Предлог за лесна пегла со попристапна цена? Земала мајка ми нова на Russell Hobbs, ќе прикачам слика, и ја испофалиле во продавницата, јас полошо нешто немам користено. Претходно пеглав со Филипс, супер ми беше, немам проблем со пеглање, баш ме релаксира ама со оваа не можам ни најобична маица да испеглам и многу е тешка на рака. Ако се мислите случајно за нејзе, да ве поштедам од нервози. Сега не знам дали пак на Филипс да земам или имате предлог за некоја друга?
Јас исто се зафркнав си имам Филипс повеќе години и сакав поголема зедов Тефал ама тешка, не ми е практична ич. Пробав на два пати со неа и си стои така, пеглам со старата, плус она за водата распрскувачо мм му падна ја скрши ама пак не се откажувам од неа. Сега следно ќе одам пак Филипс ќе си земам само поголема. Се полажав по марката Тефал дека и тие се добри, ама за мене е попрактично да е лесна пеглата. Јас секој стрес си го вадам со пеглање тоа ми е релакс време па уште фали да ми тежи на рака.
Вчера бев и јас прашував помеѓу Филипс и Тефал, и мене исто ми ги нудеа Тефал како подобри, ама ми беше некако тешка таа што ја гледав. Ќе си одберам некоја на Филипс пак, да не се мислам со другиве.
Moze da mi kazes koj model? I isto da prasam nekoja clenka dokolku znAe da mi razjasni za pegla pobitno e W da bide pogolema, ili reguliracka parea i udarna parea da bide pogolema gr/min? Obicno se 30g/min so 80,90, 100,140g/min
Јас не користам вода у пегла, дури и најскапите пегли протекуваат по некое време. Си ставаш вода у прскалка и ги прскаш алиштата пред да ги поминеш со пегла. Што повеќе W, побрзо ќе ти загрее пеглата.
Pa jas imam pegla rowenta so 2200W a ne zagreva brzo duri i oblekata sto e pozguzvana ne ja pegla ubavo, zatoa mislev nesto deka treba da baram so pojacana parea gr/ min
Rowenta се топ премиум пегли, можеби твојата не е исправна или е премногу стара. Не би требало да загрева споро со 2200W.
Da. Predolgo stoese nekoristena. Segasnata mi se rasipa pa opcija za vedas mi bese rowentava, no ne ja biva izguzvani ne pegla, viskoza ich... Denes si zemav tefal, ja probav super e
Има некој користено пд пеглите на пареа што се ама поефтините не оние по 200 евра? Сега има Fuego на промоција во Кам 900 денари па се мислам дали вреди да се пробам.
Добри се ама избегнувај Fuego, многу лошо искуство имам со таа фирма. Подобро дај си малку повеќе пари и земи си HEINNER HGS-1400RD од Техномаркет. Ќе имаш и гаранција. https://m.tehnomarket.com.mk/product/29535766/heinner-hgs-1400rd-vertikalna-pegla А за уште малку повеќе пари имаш и LAFE EasySteam Steamer STR001 што е подобра од HEINNER. https://m.tehnomarket.com.mk/product/29404665/lafe-easysteam-steamer-str001-pegla-so-parea