Луѓе кој мислат дека знаат се не дозволуваат никој ништо да каже они се "најпаметни", а се многу прости. Луѓе кој се упикуваат за да добијат нешто.
Дволични,его-манијаци,луѓе од корист,луѓе кои се заглавени во некој друг век со мислењата и начинот на живот а највеќе они кои се оговарачи и љубопитни за детаљи од твојот живот
Нарцисоидни, лажговци, анусолижачи, лицемерни, дволични, озборувачи, намќори, завидливи, себични, кодоши, сезнајковци...
Во последно време во очи ми паѓаат луѓе полни со самодоверба ама без основ. Оние кои мислат дека вредат и се пуваат
Ne doverlivi luge. Im kazes “ nemoj da go kazuvas ova na nikoj “ i oni otidat i na cel grad se kazat. Zosto? Znaci koja e potrebata? Tolku li e tesko da si zatnes muckata i na nikoj nisto da ne kazuvas? Ne odgovorni luge. ( vo nekoi situacii sum i jas ne odgovorna i smetam deka toa e nogu loso ) Dvolicni luge. Ako nekoj ne ti odgovara - ne se druzi, ne pravi muabet , ne go fermaj , ete tolku e lesno. Luge na koi sto im e doverbata na 300%- imam edna drugarka i koga praveme muabet za ubavina i na primer kazeme “lele ova devojce e son,mnogu ubavo” taa na toa odgovori “jas sum najubava” ili “jas sum poubava” kao OK chill out.
Себични, користољубиви, кавгаџии, луѓенцацаца со его до плафон што не признаваат кога згрешиле и last but not least - луѓе што фејкаат другарство боље него што некои фејкаат оргазми. Бљак.
Дволични, примитивни, оговарачи, себични. Сите овие карактеристики не ги сакам. Не дека јас сум совршена ама се трудам да не се мешам во ничиј живот додека сум слушала коментари како да го живеам мојот. Или кога ќе одиме мк на одмор прашања од типот колку заработувате? Ви стигаат ли? Само во нови алишта те гледаме скапо мора да е? Подздебелена си да не има нешто ново? И ред други прашања што ме вадат од такт. Исто во ситуација коа некој не си го гледа мизерниот живот а јаде трици за другите. Што би рекле нема поголемо зло од неостварени и неизживеани луѓе, и тоа е така.