Каква невеста се замислувате....

Дискусија во 'Свадба' започната од zverka, 18 февруари 2010.

1. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982

Леле колку е убав и овај!!! :inlove: Точно ваков сакам,можи и вака со прерамчиња,а чипката напред можи,ама и не мора.

На tinkerbelll му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Никогаш не сум се замислувала како невеста со голем балски фустан, нит сум заинтересирана за фризури, торти, многу гости... Е сега при вакви настани секогаш доаѓам во конфликт со мајка ми и татко ми (една на мајка :lol:), и секој мој роденден, матура, прослава е како мини свадба.

Можам единствено да се замислам како beach bride. Јас, the significant other :D, неколку блиски пријатели и свадба на плажа! Тука доаѓа до мал проблем поради недостатокот на плажа во Македонија, па претпоставувам дека церемонијата би се одвивала надвор од државичкава.

Лелеав едноставен фустан, нешто вакво:

или нешто пократко:

Имам природно виткана (читај: хаотична) коса, па најверојатно би ја оставила како таква, само би ставила некој цвет, а и нешто вака ми се допаѓа:

Букетче од сончогледи :)

...и куп убави фотографии 8)

Маж ми може да носи што сака, само лептир машната е задолжителна :lol:

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Divinebutterfly , сега во декември братучетка на дечко ми се мажеше и носеше сличен на овој од сликата што си го поставила

Прикачени фајлови:

На lackygirl и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  4. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Супер! Многу ми се слатки ваквите фустани :sun: А и понапред во темава јас имав постирано еден,а и се останато што си замислувам,тој ми беше исто пре пре пре преубав!

5. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Вториот посебно :inlove:

6. connie

connie Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    204

Ваква, дури и поубава 8)

Мојата свадба ќе биде многу уникатна, не како оние статичнине :rock:

7. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    ^ Жити ја, каква е таа статична свадба? :rofl:

Него, јас никако не се замислувам. Не, озбилно. Немам некоја замисла за тоа каква невеста сакам да бидам, ако воопшто се деси тоа некогаш. Од тоа што имам гледано околу мене, стапување во брак ми е нешто на крај на листата од нештата што планирам да ги правам во животов.
    Ако воопшто се одлучам за ваков чекор, а тоа би требало да биде некоја екстремно сериозна ситуација за да го сторам ова, најверојатно би се одлучила за некој многу едноставен фустан. Не сакам балски.
    Сакам долг, припен уз тело или краток и лесен. И би се одлучила за свадба на плажа.
    Некое лесно, кратко, свилено фустанче на мене, боса и со бел цвет во коса. Фрлам букет, правам салто наназад и се џиткам во вода.

едит: Пих, Оксиморон тукушто го постирав коментаров и скролам да прочитам што сте пишале, забележав дека имаме слична замисла за beach wedding, со лесен фустан и цвет во коса. :D

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Навистина е преубаав :inlove: Баш ист таков сакам потполно ист обожавам вакви фустани. Мада далекуу сум од свадба мноогу далеку хахах.

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  9. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    не се замислувам страв ми е да помислам како ќе изгледам. И пред се и не се замарам многу битно ми е убаво да си поминам и тоа што го сакам да го добијам :tmi:

10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.092
    Допаѓања:
    24.370
    Уште од мала се замислував како пепелашка :lol: и таа желба уште ми е иста, нека е застарена ама јас така замислувам невеста. Несакам корсети проѕирни. Обавезно вел на главата, црвен бидермаер, бели или црвени чевли и бел фустан никако друга боја :angel:
    Сакам нешто како фустанот на Ким
    само не толку долг вел.
    Или вака нешто

Прикачени фајлови:

На rajna-vojvoda му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Ништо посебно и никакви посебни планови и сонови.
    Сите како мали се замислувале како невести јас како адвокат кој ги беси на плоштад криминалиците :tmi:
    Секако ни сега не се замислисувам нешто посебно, но би сакала искрено ваков фустан, или овој или некој друг, бидејќи никогаш не усм гледала нити сум се восхитувала на невестински фустани, како на принцеза или незнам која улога од бајките.
    Кој гледал Project Runway одма ќе се сети на победничкиот фустан на Кара Сон, прекрасен фустан нежен и отмен не помезен и гламурозен. Само не со толку длабоко диколте, и да не се влече по земја одпозади.

На anabel-a и Dpokahontas им се допаѓа ова.
  12. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Многу пати имам размислувано и имам две замисли што мислите кој е подобра? првата- еве ваков фустан раскошен со некои удобни не многу високи чевли да бидат слична боја на фустанот(шампањ боја) и букет за вел па и незнам баш
    а втората замисла ми е како овој фустанот на пинк со тоа што наместо црна трака на половината и машна да биде тиркизна(петролеј боја незнам дали ме сваќате) со тиркизни штикли исто не многу високи,букетот да ми биде од бели рози а однадвор да не е обвиткан во бело туку во тиркизно
    а тортата ваква

Прикачени фајлови:

13. Webstica

Webstica Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    52
    Сакам, сонувам и мечтаам за гламурозна свадба. Свадба од моите соништа. :$ :)

Наскоро знам дека истите ке станат реалност, одамна го запознав дечко ми со моите мечти, желби. :$ (го истренирав веке) Ние двајца си имаме дадено збор меѓусебе, наскоро планираме да ја официјализираме веридбата. да дојде дома, да ме побара, па здравје свадба.

Дома веке им наговарам малку, да не речат утре - не ми кажа. :!: :lol:
    Знам да им потпевнам кога ке си дојдат од работа.

Свадба ке се прави, невеста ке бидам, џанам,
    невеста ке бидам, оро ке се игра,
    оро ке се игра, невеста ке бидам, џанам,
    невеста ке бидам, свадба ке се прави.

:$

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  14. RIRIFENTY

RIRIFENTY Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    435

Прикачени фајлови:

15. Monique995

Monique995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    201
    "Принцот" (морав да го ставам заради тоа што ги поседува сите предиспозиции: Блед тен, Црна коса, Сино-зелени очи) :D
    Место на настанот
    Matira Beach, Bora Bora, Tahiti
    или
    Anse Source d’Argent, La Digue
    Што значи BEACH PARTY
    Поканите
    Музика
    Сигурно Некој Dj (не е сеуште точно одреден)
    Грубо прикажано како би бил облечен my future husband

My style (недостасуваат некои ситници...)

Прстените
    Бидермаерот
    Тортата

На забавата ќе присуствуваат само млади поблиски роднини и пријатели, додека свечената церемонија
    ќе биде одржана ден - два претходно помеѓу најтесниот круг на семејствата (мајка, татко, брат/сестра)

п.с. ај ќе ви пишам дали ми се остварило замисленово :D

Прикачени фајлови:

• Untitled-1.jpg
      Untitled-1.jpg
      Големина на фајлот:
      228,9 KB
      Прегледи:
      576
    • Untitled.jpg
      Untitled.jpg
      Големина на фајлот:
      162,5 KB
      Прегледи:
      577
    На SimonaTino и senza.parole им се допаѓа ова.
  16. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    649
    НИКАКВА!!!!

Искрено толку сум разочарна во врска со се со свадбата,уште два месеци до свадбата а јас си лежам на едно уво.....

И што е најтажно не размислувам за ништо.....ама баш за ништо.....А нели демек е ова мој ден,јас принцеза,до мене мојот принц,валцер ово оно......ништо од тоа не ми минува низ глава,а целиот живот желба ми беше да се омажам и да имам свадба од бајките....а во мене нема ни "E" од еуфорија....

Всушност крајно сум разочарана.....мислејќи да бидам посебна,собирам куп мислења од другите и кога ќе кажам некоја своја идеа во врска со венчаницата или бидермаерот.....рекацииите се:
    -Лелеее оти така????Па шо знам мене по убаво ми е вака???Па не е тоа мој вкус.....и на никој ништо не можам да погодам,ако на некој едното му се допаѓа на другиот сосем спротивно.....погодување нема и се откажав од се..... :tmi:

17. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.457
    Има доста време до тој ден, и често менувам мислења. Но сепак тој ден е посебен и би требало да е единствен (освен некои што се премажуваат по Х пати). Најмногу ми е страв за венчаницата дали ќе најдам каква што ќе сакам, бидејќи не сакам да шијам... а многу ретко ми се допаѓаат венчаници. Би сакала некојa како овaa [​IMG]
    И ги сакам најважните луѓе да се до мене, секакви познаници не сакам на свадбата.

18. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.847
    Допаѓања:
    14.470
    Што ти е гајле што сакаат они, кога ти ќе го носиш фустанот? :^)
    Јас сум далеку од свадба, па во еден муабет со мајка ми и баба ми се закаравме зашто сум сакала голем балски фустан (дури и точниот модел го имам веќе избрано :P ). Според нив две поубаво било тесен фустан да се видело каква фигура имам. Јас им реков кој ве врти вие си бевте невести, и за мене ич да не се замарате :!:

19. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    На последната свадба што бев младоженецот е егеец а невестата беше како грчка божица. Венчаницата и беше во тој стил - преубаво, многу ми се допадна. Косата убаво соберена, со нежна шминка а таа целата блескаше. Нежно и убаво
    Еве нешто вакво слично со тоа што нејзиниот ремен беше малку поголем со безброј камчиња...а косата така соберена

20. Nice.girl

Nice.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    35
    Незнам зошто, но никогаш не сум се замислувала како невеста и сега кога се ближи денот на мојата венчавка, не се оптеретувам многу многу, сакам едноставни работи, не патам од комплекси и не се замарам, така да венчаницата ќе ми биде убава ама едноставна без циркони и такви глупости, едноставно со стил, а за другите работи нема да мислам многу како што се китенките и бомбончињата затоа што нема да правам традиционална свадба, туку после регистрација ќе организираме прослава со најблиските и се надевам дека ќе си поминеме убаво и без нервози.