина за жал. 8. мами не знае странски јазици, ама затоа пак мене ми лежат , хахахах ма реков јас, светски човек сум 9. мами е бавна кога се спремаме да идеме некаде, а јас сум брза, поради работава сум научена за 20 минути да бидам веќе спремна комплет. 10. мами се замара со гледање турски серии, со српска музика , а јас такво срање ниту гледам , ниту слушам. 11. мами ич не штеди пари, а јас сум ептен циција , се осеќам моќно кога знам дека сум финансиски стабилна. Има уште многу разлики меѓу мене и мајка ми, јас сум повеќе слична со баба ми. Како и да е, ја сакам иако сме премногу различни и она има други очекувања од мене, а јас си свиркам И за крај една песна ..... Седнав на Google да прашам , која е уствари Ina Wroldsen , guess what ? Ina Christine Wroldsen (born 29 May 1984), previous known mononymously as Ina, is a Norwegian singer and songwriter. До сега ме немаат разочарано скандинавците со музика. Браво, песнава ми е хит лето 2018
Никакви допирни точки немам со мајка ми. Потполно сме различни карактери со свои размислувања и интереси, па честопати си контрираме во разговорите.
Физички 80% на неа личам, карактерно така-така. За некои посериозни теми имаме сосема различни ставови и начин на размислување.
Мајка ми е пониска од мене глава ипол, да почнам од тоа Карактер 360° поразлична од неа, се обратно. Јас сум цела на татко, од изглед до карактер
Да не повторувам исто и јас ко Мариз, цела сум на татко ми со мама немаме ништо заедничко освен полот. Скроз различни карактери, различни мислења и гледишта. Многу често се случува да се спукаме ама на крај ќе се гушнеме ко ништо да не било
Физички сум цела на нејзе, а карактерот делумно, секако она ме растела, па нејзини работи влијаеле на мене.
Јас на бабичка си личам Си ја сакам многу иако е далеку од мене.. можеби и на мамичка си личам али на бабичка мислам дека повеќе
И во нашиот случај честопати ќе биде секогаш, ако се впуштам во дискусии. Игнорирам со молчење исто како да не сум слушнала за да нема кавга.