Какви луѓе најмногу ве нервираат?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Sunshine555, 1 април 2011.

1. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.112
    Допаѓања:
    9.581
    @FlowerMarija А сопругот? Тој готви или за мажи не важат овие популарни, кхм непопуларни мислења :drunk:

На Adidas888, Mumoftwo30, lorenn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.883
    Допаѓања:
    7.334
    Па деца кога ќе има, баба и ќе им готви? :D

Абе мора да се научи да се готви. Еве и јас машко, а знам некои работи да ги зготвам. 8)

3. FlowerMarija

FlowerMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    254
    Тој многу повеќе готви од неа само што поголем дел од денот е на работа. Води здрав живот, спортува, здраво се храни. Не знам искрено како се согласуваат. На девојчето кога и воведуваа месо тој го спремаше.
    Веќе имаат. Скоро секој ден е на ручек кај бабата или кај свекрвата. Точно, секој може ама пуста мрза.

На nextredstyle и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  4. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.883
    Допаѓања:
    7.334
    Може тука нешто друго се крие. :?:

5. lorenn

lorenn Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2025
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    454
    Ja mislam taktika i e poevtino da projde :rofl:

На FlowerMarija му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.112
    Допаѓања:
    9.581
    @FlowerMarija Нема ништо невообичаено, ниту извонредно во тоа што тој спремал храна - за сопственото дете.

И очигледно се согласуваат штом се заедно. Тие си ја знаат динамиката. Таа можеби не готви, туку извршува друг дел на обврски :*:

На Adidas888, lorenn и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  7. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    551
    Допаѓања:
    2.281
    А што ви е гајле како другите одлучиле да живеат? Он сака готвено си готви, таа не сака па си купува. Децата не се должност на бабите ама може бабите така сакале.. И тоа што јадат кај бабите не е вина само на жената, ако мажот веќе готви за него може за сите..
    И од кај знаеш дека е мрза? Може има друга причина.. Може и таа работи.. Може мрази да готви има секој што некоја работа мрази да ја прави.. Може едноставно децата ги сакаат повеќе јадењата на бабите.. И за кашичките мислам дека се и поздрави кашичките, и да купи сама дома овошје и да направи кашичка овошјето е прскано со хемикалии не е нешто поздрава опција. А за храна за бебиња што е мислам дека доста повеќе грижа се води да биде соодветна за нив..

На Pocahontas.93, FlirtBerry, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. lorenn

lorenn Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2025
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    454
    Точно.

Flower можда сијалица им држиш дома па знаеш кој увек готви а кој седи со скрстени раце. |( Oд кај знаеш како се договориле за обврските. :^)

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Maelina

Maelina Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2025
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    224
    Себични и лажговци. Преку тоа не можам да поминам искрено. Секакви карактери можам да поднесам, но вакви ужасно ме нервираат.

На diskreten32 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.708
    Допаѓања:
    15.083
    Себични и неемпатични! :puke:

На John Snow и diskreten32 им се допаѓа ова.
  11. FlowerMarija

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    254
    Јас кажав какви луѓе ме нервираат. Не работи, ако ја мрзи да зготви нека си купи. Не да биде товар на постари луѓе. Девојче од една година не распознава кое е поубаво јадење.Да се има хемикали денес.Домашното е без конзерванси и на мало дете се дава домашно месо не од месара.Не знам дали си помирисал готова месна каша поодвратно нешто нема.
    Секој ден сме заедно ако не сме се слушаме на телефон или пишуваме.За обврските треба да се има компромис.

12. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    551
    Допаѓања:
    2.281
    Не кажа баш какви луѓе те нервираат покажа директно со прст кон другарката и почна да и судиш што како треба, океј тебе тоа не ти се допаѓа и те нервираат луѓе што не сакаат да готват и тоа е сосема океј, ама нема потреба да се напаѓа некој и да се вперува прст кон него посебно не ако ти е пријател.
    Не секој на денешницата може да обезбеди чисто домашни производи поголем дел купуваат по месари и маркети.. Ако мислиш на каша за бебе, такви се затоа што не им ставаат сол и зачини.. Моја братучетка домашно готви на бебето не ставаше ништо внатре како што знам и велеше "незнам како го јаде ова нема никаков укус мене грдо ми е" и јас имам пробано и стварно нема вкус, е сега до колку години не јадат децата сол и не зачинета храна незнам.. Ама и тие пребираат што им е поубаво што не разбираат пример нема да јаде морков или банана и колку и да му ставаш нема да јаде, бебе е ама не е до толку глупо..

13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.395
    Допаѓања:
    133.686
    Како другиве не гледаат кај е проблемот?
    Баш за нервирање е.
    Таа не мора да готви секој ден, но срамота е постојано да чека од други. Истото важи и за мажот во обратна ситуација.
    Постојат и јадења што се спремаат за 10-15 минути, па времето не може секогаш да биде изговор.
    Домашните обврски треба да се споделуваат подеднакво, не да се фрла целиот товар врз едната страна.

На FlowerMarija му/ѝ се допаѓа ова.
  14. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.469
    Допаѓања:
    3.863
    Кои мислат дека се знаат и само нивното е право и они се нешто wow

На Panda00 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.883
    Допаѓања:
    7.334
    И јас мразам такви

16. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.535
    Допаѓања:
    179.609
    Секогаш провервам шо сум пишала и тука најдов тон мои мислења and it checks out, во сржта на моето постоење, јас сум хејтер. :D :devil:

2013
    Почнаа да ми се слатки првите ако бидам искрена. Ако нешто повториш доволно пати можи да си го изманифестираш и ќе стани вистина. Go off Queen.

Вторите - ау. Ако некој сметам дека ми е близок и знам дека не е искрен со мене - инстантно ми менва чувствата за него.

2014
    Се ова ми е слатко од кога сум стара и "мудра". :D Во принцип, јас сум цинична особа.

2016
    Смајлињата ме тераат да мислам дека јадам гомна/ шејдам некој. :lol: Првото ми е забавно сега и знам да креирам таква ситуација чисто за забава. Второто мислам дека уште од такт знај да ме извади. :smirk:

2017
    А-у в центар. Да.

2018
    Мислам дека сеуште овие работи знат да ме изнервираат.

Ама, ај 2025 да апдејтнам листава оти ја барав темава за да напишам нешто. :wasntme: :D

Идев да пишам дека луѓе кои не земаат насилство врз животни сериозно не само шо ме нервираат, straight up ги мразам. Мислам дека ако некогаш помош ми побара особа која ете и да не е насилник кон животни ама е apologist за насилници на животни - нема да му пружам помош и ќе му кажам точно зошто.

На FriendOfDorothy, Cutiepie1, senjorita-v и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    2.180
    Луѓе на кои си помагал цел живот и психички и материјално и кога достигнале некое 'ниво' во животот не се вртат здраво да ти кажат. :headbang:

Луѓе кои лажат, се прости и гледаат да се натпреваруваат во животот со тебе. :puke:

На Mumoftwo30 и Анoнимус_ им се допаѓа ова.
  18. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    33.353
    Сите луѓе ме нервираат, не дискриминирам никого.

На Mrs. right, Polyincognito, senjorita-v и 3 други им се допаѓа ова.
  19. FlowerMarija

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    254
    Не делам пријател, роднина па и наблизок роднина да е, кога греши нема што да бранам некого.Ако не може да обезбеди ќе си купи од месара и ќе си го спреми дома.Не зборувам за зачинетоста нормално е да биде несолено. Одвратно мирисаат готовите месни каши.Еве сам кажуваш како правилно функционирала братучетката со бебето.Разговорот замина од контексот на темата. Поздрав и секое добро.

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.300
    Допаѓања:
    4.570
    Луѓе кои си ги величат децата како им се најпаметни, најдобри на светот, она постигнале, ова, а уствари свесни се дека не се ништо посебно, ама сепак отворено си кажуваат дека нема како нив и другите луѓе се ништо,не ги интересираат.
    Е од овие идиоти косата ми се крева, благ ужас