Lugje od tipot : “Jas znam ti ne znaesh” ; “Jas koe vreme sum imal toa i toa” ; “Lesno ti e tebe” ; Lugje bez empatija koi edvaj chekaat da vlezat vo konflikt i lesno znaat da navredat. Lugje skloni kon postojani pofalbi za samite sebe ili nivni bliski. Lugje koi go pikaat nosot kaj shto ne im e mestoto.
Многу ме нервираат луѓе што немаат осет за други кога не се добри, кога имаат некој здравствен проблем во моментот и му го дискредитираат. Некои и покрај тоа што им кажуваш дека не си добро продолжуваат да ти досаѓаат само да си завршат што си наумиле. Синќир нивните потреби се побитни од твоето здравје. Тоа е чист егоизам и недостаток на емпатија. Како да тепаш мртов коњ и да го тераш да оди. А најлоши се манипулиторите и нарцисоидните зошто ќе ти направат gaslighting и ќе те обвинат дека измислуваш зошто тие на тој начин манипулираат со другите и мислат сите се како нив исти. Истите тие малку да ги заболи негде цел ден само за тоа ќе ти зборуваат и ќе се жалат, мислиш дошол нож под грло. Е затоа имаат еден игнор без пардон сите енергетски вампири што се обидуваат да ми наштетат.