Оние кои се твои пријатели,но по извесен период се оддалечуваат од тебе баш кога ти се најпотребни. Луѓе кои се крајно некултурни,кои постојано навредуваат,фалбаџии и оние лицемерните.
Кој е зборот за луѓе кои немаат поим од одредени работи а настапуваат како да докторирале за истите? Своеглави.....е такви не сакам, и секако лажговци, лицемерни итн. Во суштина одма осеќа некој ако не ми се допаѓа. Не им правам муабет на таквите.
Најмногу ме не нервираат улизувачи, алчни, стиснати и завидливи. Кога сум во близина на вакви, цела се полнам со негативна енергија. Себичноста и бркањето на своите интереси, самобитноста и претераното брзање кон целта (при кое газиш и повредуваш многу личности, ама тоа не се важи нели... ), се најлошите карактеристики на многу луѓе. Ама тоа е, ќе си ќутиме...
Луѓе кои ми повишуваат тон и кои тврдат дека се во право кога НЕ СЕ! Луѓе кои се Себични, Самобендисани и Лажат.. а нааајмногу ме нервират луѓе кои озборуваат (а самите тие се "пропалици" !
Луѓе кои секогаш коментираат за другите,а не се погледнале себе си и не сфаќаат дека и они истото го прават ! Луѓе кои измислуваат и ги преувеличуваат работите колку само да се интересни и во центар на внимание Себични и дволични ...
Вечни жртви на кои постојатно им се случува нешто лошо, што ќе те дават додека им требаш и после кога ќе си ги наредат коцките никаде ги нема ни да те прашаат како си. И нивните интриги и драми претежно потекнуваат од нив самите, си ги изневеруваат дечковците, па ќе ги фатат, па после кукаат како им е тешко и криви се тие што ги фатиле, на работа си прават конфликти, ама после тоа не се криви они, туку другите така им наложиле.Бла, бла, бла... После секоја средба си исцрпен и никаков.
Луѓе без влакна на јазикот,дрдорковци како божем навиени, кои откако ке ти плеснат се во фаца и утре ке те сретнат како ништо да не било,боже чувај ме од такви напасти.
Спонзоруши, лигави, лажговци, лицемерни, луѓе кои летаат во облаците и луѓе кои се хранат со туѓата несреќа. И оние кои се тука само кога им треба нешто.
Најмногу ме нервираат луге кои се улизуваат и мислиш најмногу те секаат се додека си ја исполнат својата цел, кога ќе сфатат дека не пиете нафта, и дека не сте лесен плен тогаш ги снемува. Лицемерието не го ни спомнувам тоа е составен дел од денешното живеење, исто како и заиста и злобата. Битно е да ти наштети тебе, а не е битно што и тој/таа ќе пропадне со тебе во истите го*на.
Не сакам егоисти кои мислат само на себе, луѓе кои немаат свое ''јас'',луѓе без достоинство,лицемери, дволични. Никогаш нема да можам да ги разберам луѓето кои се улизуваат и величаат одредени луѓе само затоа што мислат дека ќе остварат некои свои интереси. Не сакам плачковци, плашливци,слаби луѓе кои се научени некој друг да им ги решава проблемите. Ме нервираат оние кои не размислуваат пред да кажат нешто и оние кои поставуваат глупи прашања. Најмногу ме нервираат оние кои свој леб јадат туѓо гајле берат. И сама се чудам колку била долга листава ......
Луѓе што имаат преголемо его. Што сакаат да бидат во право во се, што сакаат нон стоп да се докажат пред другите, сакаат они да бидат водачи во се. Луѓе што се цицачи на позитивна енергија, премногу ги има, премногу ладни луѓе има.
МРАЗАМ лицемери лажговци искористувачи манипулатори глупави паразити нетолерантни бавни непостојани со авторитет разгалени самобендисани егоисти песимисти променливи неутрални озборувачи кавгаџии љубоморни плашливци нерешителни опсесивни посесивни одмаздувачи вечно незадоволни критичари нестабилни недостапни