Какви луѓе најмногу ве нервираат?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Sunshine555, Apr 1, 2011.

1. omg92

omg92 Популарен член

Мразам луѓе шо се преокупирани со политика.
    Мразам луѓе шо за се имет критика.
    Мразам озборувачи,
    малограѓани,
    повторувачи,
    на земени жени додворувачи.
    Мразам луѓе шо секоја слика на Фејсбук му е иста.
    Мразам луѓе за кои Фејсбук е модна писта.
    Мразам луѓе шо за све се тагирет.
    Мразам луѓе шо статуси ми копирет.
    Мразам две третини луѓе од Прилеп,
    би сакал да им купам за Авганистан билет,
    или да им дам на кавалов да свирет.
    Мразам луѓе шо лажет,
    Мразам луѓе дома на мајка му шо кажвет,
    Ги мразам злите,
    Всушност, ве мразам сите.

Не е мое, некој ми го прати али генерално ова е за мене

2. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Не можам да поднесам егоисти и умислени луѓе кои имаат превисоко мислење за себе и се сметаат за центар на светот.
    За жал во последно време почесто и почесто наидувам на такви, а ужасно ме вадат од такт.

SwanMay and BoneMachine like this.
  3. Portishead

Portishead Истакнат член

Мене успеваат да ме изнервираат единствено луѓето полни со предрасуди, со негативни коментари за туѓиот живот или за туѓите одлуки, и со склоност на тоа да носат суд за туѓите постапки кои ги сметаат за грешки (без да размислат околу тоа дека од аспект на оној кој ги сторил можеби се далеку од погрешни). Сите ние грешиме на свој начин, и затоа немам никаква намера јас да се нервирам и тревожам заради едноставниот факт дека секој од нас има по некоја иритирачка особина, секој од нас има по некоја слаба точка и дека колку и да посакуваме, не можеме да најдеме заеднички јазик со баш сите.
    А доколку некој на мене се обидува да ми наштети, не му дозволувам никако да ми допре до психата. Се обидува да ме излаже? Во ред. Се обидува да ме изманипулира? Во ред. Нека се обидува :) Негова постапка, негов живот, негов неуспешен обид. Не се мешам. :)

Serafima, galapce and tessie like this.
  4. christinnn

christinnn Форумски идол

Овој период мразам луѓе преокупирани со учење и со замислата дека ако не поминат со сите 5ки светот ќе се сврти наопаку.Ајде од една страна ќе речам амбициозни се, ама сите баш сите што ги знам кои се стремат кон тоа се себичњаци најголеми, сите.Па кај се погодив малер да учам со неколку такви, секој ден газат на живци.Да не ти дадат домашно да препишиш, да не ти дадат учебник ради тоа што ти си го заборавил,а не па да ти кажат на тест нешто, ауу устата ќе им се исуши.Една се скапа од плачење оти имала 4ка германски, а другите сите 5ки.Друга за да нема 4ка физичко се уби од вежбање.Смешки, гревови, не знам уште какви не зборови да употребам.Се караат со сите, се нешто им смета, стојат настрана од било какви забави, само учење учење и учење им стои во нивните расипани мозоци.

5. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Најмногу ме нервираат луѓе што плачат гласно пред сите. Тоа го прават од себични причини сакајќи воедно да привлечат внимание кон себе и да им покажат на другите дека никој не страда како нив.

Last edited: Dec 28, 2014
  6. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Тешко дека ќе ме изнервираат луѓето,а поготово оние за кои не вреди ни да се збори,а камоли да трошам енергија и да се нервирам.:)
    Но ќе кажам какви луѓе мразам и не сакам да се во моја околина.
    Првенствено тоа се љубоморните луѓе:puke:.Се почнува од таа љубомора,и лошото однесување и злобата и непочитувањето и ред др работи.
    Љубомората е болест и таквите луѓе не ми требаат во моја околина никогаш.Сум имала неколку такви личности во животот.Некои за среќа кратко, а некои на жалост покасно си го покажале своето вистинско лице,но како викаме никогаш не е доцна:D.
    Незнам што сакаат луѓето да постигнат со таа љубомора,не ги разбирам.Можеби затоа што никогаш не сум му љубоморела на никого.Едноставно ја немам таа потреба и мн ми е одвратно тоа.Се радувам на туѓата среќа и сум му благодарна на Господ за мојата и за тоа што го имам.
    Покрај љубоморните и завидните луѓе,неподносливи ми се и оние кои немаат свој сопствен живот и константно се замараат со туѓите и со измислување приказни и оговарање на истите.Мн ниско ми е тоа.
    Исто така тука можам да ги издвојам и преценетите луѓе,кои мислат дека имаaт некакво разбирање за некоја област и солат памeт за истата,а уствари врска си немаат и излегуваат мн смешни и ништо повеќе од тоа.
    Освен овие три типа на луѓе,тука можам да ги издвојам и негативните луѓе,користољубивите и луѓето без морал.

jelly888 and simoncelicius like this.
  7. Rama

Rama Форумски идол

Ме нервираат луѓе опседнати со партии , на таквите луѓе мозокот им е исперен и често се караат со роднини или пријатели за политика а не вреди . Ме нервираат луѓе кои ги мрзи да чекаат ред во некоја институција па веднаш креваат телефон да излезе пријателот доктор или службеник да им излезе во пресрет, сведок сум често на ова. Ме нервираат луѓе кои за себе кажуваат и сметаат дека се најубави притоа не испуштајќи го од раце огледалото :D долг е списокот ама нека.

8. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Исто така мразам квази интелектуалки/ци, имам често наидено на такви.

9. Tumblr

Tumblr Популарен член

Луѓе што ми одат пред нозе,споро:@
    Што зборуваат за некого позади грб,а инаку г'зот му го лижат(извинете на изразов)

10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Хм ... сфаќам дека не секој разбира шеги ама ужасно ме нервира кога некој прави, но не прифаќа шеги. Мислам сериозно, ако сакаш да правиш, научи да прифатиш, не зошто јас се лутам ако се прават шеги на мене, гајле ме. Ме нервираат луѓе кои мислат дека се над сите и само се фалат па дури и за најпростите работи. И ме нервираат малоумни, мислам не е ова до нив ама ... сакам да кажам оние кои со малце размислување или воопшто или можеби потпаднале под нечија сугестија прифатиле некое мислење и сега не се дават бе :!: и сега место да седнат да размислат дали тоа се прави смисла, без доволно факти и добро базирани аргументи те вадат од контакт ... :worried: Овде спаѓа и она кога гледаат дека нивниот разговор не води никаде и скокаат од една тема во друга и уз пат вреѓаат на живо. :x
    РЕАЛНО, овие се работи онака што ми „сметаат“ ама не и нервираат кај одредени луѓе зошто не си дозволувам себеси да ме изнервира некој, so yeah ... :$

11. galapce

galapce Форумски идол

Da pisuvam po novo ili da te iscitiram pa da se skrasam fino lepo so tvoe delo?..Samo ke dodadam..
    Me nerviraat i luge so drzok jazik ulicen.
    Me nerviraat i situacii koga napadot e najdobra odbrana..odnosno luge koi se sluzat so ovaa osobina.
    Me nerviraat luge koi postojano smetat deka se obespraveni,namesto da otvorat ocite i uvidat kade gresat.
    Me nerviraat no mi pominuva.

12. Salome

Salome Популарен член

Најмногу мразам луѓе што глумат жртви во секоја ситуација.Такви наивни, фини, мили секогаш повредени од другите, а најчесто они се тие што иницираат ситуацијата да ескалира.Значи мразам сплеткароши и манипулатори.:@

crimson, LittlePinky, galapce and 3 others like this.
  13. Ketchup

Ketchup

Мрaзaм луѓе кoи прaвaт лице зa жaл денескa ѓи имa денес тaкви и тoa вo мнoгу гoлем брoј,мрaзaм луѓе кoи се прaвaт нaјпaметни a незнaaт двa збoрa дa склoпaт,мрaзaм двoлични луѓе нo штo е тукa е Ништo не е сoвршенo...

14. eminil

eminil Истакнат член

лицемерни
    луѓе што немаат карактер и свое јас
    луѓе што саакат да бидат центар пажња без разлика колку глупо изгледаат :puke:

15. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Ме нервираат следниве типови на луѓе:
    1. Луѓе кои ме лажат во очи иако сум им кажала дека не сум љубител на лажењето и веројатно пред време ја знам вистината.
    2. Луѓе кои зборуваат за верност, за почит во врската, за искреност, а на првата вечер без дечкото рипнуваат во прегратка на некој друг.
    3. Луѓе кои незнаат Англиски јазик. Ова е лично, општо неможам да ги смислам тие.

16. 1slavjanka

1slavjanka Истакнат член

1. Негативни, негативни, негативни и песимистички, песимистички настроени. Цицачи на позитивна енергија и расположение.
    2. Лажговци кои треба да станат режисери со оглед на тоа каква фантазија имаат. Па во состојба се да те лажат и за најбанални работи за кои никој нема да им замери. Мислам - БОЛНИ!!!

Rama and SwanMay like this.
  17. angelche16

angelche16 Популарен член

Мразам луѓе што озборуваат, и што прават лице само за услуга и после оп чао.
    Такви имам 3 во моето одделение.
    Ги мразам.

Joi likes this.
  18. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Tell me about it. :D
    Со неколку такви цели 8 години учев, еј 8. И сама не знам како издржав толку.
    Ама еднаш се решив и повеќе не помагав, па нека се лутат.
    За се сум помагала, за домашни, за тестови и на крај потоа озборуваат зад грб. А, еднаш не им помогни, одма се лутат.
    Важно завршив со нив, не сакам ни да ги сретнам веќе.

Joi and angelche16 like this.
  19. angelche16

angelche16 Популарен член

И јас со нив ќе учам до основно 9 години а, ме прашуваат каде ќе одиш средно да ме нервираат е намерно друго нешто ке ом кажам ;)

Sunshine.Sunshine likes this.
  20. Joi

Joi Популарен член

Поарно сега кажи им во лице отколку да ги трпиш уште две години.Ќе те научат мирна и ќе те мотаат. Јас такви имав во одделение такви, ама ги откачив.

angelche16 likes this.