Користи дестилирана, ама не е проблем и од чешма некогаш. За чистење, има едни ќесички во КАМ за чистење кафемати. Супер се и за пегли. Следи го упатството на ќесата.
Здраво, ми треба совет за пегла односно ме интересира парен генератор немам искуство со овие домаќински работи допрва ќе ми треба па затоа, значи дали има некој како они што ги користат во бутици за пеглање на закачалка алишта што ги пеглат, го гледав овој филипс парен генератор ама тој ми е како пегла не ми изгледа толку практичен како овие што су видела по бутици ? Ве молам ако некој има да ми ппобјасни и може некоја препорака и слика. Ајдее помош за идна домаќица.
Се мислам Тефал или Ровента пегла да си купам? До сега имав Беко, но ми цркна после години користење. Не знам дали пак Бело да земам, може ваш совет?
Тефал пролетва ми направи две години, се разочарав вчера почна да не ми пупта пареа, а денес и воопшто не загрева. Не знам можеби е грешката и до мене, можеби не ја одржував како што тееба ама сепак...
Работам во салон за бела техника од филипс не дека нема поплаки али значително помали се за разлика од тефал на пример али ок
Рече во салон работиш, ме интересира уште нешто.. имам понуда за работа во салон, па сакам да прашам како оди работата и платата колку е, доколку можеш да кажеш..
Јас дома имам Беко за вода користам деминерализирана(дестилирана) и сум задоволна ја имам веќе 3 година. Поздрав
Јас сум презадоволна од Филипс, а за разлика од неа претходно имав Горење која само по неколку месеци ми се расипа.
Девојки, дали некоја користи пегла на пареа? Не знам ни како точно му е името, но зборувам за оние кои ги користат во бутиците, каде алиштата се поставуваат на закачалка и само се поминуваат со топла пареа. Ќе ве молам доколку некој има позитивно искуство, да ми препорача. Гледам имаат по салоните од 10 до 30 илјади, но не знам што да очекувам и дали навистина се исплаќаат.
Вајда мислиш на парен генератор, со тие може вертикално пеглање со пареа. Ѕирни има таква тема, прва е, Philips парен генератор.
Сакам да си купам мини пегла за патување, предлог? Да биде и ефтина.. Некако како играчки ми изгледаат сите, Филипс ја гледав поефтината не ми пегла убаво, а другиот модел е многу поскап