Каква невеста се замислувате....

Дискусија во 'Свадба' започната од zverka, 18 февруари 2010.

1. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.450
    навистина ми се допаѓа тоа со тортата и песната, и јас нешто слично си замислувам ама здравје има време за мене, до тогаш кој знае што ќе ми текне ;)

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    237
    Секој се замислува како најубава невеста.Јас лично секогаш сум се држела до таа теза дека венчаницате треба да е бела(евентуално шампањ),горе раскошен корсет,а доле нешто по обично,да не биде пренакитено.И секако на мојата свадба нема да се свират оние народњачко песни(може некои оние стандард како Зете мили зете,Церешна се од корен корнеше..) ама се на се таа музика да трае саат-саат ипол,а после тоа диско чочек,значи ова прв пат го видов на свадба на која присуствував лани и беше WOOW,никој не остана рамнодушен да седи...

3. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    237
    А да заборавив значи фустанот би сакала да изгледа вака некако [​IMG]

4. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    8.904
    Имам неколку варијанти :D

Една е да се омажам во огроомна бела венчаница од некој врвен дизајнер. Да се симнам од лимузина и да одам во матично(некоја сала специјално за таа пригода), таму да речам ДА! И да го прескокнеме делот со црквата, неќам таму венчавка.

Другата варијанта мене што ми е помила е да се омажам на плажа, со 10-15 блиски луѓе како гости. Сите во бело и боси. Да имам некое венче со цветчиња или нешто така. Едноставно и со стил да биде. После продолжуваме со шампањ и журка на плажа. :) :)

5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.049
    Допаѓања:
    155.006
    Или ќе ја биде голема,мераклиска....несомнено е дека татко ми сите ќејфови ќе ми ги истера.Но,во ниеден случај нема да биде традиционална.Ќе се скокаат обичаи,тракатанци,а и музиката во никој случај нема да биде цреша се од корен,корнеше...џез,нешто рок,евергрни...што се однесува до мене и блуз би им дала,ама ептен во бедови ќе ги фрлам и ептен нема да ме разберат.Само знам дека сакам да бидам лепршава и романтична невеста.На отворено,при крај на лето,амбиент во топли,смирени,пастелни бои и жолтеникава светлина,со гурманска,нестандардна храна (многу ми е важна храната!!!не сакам вешалици,пирошки,поховани кашкавали) и со не повеќе од 100 гости,па ни толку.И мора,ама мора...кај и да се венчам,дали само матично или и црква и матично,татко ми да ме донесе до местото на злосторот,инаку ич не се мажам,колку и да не е практика!Да знае фраерот кој ме дава до последен момент!Е така!

Или јас,тој и уште 10 најблиски на некој остров,не толку лепршава,долга во стил на римска богиња,венчаница,на зајдисонце,во некое црквиче (не за друго,романтика да задржам,да не разглабам религија сега),судбоносно да,прикладна вечера во некое ресторанче покрај море со пријатна музика и толку,после тераме одмор,па после одморот,меден одмор,за месец ако се има пари!

Како зреам,се повеќе сум за втората опција...ист трошок,поголем мерак и баш за срце и душа.Не за приказ и расказ,туку за себе,лично и персонално.Лутеле,не лутеле,нека не ме канат по свадби за инает,тие што не присуствувале и им било скратено од сеирот и онака не љубам многу,многу свадбишта.

На 2468 и aquafortune им се допаѓа ова.
  6. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.058
    Јас сакам венчаница за која ке се раскажува месеци по свадбата :D Сакам да е многу раскошна, вел не сакам, ракавици може! И најважно да е бела боја без никакви примеси! Каква е таа невеста во црвена венчаница, лугето навистина почнаа многу да бегаат од традицијата!

Прикачени фајлови:

7. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    237
    Лајк највеќе ;)

8. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.654
    Фустан
    Фризура

9. plavusha

plavusha Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    124
    Многу мразам венчаници натрупани со тантели леле се ежаммм! или пак некои балски да не можам цела вечер од столот да станам :swear: сакам нешто нежно и едноставно а за деталите сеуште е рано. :)

Прикачени фајлови:

• 73925089_8.jpg
      73925089_8.jpg
      Големина на фајлот:
      16 KB
      Прегледи:
      404
  10. vesna23

vesna23 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    81
    а може и нешто вакво романтично

На sonce777 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Klara007

Klara007 Нов член

Се зачлени на:
    28 август 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    27
    Јас се замислувам во тесен фустан, ептен припиен за мене, долг и само благо ѕвонест од колената надоле(сакам да изгледам како сирена :$ ) и бел да е по боја. Потоа сакам фустанот да има длабоко деколте и да носам бели ракавици :$

П.С. Знам дека нема никад да бидам невеста :( , ама барем да си кажам :|

12. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    ЛЕЛЕ ЗА ШТО НИКАД?????? :o

13. nela.oh

nela.oh Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    270
    и јас сакам ист фустан како сирена со разлика да е шампањ боја и без ракави... многу елегантно :inlove:

14. Klara007

Klara007 Нов член

Се зачлени на:
    28 август 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    27

:fubar: Зашто на лјубовен план сум невиден баксуз и не верувам дека ваква среќа ќе ме снајде некад, ама си фантазирам, што да правам :| :)

15. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    821
    Мојата свадба е на лето :inlove: одвај чекам..моментално освен шо се замилсувам каква невеста да бидам друго и ретко праам :lol: сакам да бидам и јас принцес филм., нешто долго и со кристали.ко помала ич неќев такви балски фустани и слично, сега забегав. Ама за коса несакам ништо со сарми, нешто едноставно ...уффф сакамм да дојди летооооо :clap:

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.184
    Допаѓања:
    1.613
    СЕ ЗАМИСЛУВАМ КОМПЛЕТНО ВАКА

Прикачени фајлови:

На kika13 и barby им се допаѓа ова.
  17. aNy-to

aNy-to Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    394
    Се замислувам нешто во овој стил

Прикачени фајлови:

На mode-kristina и BoaVista им се допаѓа ова.
  18. marijanamk

marijanamk Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Jas би сакала svadba sto ke se pameti dolgo. Verojatno na otvoreno nekade na prolet, so mnogu cvekje i preubavi dekoracii na masite. Verojatno nekoja prijatna zabavna muzika no sekako i nekoe neizbezno makedonsko oro :)
    Fustanot e zamislen da bide ekstremno bogat i dolg no sepak ednostaven vo krojot ( sepak ednostavnosta e najelegantna neli :)
    Sekako za desert bi sakala da gi iznenadam gostite so cokoladna fontana, za srekja sega gi ima i kaj nas kolku sto sum informirana za chocoland.
    I na kraj bidermaerot bi bilo odlicno da e so svezo cvekje ;)

19. Night.Star

Night.Star Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    117
    Би сакала мојата свадба да биде различна, уникатна, со рок музика. Фустанот да биде во овој стил:

Ах, мечтаења...

20. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.807
    Косата горе малку соберена а надолу пуштена,некој мал детал во косата сакам да имам,нежна шминка(несакам нападно нашминкани невести),ципелчиња несакам многу високи за да можам да си играм цела вечер на раат. :D Сакам свадбата да ми биде на отворено музика и народна и забавна,место валцер сакам да ми ја свират "Дени"-COD.Потоа ке имам и трубачи обавезно :D уживам со нив...Поканите сакам да ми бидат како оние стари кралски писма што ги праќале,знаете ваљда отприлика за што зборувам.Несакам да канам секакви ољевци и дољевци што сум ги видела 2 пати во животот и кои ке дојдат само за да видат дали се мажам бремена или не и да оговараат.Сакам свадба со најблиските.Бидермаерот во никој случај нема да го фрлам ако видам дека и машки чекаат да го фатат.Каква глупост станало тоа во последно време,се знае-тоа е за женски.И со адети многу многу не се замарам,тоа давање пари и се останато,мислам дека ке се чувствувам како да ме продаваат.Глупости!
    П.С. Во случај да останам бремена и да МОРАМ да се мажам,прво ке си го родам детето па после ке правам свадба :lol:

Прикачени фајлови: