Њу Баланс Класик модел 574. Откако за прв пат купив вакви, пред мнооогу години - одлучив дека мојата потрага по патики со кои ќе го поминам остатокот од животот заврши. Оттогаш сум фанатично верен и приврзан кон овој модел кој е удобен, траен, издржлив, погоден за долго стоење на нозе, шетање, трчање и одговара на разна облека. Нема на светот патика како мојата најсакана 574
Не сум спортски тип така да спортски патики и не носам нешто многу. Имам едни airmax и тоа едино купени за вежбање и само за тоа носени. Воглавно нешто покежуал како vans и converse во бои тегет, сива и бела. Ми се имаат покажано доста квалитетни, поготово vans-от. Едино недостаток е што се платнени и не се за дождливо време.
Мене адидас ми се фаворит, иам 5+ пара такви, едни за шетање, едни за вежбање, едни за ваму, таму. И премногу ми одговараат на ногата. Се зезнав еднаш да сменам и купив Адмирал и Најк и искрено не ми пријаат, некако се премногу плитки, не се осеќам убаво кога газам. Не знам зошто сите Најк ги преферираат ама мене Адидас ми се one and only.
Веќе 7 години носам само Nike Air Max и не планирам да ги менувам. Според мене подобра патика од оваа не е измислена.
Во моментов први на листа за купување ми се на nike cortez моделот. Други што многу ми се допаѓаат се на vans моделот mono canvas sk8-hi, конкретно во peach blush боја. New Balance имаат предобри патичиња. Ги обожавам ниските "скејтерски" модели на adidas. Обожавам и високи патики.
Ретко носам патики и не ми е битен брендот. Бојата ми е важна и секогаш избирам бела. Купувам еден пар на неколку години. Последните се Reebook.