Луѓе кои мислат дека се знаат и луѓе кои зборуваат за проблемите на другиот а и тие го имаат истиот тој проблем.
На оваа тема можам цела книга да напишам. Ме нервираат луѓе што глумат лудило. Типичен пример е кога ќе сретнам некого на улица и почнува тоа секојдневното лигавење од типот: ''па ај да се видиме''. Ако сакаш некого ВИСТИНСКИ да видиш, ќе го направиш тоа. Сосема разбирам ако на некого не му се допаѓам или едноставно не сака да се дружи и го покажува тоа, ама крајно мизерно е да глумиш. Ме нервираат контрадикторни луѓе. Не сакам луѓе кои едно зборуваат денес, а нешто сосема друго прават утре. Постои низа од причини поради кои луѓето се вакви какви што се, но најчесто таа низа води корен од фактот дека најчесто луѓето од овој тип се психички недозреани, барем од тоа што сум го видела досега. Ме нервираат луѓе со его. Не ме привлекуваат луѓе со его, туку напротив се многу, многу одбивни. Невозможно е сè да знаеш или пак секогаш да си во право. Тука спаѓаат и оние кои ѝ се лутат на вистината. Со таквите сум уште потврдоглава. Ме нервираат дрски и неителегентни луѓе. Ваквите ме вадат од такт, затоа што знаат да бидат дрски, а притоа да немаат грам интелегенција во тоа сивите мозочни клетки. Особено затоа што секогаш се јаки на повишување на тонот, а слаби на аргументи. Ме нервираат луѓе кои немаат свое ЈАС. Секогаш ми биле одбивни личностите кои се трудат да се допаднат на секому или кои се форсираат самите себе да остават некаков впечаток кај некого само за луѓето да му се восхитуваат. Затоа што нема ништо поубаво од тоа да бидеш токму онаков каков што си, наместо да ја трошиш енергијата и времето трудејќи се да му се допаднеш на некого. Ме нервираат материјалисти и луѓе со ограничен ум. Ниту ваквите не ги сакам, затоа што материјалистите секогаш трчаат по она материјалното. Даваат материјални нешта и според реципроцитетот, се знае дека истото го очекуваат за возврат. Нивниот свет се врти само околу пари, пари, пари. Тоа е индикатор колку само немаат никаква длабочина, а и колку се ограничени. Имам уште премногу за пишување, но тука ќе завршам.
"What I hate more than anything is a liar, a charlatan, someone who doesn't believe in what they say." Нешто што во последно време, многу, многу добро ме опишува и се пронајдов во ова. Инаку ова е за сите љуѓе.
Премногу гласни - никако не можам да поднесам луѓе што премногу викаат кога зборуваат, прегласно се смеат и сл. Егоисти, себични - кога мислат дека се центар на светот, само "јас, јас и јас" Лицемерни- пред тебе се добри а зад грб се најлошо ти мислат Озборувачи - ништо подосадно и побанално нема од оние што цеело време зборуваат за трети личности, што направиле како се облекле бла бла Злобни, дрски - големо НЕ Материјалисти, gold diggers - се им се врти околу парите, богатството и се што е материјално Искористувачи - те познаваат само кога им треба некоја услуга Луѓе со затворен ум - за нив уште е среден век, иако никогаш не живееле тогаш
Luge koj mislat deka znaat sve, Vecni zrtvi, Neambiciozni, Duskala ( go pikaat nosot segde), Sebicni, Narcisoidni, Nekulturni I Dvolicni.
1.завидливи,2.што се смеат на прст што немаат смисла добра за хумот или имаат но друг да исмеваат.3.егоистични.