Личности од типот - Јас знам се. Лицемерни, додуша такви не ни регистрирам, па не ме нервираат. Неодговорни. Фалбаџии. Што сакаат да знаат се, и за секого.
Прости, дволични луѓе кои немаат друга работа, па озборуваат и го брккаат носот кај што не им е место - таквите најмногу ме нервираат
Мене дефинитивно молчаливите луѓе. Од нив никогаш нема да дознаеш што ти мислат, ниту пак муабет можеш да направиш. Сам ќе си поставуваш прашања сам ќе си даваш и ќе си бараш одговори. Ги вбројувам во едни од најопасните заедно со лицемерните, лажговците, фалбаџиите
Исто и мене. И луѓе што мислат дека знаат се и дека секогаш се они во право,ме нервираат и луѓе што лажат само за да се покажат пред другите дека се некој и ништо или дека имаат.Имам една таква другарка.Лаже за најобични работи само за да се покаже пред другите дека има.Прост пример е летоска си купи нови аддидас патики и бевме искочени во парк и нели сите нормално ја прашуваме колку пари ги купила,и она рече дека ги купила 2000 ден и ок ние и поверувавме.Но после една друга другарка изгледа била во аддидас и видела дека патиките се всушност 1500 ден.И што и донесе тоа дека излажа ? Се направи пред другите дека имаш повеќе ? Не. Поблиска другарка ми е така да ова и се има случаено за повеќе работи и тоа за ситници.
Дволични,лицемерни,оговарачи,плачковци. Оние кои постојано се жалат,не гледајќи како им е на другите околу нив. Оние кои се фалат,а всушност нема со што
Ме нервираат луѓе кои се прават дека знаат се, а ништо незнаат, лу]е коi мислат дека цел свет се врти околу нив, лицемерни луѓе, озборувачи, напаѓачи (не тие што физички напаѓаат туку тие што многу досадуваат со прашања бла бла...), луѓе што постојано копираат, луѓе кои мислат дека се тие се во право..итн.
Пред се, ме нервираат луѓе кои лажат. Можеби затоа што искреноста и вистината ги ставам пред се, како квалитети од кои веднаш добиваш представа за тоа со каков човек си имаш работа. Ме нервирааt и луѓе кои си ги преценуваат своите квалитети, луѓе од типот know-it-all. Едноставно ме вадат од кожа таквите, па секогаш избегнувам да се наоѓам во нивна близина. Исто така, ме нервираат оние кои што се полни со негативна енергија, па дури имаат и за извод. За неколку минути во нивно друштво, заедно со нивните поплаки и жалења, ме полнат и мене со негативна енергија. Луѓе кои себеси се ставаат на прво место во разговорот со други, не дозволуваат да дојдеш до збор, и мислат дека се во центарот на вниманието и истото им припаѓа само на нив, како другите да немаат проблеми и слично или пак сакаат да кажат нешто. Себичните незнам дали да ги сместам во оваа категорија, од причина што не ги разбирам воопшто. Можеби затоа што никогаш не сум ни била таква, можеби има и друга причина. Секако, не сум ни јас најдобра, но барем имам воспоставено некоја граница, се со мера.