Долги години им бев верна на Orbit, ама новиве верзии ми се се` освен вистински силен вкус на ментол. Веќе некое време Airwaves black mint ми се all time favourite. Имаат премногу јак вкус на ментол и одлично ги отвараат дишните патишта. На почетокот дури почнуваат да ме болат гради од премногу силниот вкус на ментол и студениот бран воздух кој го вдишувам, ама бидејќи често патам од затнат нос, спас ми се. Ми се допаѓаат и новите cherry menthol, ама освен во ДМ ги немам начекано низ маркетите кога пазарам. Виолетовите ми се ужасни, по кратко време почнуваат да ми се лепат по забите и да ми се кинат во устата на малечки парчиња додека џвакам. Нема поужасни мастики од овие, не знам, мене воопшто не ми се допаѓаат. П.С. Во средно, се зафркававме со другарките дека Airwaves виолетовите се мастики за пред лапање. Уште ми е смешно.
Ме насмеа Мишелка со мислењето од погоре, и јас ич не ги обожавам Airwaves виолетовите, а и ние ги викавме мастики за лапање во средно, па можеби оттаму омразата, од некои средношколски трауми All-time favorite ми се овие, ги џвакам со години и се` уште не ми се здосадиле. Ми се допаѓаат и новите Orbit од шумско овошје, ама не ми се мастики за секој ден, не се доволно освежителни. Но многу се слатки и се интересни кога се чувствувам поавантуристички Си ги поштувам и Orbit лубеница и детските розови
Airwawes виолетовите не ги менувам за ништо. Орбит два пати купував еднаш едни розеви, еднаш едни други и нешто не ми беа погодени.